Πολυσαλάτα με καρπούζι & πεπόνι; Κάθε άλλο... μια σαλάτα-γεύμα!


Καλησπέρα σας! Έτσι, για να κλείσουμε την εβδομάδα της καλοκαιρινής σαλάτας σήμερα θα δούμε μια ακόμα πιο πλούσια καλοκαιρινή, γλυκόξινη σαλάτα!
Μια σαλάτα με πολλά χρώματα που μόλις την αντικρίσεις οι σιελογόνοι αδένες στήνουν χορό, γεύσεις που ανταγωνίζονται στο ποιά θα μας πρωτοαποπλανήσει, σίγουρα χορταστική και πολύ, μα πολύ καλοκαιρινή!
Η ιδανική σαλάτα για μετά το μπάνιο, με υλικά που πάντα ή σχεδόν υπάρχουν στο ψυγείο μας αλλά ιδανική και για τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που μας χαρίζει μαζί με την δροσιά της. Οι μόνες "εξωτικές" νότες (αν και όχι και τόσο πια) είναι το αβοκάντο και το μοσχολέμονο που όμως μπορούν αν αντικατασταθούν αν είμαστε για διακοπές στο χωριό μας όπου το κοντινό μπακάλικο ή μίνι μάρκετ δεν τα φέρνει ποτέ.
Όσο για τον δυόσμο... εεεε, αυτόν δεν χρειάζεται να τον αγοράζουμε από κάποια λαϊκή ή από τον μανάβη του χωριού μια και είναι τόσο απλό να έχουμε 2 γλάστρες στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας με δυόσμο και βασιλικό για τα τόσο αγαπημένα και νόστιμα αρωματικά.
ΥΛΙΚΑ 
1/2 φέτα καρπούζι, σε μπαλίτσες ή κύβους
1 φέτα πεπόνι, σε μπαλίτσες ή κύβους
Μερικά φύλλα πράσινης σαλάτας με ρόκα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 αβοκάντο, σε φετάκια (προαιρετικά)
30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 μοσχολέμονο (ή 1 κ.σ. χυμό λεμονιού)
Μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, το αβοκάντο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το πεπόνι και βάζουμε γύρω γύρω στο πιάτο το καρπούζι.
Πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του μοσχολέμονου (ή του λεμονιού), τον ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο αλάτι.
Περιχύνουμε την σαλάτα και την αφήνουμε για 5-6 λεπτά στο ψυγείο πριν την απολαύσουμε.
Tante Kiki
7 Comments
No