Το σοκολατένιο τρενάκι της γιορτής


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ξέρω χάθηκα και δεν ήμουν συνεπής τόσο στην ανάρτηση της Παρασκευής όσο και στην απάντηση των σχολίων. Αλλά... πάντα υπάρχει ένα αλλά πίσω από όλο αυτό κι αυτό το αλλά έχει να κάνει με την έλλειψη χρόνου.
Ακόμα ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο με κουραστικό, αν και ευχάριστο, τρέξιμο. Ένα τριήμερο όπου έπρεπε να γίνουν 60 μπισκότα για να κεράσουν οι μικρές στο σχολείο (η μία προκαταβολικά μια και γιορτάζει την Πρωτοχρονιά αλλά ...ξέρετε πώς είναι αυτά τα θέματα). Αδύνατον να κεράσει η Ιωάννα για τα γενέθλιά της και να μην κεράσει η Βασιλικούλα για την ...Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της! 60 ή μάλλον 64 για την ακρίβεια μπισκότα, μια τούρτα για 40 άτομα που θα μετρούσε στο πάρτυ της κι ένα σοκολατένιο τρενάκι για την νονά της Βασιλικής που θα έφευγαν! Επιπλέον τα μαθήματα, το ζύμωμα της ζαχαρόπαστας που το άφησα τελευταία στιγμή και ανάμεσα σε όλα αυτά η προετοιμασία δύο τεστ για τους μεγαλύτερους μαθητές!!  Πανικός! Η αλήθεια είναι ότι, τελευταία, η έλλειψη χρόνου ή η αίσθηση αυτή με πανικοβάλει και δεν έχω καταλάβει και γιατί! Δεν τον χειρίζομαι πια τον χρόνο ...με χειρίζεται αυτός κι αυτό με ενοχλεί!!
Τέλος πάντων... ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας!!
Θα σας μιλήσω σήμερα για την φόρμα σιλικόνης που δέχθηκα την προηγούμενη εβδομάδα από την αγαπημένη μάρκα Silikomart! Έχω εθιστεί στα προϊόντα της γιατί έχουν πραγματικά μια πολύ καλή ποιότητα και ταυτόχρονα είναι εύχρηστα. 
Είναι κατάλληλες τόσο για το ψυγείο / κατάψυξη όσο και για το φούρνο! Μπορούμε να φτιάξουμε σοκολατολιχουδιές αλλά και μπισκοτολιχουδιές. 
Λίγες μέρες πριν έρθει, λοιπόν, η φόρμα για το τρενάκι είχα αγοράσει την φόρμα για το σπιτάκι (όχι δεν πρόλαβα ακόμα να το φτιάξω) που προωθούσε ο Στέλιος Παρλιάρος και ήταν της SilikomartΜια εβδομάδα, σχεδόν, μετά ...κατέφθασε και το τρενάκι. Ξετρελλάθηκα!! 
Η πρώτη μου σκέψη ήταν η νονά της Βασιλικής μας και η εικόνα των τριών μικρών που έχει (με το μεγαλύτερο στα νήπια) να χοροπηδάνε γύρω από ένα σοκολατένιο πολύχρωμο τρένο! Υπέροχη εικόνα και καταπληκτικό δώρο! 


Στην σοκολατένια εκδοχή του τρενάκι γίνεται σχετικά γρήγορα μια και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι, αφού λιώσουμε τη σοκολάτα και της κατεβάσουμε τη θερμοκρασία για να μείνει γυαλιστερή, να γεμίσουμε τη φόρμα και να την αφήσουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο. Ως εδώ εντάξει!  Στο επόμενο βήμα τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και απαιτούν την προσοχή μας. Τα κομμάτια ξεφορμάρονται πανεύκολα, ειδικά αυτά που δεν έχουν παράθυρα! Στα κομμάτια με τα παράθυρα οι κινήσεις πρέπει να είναι λεπτές, εκτός αν είμαστε επαγγελματίες. Εμένα μου έσπασαν σε ένα σημείο δύο από τα κομμάτια με τα παράθυρα και ένα σε τρία σημεία! Ίσως φταίνε οι δικοί μου χειρισμοί... ίσως έπρεπε να μείνουν κι άλλο στο ψυγείο. Ωστόσο... όλα διορθώνονται! Τα κομμάτια που έσπασαν αφού τα είχα ξεφορμάρει τα τοποθέτησα σε ένα πιάτο και έριξα επιπλέον σοκολάτα. Τα ξαναέβαλα στο ψυγείο και ... όλα εντάξει! Όταν τα έβγαλα ήταν οκ! Ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στο φυλλάδιο η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη! 

Προσωπικά, δεν χρησιμοποίησα μεγάλη ποσότητα χρώματος (για ...ευνόητους λόγους) κι έτσι τα χρώματά του ήταν πιο απαλά αλλά αυτό δεν επηρέασε την ομορφιά του όπως και οι μικροατέλειες που είχε! Το κόστος του είναι περίπου 8-10 ευρώ και ο χρόνος που απαιτεί η συναρμολόγησή του... περίπου... 15 λεπτά. 
Στην μπισκοτένια του εκδοχή το τρενάκι δεν το έκανα ακόμα ...ίσως αυτή την εβδομάδα για ένα άλλο δωράκι (σίγουρα όχι μικρό δωράκι) και μόλις το φτιάξω θα προσθέσω φωτογραφίες και σχόλια. 
Εκείνο που έχω να πω, προς το παρόν, είναι ότι αυτές οι φόρμες της Silikomart (όπως και ό,τι άλλο προϊόν έχω χρησιμοποιήσει... ακόμα και η ζαχαρόπαστά της) είναι μοναδικές, πολύ εύχρηστες και με πολύ ωραία σχέδια!
Αξίζουν να αγοραστούν για να φτιάξουμε ωραιότατα χειροποίητα δώρα, γλυκά και αλμυρά για τις γιορτές και όχι μόνον!!! Εξάλλου, τα προϊόντα της Silikomart θα σας συντροφεύουν για πολλά χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσεως!
Να και η τούρτα και τα μπισκότα που συντρόφεψαν τα γενέθλια της Ιωάννας. Μια τούρτα με φωτισμένο σπιτάκι, ο κάτω όροφος με γεύση Ferrero και ο πάνω όροφος βανίλια - καραμέλα κατά ειδική παραγγελία της Ιωάννας που δεν θέλει την σοκολάτα (ποιόν έμοιασε αυτό το παιδί;;;). 

Tante Kiki
10 Comments
No