Το Japanese soufflé cotton cheesecake σε ...ελληνικό έδαφος


Japanese soufflé cotton cheesecake

Η ζωή του κάθε food blogger στρέφεται γύρω από ένα πιάτο! Εντάξει, μην το παίρνετε κυριολεκτικά! Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς που ασκούμε αυτό το ...σπορ δεν έχουμε κανένα άλλο ενδιαφέρον! Αντιθέτως μάλιστα... έχουμε και πολλά και όχι μόνον ενδιαφέροντα αλλά και υποχρεώσεις και δουλειές! Και τρέχουμε... πολύ συχνά για να προλάβουμε μαζί με όλα τα άλλα να μαγειρέψουμε και να δοκιμάσουμε και κάποια νέα συνταγή, να την γράψουμε, να την φωτογραφίσουμε και να την ποστάρουμε! Βίτσιο θα μου πείτε αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι!
Για να γίνεις food blogger πρέπει να αγαπάς τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της κουζίνας. Πρέπει να παθιάζεσαι όπως και με κάθε άλλο χόμπi αλλά ταυτόχρονα να έχεις την υπομονή, την επιμονή και τις γνώσεις ώστε να ...προβλέπεις (εν μέρει) το τελικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που διαβάζεις μια συνταγή. Βέβαια κι εδώ, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, η πείρα και η εμπειρία που μαζεύονται σιγά σιγά βοηθούν αποτελεσματικά. Θα μου πείτε τώρα... γιατί σ' έπιασε πρωί πρωί η διάθεση για ...αμπελοφιλοσοφίες;;; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως!

Japanese soufflé cotton cheesecake

Κάποιο ευλογημένο πρωινό που έτυχε να μην "τρέχω" και να μην βιάζομαι κάθησα με τον καφέ μου μπροστά στον υπολογιστή κι άρχισα να ...ψάχνω, να ...τριγυρίζω, να ...χαζεύω (ωραίο σπόρ το "χαζεύειν" στον υπολογιστή... δεν συμφωνείτε;;;) ώσπου σταμάτησα μπροστά σε μια φωτογραφία με ένα δελεαστικό, φουσκωτό και αφράτο ...κέικ. Ένα κέικ σχεδόν ...αέρινο με τον τίτλο Japanese cotton cheesecake (ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ!!!!!!!!). Δεν ήθελα και πολύ! Με το που έκανα "κλικ" ένα πλήθος παρόμοιων cheesecake, φουσκωτά και αφράτα εμφανίστηκαν μπροστά μου! Η φωτογραφία είναι το καλύτερο δόλωμα για τον food blogger (ή τουλάχιστον για μένα). Κάνοντας χαρούμενα, διαδοχικά "κλικ" ανακάλυψα ότι αυτή η λιχουδιά κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο!!! Η ώρα να φύγω έφτασε και ο υπολογιστής έκλεισε αφήνοντας το αποτύπωμα (κάτι σαν το ενεργειακό αποτύπωμα) στον εγκέφαλό μου!!!! Αυτή η εικόνα περίμενε μια και ήξερε ότι το ...μικρόβιο είχε μπει για τα καλά στο νου!!
Μέρες μετά, το να το φτιάξω ήταν μονόδρομος! Άρχισα να προσπαθώ να διαλέξω την καλύτερη από τις συνταγές αλλά έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες βασίζονταν σε 3 υλικά. Μάζεψα, λοιπόν, τα υλικά που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στην κουζίνα μου αλλά δεν είχα 18 εκατοστών φόρμα!! Μικρό το κακό!! Το cheesecake έγινε χωρίς δυσκολία και ...τρύπωσε στην 24 εκατοστών φόρμα κάτι που το έκανε να γίνει πολύ πιο λεπτό αν και φούσκωσε! 

Japanese soufflé cotton cheesecake

Παρ' όλα αυτά οι αρχικές συνταγές ήταν από κείνες που ήμουν σίγουρη ότι στο τριώροφο δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτό μια και δεν περιείχε καθόλου αρωματικά! Έτσι, του πρόσθεσα βανίλια και κανέλα που ταιριάζουν απίστευτα με μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο. Έγινε πολύ αρωματικό, εκτός από αφράτο και η μαρμελάδα φράουλα μαζί με την βανίλια και την κανέλα το έκαναν να μοιάζει με τη δική μας ...γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!! 
Είναι πολύ ωραίο, γι αυτό θα το ξαναφτιάξω διπλασιάζοντας τα υλικά και βάζοντάς το σε 22 εκατοστών φόρμα έτσι ώστε να έχει περισσότερο πάχος αν και, θεωρώ, ότι δεν του προσθέτει κάτι στη νοστιμιά.            Αξίζει να το σκαρώσετε στα γρήγορα για γλυκό της Κυριακής!! 

Japanese soufflé cotton cheesecake

ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα 15 εκ.
  • 3 αυγά μεγάλα, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 120 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
Για το γαρνίρισμα
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή άχνη ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη μαρέγκα.
  3. Σε άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους, το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και τη λευκή κουβερτούρα.
  4. Χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  6. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνοντας από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις για να μην χαθεί ο αέρας που έχει η μαρέγκα.
  7. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με διάμετρο 18 εκατοστά (αν το θέλετε φουσκωτό μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη φόρμα) καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ή απλά, βουτυρωμένη.
  8. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
  9. Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  10. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake για 15 λεπτά μέσα.
  11. Ύστερα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
  12. Πασπαλίζουμε λίγη άχνη ή αλείφουμε μια στρώση μαρμελάδας.
Japanese soufflé cotton cheesecake
Πηγή αρχικής συνταγής: ΕΔΩ



Tante Kiki
23 Comments
No