Γρανίτα καρπούζι... η δροσερή κατάληξη ενός άγλυκου καρπουζιού


Γρανίτα καρπούζι

Το καρπούζι είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου φρούτο! Μόλις εμφανίζεται το καρπούζι  όλα τα υπόλοιπα φρούτα, σχεδόν εξαφανίζονται για μένα! Καρπούζι κάθε μέρα στο οικογενειακό τραπέζι, μεσημέρι και βράδυ! Είμαι ικανή να τρώω μόνον καρπούζι, σκέτο καρπούζι... άντε και καρπούζι με φέτα... πάντως σίγουρα καρπούζι! Για μένα τίποτε δεν συγκρίνεται με μια κατακόκκινη, ζουμερή φέτα καρπούζι... ίσως μια φέτα κατακίτρινου πεπονιού αλλά πάλι μετά το καρπούζι! Εάν τύχει και ανοίξει κάποιος το ψυγείο μου τέτοια εποχή και δεν βρει καρπούζι μέσα... κερδίζει ό,τι θέλει! Αδύνατον!!! Αποκλείεται!!! Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθώ και να χορτάσω το καρπούζι! Αφού έχω φτάσει στο σημείο να βάλω στοίχημα με τον εαυτό μου! Δεν μπορεί... θα το βαρεθείς κάποια στιγμή πιάνω τον εαυτό μου να λέει σε μένα! Και κάθε καλοκαίρι συμβαίνει το ίδιο και πάλι το ίδιο... τα καρπούζια φτάνουν αρχές Σεπτεμβρίου, αρχίζουν να μην είναι το ίδιο γλυκά και νόστιμα με αυτά του καλοκαιριού κι εγώ δεν μπορώ να τα ...αποχωριστώ!!! Αυτό λέγεται εθισμός αλλά ευτυχώς ανώδυνος εθισμός!!! 

Γρανίτα καρπούζι

Προχθές, όμως, ένα καρπούζι μου "πέταξε προσποίηση"!! Το κόψαμε και ήταν κατακόκκινο, ζουμερό και λαχταριστό μα μόλις η πρώτη μπουκιά τρύπωσε στο στόμα... μια απογοήτευση φάνηκε στα μάτια! Ωραιότατο μα ...καθόλου γλυκό, καθόλου νόστιμο!! "Εντάξει, θα πάρουμε άλλο, συμβαίνουν αυτά" ήταν η πρώτη αντίδραση! Οκ! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!!! Να πετάξω καρπούζι;;;; 'Οχι ότι πετάω άλλα τρόφιμα πιο εύκολα!! Α-πο-κλεί-ε-ται!!! Άρα ...η λύση είναι να γίνει κάτι... να πάρει μια πιο γλυκιά μορφή με κάποιο τρόπο... και η λύση βρέθηκε... γρανίτα!!!! Νόστιμη, με τη γλύκα της ζάχαρης και τη δροσιά του ...παγωτού!!! 


Γρανίτα καρπούζι

ΥΛΙΚΑ
  • 1.5 κιλό σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζουμί καρπουζιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Γρανίτα καρπούζι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το χυμό καρπουζιού και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στο multi, βάζουμε και πολτοποιούμε το καρπούζι.
  4. Το ανακατεύουμε καλά με το σιρόπι.
  5. Το αδειάζουμε σε μπολ (σε παγοθήκες ή σε θήκες για γρανίτα) και το αφήνουμε να παγώσει καλά.
  6. Ύστερα, το σπάζουμε σε κομμάτια που τα βάζουμε στο multi και τα θρυμματίζουμε.
  7. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι, με μια φέτα λεμόνι, ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού και λίγη μέντα ή δυόσμο.
Γρανίτα καρπούζι

Και μ' αυτή την γλυκιά και δροσιστική γρανίτα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το μπλογκοσπιτάκι μου θα μείνει "κλειστό" και χωρίς νέες αναρτήσεις για λίγες μέρες


Γρανίτα καρπούζι

Στις 7 Σεπτεμβρίου όμως θα είμαστε και πάλι μαζί με πολλά πολλά νέα, νέες στήλες αλλά και πολλές νοστιμιές! Ραντεβού τότε λοιπόν!!!!
Να είστε καλά και να περάσετε υπέροχα τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού αλλά και τις πρώτες του φθινοπώρου!! :)


Γρανίτα καρπούζι
Tante Kiki
14 Comments
No