Για σαφάρι στην Αφρική; Σοκολατάκια πήρατε μαζί;


Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!! 
Καλέ, πού είστε μέσα στο κατακαλόκαιρο;;;
Είστε για σαφάρι στην Αφρική; Καθόλου παράξενο! Διακοπές έχουμε, ταξιδάκια κάνουμε, άλλοι μεγαλύτερα άλλοι μικρότερα (όχι μιζέρια τούτη δω την ώρα!) κι εκεί που κυνηγάτε ή απλά θαυμάζετε τα άγρια θηρία νιώθετε κάτι... μια λιγούρα... μια δίψα... όχι για μάθηση αλλά για κάτι γλυκό!!!

Με τόση ζέστη κι εκεί, καταμεσής στη σαβάνα και πριν τη συνάντηση με το επόμενο ζωντανό που κι εκείνο... ανυπομονεί να το συναντήσετε... ανοίγετε την τσαντούλα-ψυγειάκι, ναι... αυτή που βλέπετε τόσο συχνά σε διαφημίσεις, και... βγάζετε με περισσή ανυπομονησία ένα... μικρό, παραλληλόγραμμο σοκολατάκι. Διακριτικά, για να μη σας ζητήσουν τα υπόλοιπα και δεν σας μείνει τίποτα μέχρι την επιστροφή από την περιπέτεια, το βάζετε στο στόμα κι εκείνο, επηρεασμένο από την ομορφιά του τοπίου αλλά και τη ζέστη... λιώνει, λιώνει στο στόμα και σας γεμίζει γλύκα... σοκολατένια γλύκα που ξαναφέρνει την ενέργεια, που είχε πάει περίπατο λίαν προσφάτως, σε νου και σώμα! Έτοιμοι για την συνέχεια ...έτσι δεν είναι;
Μα τί σου είναι αυτή η SILIKOMART!! Πριν 2-3 μέρες έφτασαν τα νέα μου δωράκια!! Μια πανέμορφη φόρμα για πανακότα, παγωτό ή ό,τι άλλο μπαίνει σε φόρμα και μαζί μια φόρμα για ...σοκολατάκια σαφάρι με το όνομα CHOCO TAGS SAFARI !! Πανέμορφα!! Οι μικρές ξετρελλάθηκαν και πού να είχαν πάρτυ με θέμα "Αφρική & σαφάρι"!!! 'Ετσι, τα μικρά choco tags προσπέρασαν τις φόρμες και κυριάρχησαν στην κουζίνα. :)
Την επόμενη κιόλας μέρα, η άσπρη σοκολάτα μπήκε στο ένα μπολ και η σοκολάτα γάλακτος σε ένα άλλο. Τα δύο μπολ, το καθένα με τη σειρά του τρύπωσαν στον φούρνο μικροκυμμάτων για λίγο και η συνέχεια ήταν θέμα χρόνου! Τα σοκολατάκια έγιναν υπέροχα... μερικές πινελιές με χρώμα ζαχαροπλαστικής (λίγες πινελιές έτσι για να πάρουν ζωντάνια τα χαρούμενα ζωάκια της ζούγκλας) απογείωσαν το αποτέλεσμα και τα σοκολατάκια της καταπληκτικής SILIKOMART αφού φωτογραφήθηκαν ...εξαφανίστηκαν όταν μικρά χεράκια απλώθηκαν και τα οδήγησαν σε μικρά, λαίμαργα στοματάκια.
Ευχαριστούμε SILIKOMART για την φόρμα!!! Υπέροχη για πάρτυ, για βάφτιση αλλά και για να ομορφύνει την καθημερινότητά μας με μικρές, σοκολατένιες λιχουδιές. CHOCO TAGS SAFARI λοιπόν... μια λιχουδιά πανεύκολη που αν την φτιάξουμε μαζί με τα πιτσιρίκια γίνονται ακόμα πιο χρήσιμα και πιο όμορφα!!
ΥΛΙΚΑ για 1 φόρμα (16 σοκολατάκια)
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (ή πικρή)
Οι φόρμες και το γέμισμα
Το γέμισμα και το στρώσιμο της σοκολάτας
Το ξεφορμάρισμα και η ...εξαφάνιση!! :)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε πρώτα την λευκή κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμμάτων (εγώ επειδή φοβάμαι μην την κάψω μια και η λευκή κουβερτούρα είναι πολύ ευαίσθητη, την λιώνω στην θέση για "ξεπάγωμα" σταδιακά) ή σε μπαιν μαρί.
Μόλις λιώσει, την ανακατεύουμε για λίγο έτσι ώστε να κρυώσει και να μείνει γυαλιστερή.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε προσεκτικά το μέρος με τα ζωάκια.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν εντελώς (1-2 ώρες είναι αρκετές παρά την ζέστη).
Μόλις τα λευκά ζωάκια στερεοποιηθούν, βάζουμε σε άλλο μπολ την κουβερτούρα γάλακτος και την λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Την ανακατεύουμε και πάλι έτσι ώστε να "πέσει" η θερμοκρασία της και μετά την απλώνουμε επάνω στα ζωάκια της λευκής κουβερτούρας.
Βάζουμε τα ζωάκια-σοκολατάκια και πάλι στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς. 
Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη και να τα βάψουμε. 
Εμείς χρησιμοποιήσαμε χρώμα σε πάστα και οι μικρές τα έβαψαν μόνες τους!
Το αποτέλεσμα όμορφο αν και με τις ...απαραίτητες ατέλειες των χειροποίητων έργων που έγιναν από μικρά χεράκια. 
Μετά αφήνουμε τα ζωάκια μας ...ελεύθερα για να δούμε πόσο γρήγορα εξαφανίζονται!! :))

Tante Kiki
22 Comments
No