Η πόλη του Κεμπέκ...


Le château Frontenac, το υπέροχο ξενοδοχείο
Καλό μήνα!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα μετά από ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο που μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο τον χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας. Ένα Σαββατοκύριακο που παρά τον υπέροχο καιρό η ευκαιρία για απόδραση δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια! Βρέθηκα, λοιπόν, το Σάββατο βράδυ να αναπολώ το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον Καναδά και την Αμερική. 
Είναι κάποια ταξίδια που σε σημαδεύουν και μετά τα αναπολείς ξανά και ξανά! Έτσι ήταν και το συγκεκριμένο.
Πέρα από ένα ταξίδι που δεν προετοιμάζεται σε μια εβδομάδα, το συγκεκριμένο σε κάνει να το ονειρεύεσαι κι επειδή βρίσκεσαι σε μια απόλυτα οργανωμένη κοινωνία, που είναι απίστευτα ήρεμη και απίστευτα νομοταγής! 
Σκέφτηκα, λοιπόν, να αρχίσουμε την εβδομάδα μας, όχι όπως συνήθως με συνταγή αλλά με μια μικρή βόλτα στο μακρινό Κεμπέκ, το κόσμημα της ομώνυμης γαλλόφωνης επαρχίας του Καναδά.
Η πόλη του Κεμπέκ και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Καναδά είναι μια άκρως τουριστική πόλη με 400 χρόνια ιστορίας. Ιστορίας γεμάτη από την παρουσία των Αμεριντιέν, μάχες ανάμεσα στους Γάλλους και τους Άγγλους, φοβερές επιδημίες. Το 1535 ο Jacques Cartier ξεκινά τον Μάιο από το Σαιν Μαλό και φτάνει τον Σεπτέμβριο εκεί που αργότερα, το 1608 ο Samuel de Champlain θα ιδρύσει το Κεμπέκ.
Ας αφήσουμε όμως τα λόγια κι ας κάνουμε μια βολτίτσα ...έτσι για να ξεσκάσουμε!
H είσοδος στην πόλη είναι εντυπωσιακή.
H πόλη του Κεμπέκ είναι μια πόλη με εμφανή την ιστορία της και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική ομορφιά. Μπαίνοντας στην παλιά πόλη το πάρκο της Artillerie ένας χώρος ιστορικός που ανήκε στα οχυρά της πόλης και κατασκευάστηκε τον 17ο-18ο αιώνα.

Τα οχυρά που είναι στην είσοδο της παλιάς πόλης.
Η terasse Dufferin ακριβώς κάτω από το πολυτελές ξενοδοχείο Château Frontenac με την υπέροχη "βόλτα" δίπλα στον ποταμό Saint Laurent.
Το Maison Chevalier, ένα άλλο ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από το 1752 και δείχνει την εσωτερική αρχιτεκτονική των σπιτιών της πόλης.
H πανέμορφη Place Royal, θαρρείς βγαλμένη από άλλη εποχή.
Μια εντυπωσιακή πόλη σε όποιο σημείο της κι αν βρεθείς και ειδικά στην παλιά πόλη.

Ένα από τα αγάλματα που με εντυπωσίασαν λέγεται La Vivrière, που παρουσιάζει το Κεμπέκ σαν γυναίκα η οποία κρατά στα χέρια της φαγητό από κάθε ήπειρο και συμβολίζει την γενναιοδωρία, την αφθονία και την γονιμότητα. Τριγύρω ...ένα σωρό όμορφα καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες γεμάτα κόσμο, τουλάχιστον το καλοκαίρι.
Και μια στιγμή ξεκούρασης για έναν καφέ και μπισκοτάκια βουτύρου με γλάσο, πανέμορφα πλην όμως λίγο περισσότερο τραγανά απ' ό,τι έπρεπε! Και το παράπονο της Ιωάννας... μα, να μην υπάρχει πουθενά (!!) λευκή σοκολάτα!!!  :)
Το περίφημο trompe-l'oeil à trompe-l'oeil που φτιάχτηκε από 12 καλλιτέχνες από το Κεμπέκ και την Γαλλία.

To Θέατρο Capitole στην πλατεία Υouville που κατασκευάστηκε το 1903 και η πλατεία μπροστά του που τον χειμώνα γίνεται χώρος για πατινάζ.


Ακόμα και το φορτηγό και το ταχυδρομικό κουτί βαμμένα με ιδιαίτερο ύφος.

Και παντού ...ποδήλατα!!

Αρκετά όμως ταξιδέψαμε σήμερα!  Θα τα πούμε την Τετάρτη και πάλι με μια νόστιμη πρόταση! :)

Tante Kiki
34 Comments
No