Γρανίτα καρπούζι... η δροσερή κατάληξη ενός άγλυκου καρπουζιού

Το καρπούζι είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου φρούτο! Μόλις εμφανίζεται το καρπούζι  όλα τα υπόλοιπα φρούτα, σχεδόν εξαφανίζονται για μένα! Καρπούζι κάθε μέρα στο οικογενειακό τραπέζι, μεσημέρι και βράδυ! Είμαι ικανή να τρώω μόνον καρπούζι, σκέτο καρπούζι... άντε και καρπούζι με φέτα... πάντως σίγουρα καρπούζι! Για μένα τίποτε δεν συγκρίνεται με μια κατακόκκινη, ζουμερή φέτα καρπούζι... ίσως μια φέτα κατακίτρινου πεπονιού αλλά πάλι μετά το καρπούζι! Εάν τύχει και ανοίξει κάποιος το ψυγείο μου τέτοια εποχή και δεν βρει καρπούζι μέσα... κερδίζει ό,τι θέλει! Αδύνατον!!! Αποκλείεται!!! Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθώ και να χορτάσω το καρπούζι! Αφού έχω φτάσει στο σημείο να βάλω στοίχημα με τον εαυτό μου! Δεν μπορεί... θα το βαρεθείς κάποια στιγμή πιάνω τον εαυτό μου να λέει σε μένα! Και κάθε καλοκαίρι συμβαίνει το ίδιο και πάλι το ίδιο... τα καρπούζια φτάνουν αρχές Σεπτεμβρίου, αρχίζουν να μην είναι το ίδιο γλυκά και νόστιμα με αυτά του καλοκαιριού κι εγώ δεν μπορώ να τα ...αποχωριστώ!!! Αυτό λέγεται εθισμός αλλά ευτυχώς ανώδυνος εθισμός!!! 
Προχθές, όμως, ένα καρπούζι μου "πέταξε προσποίηση"!! Το κόψαμε και ήταν κατακόκκινο, ζουμερό και λαχταριστό μα μόλις η πρώτη μπουκιά τρύπωσε στο στόμα... μια απογοήτευση φάνηκε στα μάτια! Ωραιότατο μα ...καθόλου γλυκό, καθόλου νόστιμο!! "Εντάξει, θα πάρουμε άλλο, συμβαίνουν αυτά" ήταν η πρώτη αντίδραση! Οκ! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!!! Να πετάξω καρπούζι;;;; 'Οχι ότι πετάω άλλα τρόφιμα πιο εύκολα!! Α-πο-κλεί-ε-ται!!! Άρα ...η λύση είναι να γίνει κάτι... να πάρει μια πιο γλυκιά μορφή με κάποιο τρόπο... και η λύση βρέθηκε... γρανίτα!!!! Νόστιμη, με τη γλύκα της ζάχαρης και τη δροσιά του ...παγωτού!!! 
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
250-300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
100 γρ. ζουμί καρπουζιού
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το χυμό καρπουζιού και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο multi, βάζουμε και πολτοποιούμε το καρπούζι.
Το ανακατεύουμε καλά με το σιρόπι.
Το αδειάζουμε σε μπολ (σε παγοθήκες ή σε θήκες για γρανίτα) και το αφήνουμε να παγώσει καλά.
Ύστερα, το σπάζουμε σε κομμάτια που τα βάζουμε στο multi και τα θρυμματίζουμε.
Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι, με μια φέτα λεμόνι, ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού και λίγη μέντα ή δυόσμο.
Και μ' αυτή την γλυκιά και δροσιστική γρανίτα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το μπλογκοσπιτάκι μου θα μείνει "κλειστό" και χωρίς νέες αναρτήσεις για λίγες μέρες
Στις 7 Σεπτεμβρίου όμως θα είμαστε και πάλι μαζί με πολλά πολλά νέα, νέες στήλες αλλά και πολλές νοστιμιές! Ραντεβού τότε λοιπόν!!!!
Να είστε καλά και να περάσετε υπέροχα τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού αλλά και τις πρώτες του φθινοπώρου!! :)

14 σχόλια:

  1. Ok, είναι φανερό πως αντιπαθείς το καρπούζι, αλλά γιατί???!!!
    :-p αχαχαχαχαχα!!!
    Κορίτσι μου γλυκό!!!
    Σταθερή αξία η γρανιτούλα! Αρκετά συχνά τη φτιάχνω, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο και είναι απίθανη!!!
    Αγκαλίτσα, πολλά γλυκά φιλάκια και ευχές για να περάσεις όμορφα μακριά μας!!!
    Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, λοιπόν!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σούπερ δροσιστική γρανίτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ εχεις δικιο για το καρπουζακι Κικιτσα μου!! Δροσιστικο, ελαφρυ, καλοκαιρινο, πανεμορφο χρωμα..ακομα κ οταν λερωνω χερια, προσωπο, ρουχα μου βγαινει χαμογελο με αυτο το φρουτο..Η δε γρανιτα σου φανταστικη ιδεα!! Θα την φτιαξω αμεσα κ θα τη ρουφηξω απο βαζακι μαρμελαδας..οπως ειναι της μοδος ...Οι φωτος σου υπεροχες ολες κ...ειδικα αυτη με το κοριτσακι!! :-))))))
    Φιλακια πολλαααα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έψαχνα κάτι τέτοιο γιατί μόλις την πάτησα. Όπως το λες: κόκκινο και ωραίο το καρπούζι, αλλά από γεύση... τζίφος... Θα το δοκιμάσω! Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καρπουζάκι είναι ότι πρέπει για γρανίτα!!Ειδικά αν σου βγει μάπα το φρούτο! Καλή ξεκούραση κοριτσάκι μου!Θα σε περιμένουμε τον Σεπτέμβρη <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δροσιστικότατη η γρανιτα σου! Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση! Ραντεβού τον Σεπτέμβριο! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας αποχαιρέτισες με οτι δροσερότερο Κικη μου καρπούζι ..γρανιτα.. !!!! θα κρατήσουμε την δροσια του μεχρι την επιστροφή σου.. να περασεις ομορφα οτι και να κανεις καλο υπόλοιπο καλοκαριού φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελαινομαι για καρπουζι !!!! Δεν υπάρχει πιο νοστιμο φρούτο !!!
    Πως δεν το σκεφτηκα περισυ που εψαχνα μες τον Αυγουστο για λεμονια και δεν εβρισκα τιποτα ? Ηθελα για την βαφτιση του μικρου να κανω λεμονάδα που τελικά κατεληξε σε πορτοκαλάδα . Μα καθολου δεν σκεφτηκα Καρπουζαδα ή Γρανιτα καρπουζι !!!
    Καλη ξεκουραση , να περασεις ομορφα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο σε νιώθω! Και εγώ απλά τρελάινομαι για καρπούζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν πω ότι ζω για να φάω καρπούζι το καλοκαίρι, δεν είναι υπερβολή. Όμως φέτος πέτυχα πολλά άγλυκα που κατέληξαν στον σκουπιδοτενεκέ. Η συνταγή ήρθε πάνω στην ώρα και σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Καλά να περάσεις κορίτσι μου και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι το πιο ωραία γρανίτα ...και δροσερό !!!
    καλή Ξεκούραση ....και με το κάλο να γυρίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το καλό και με πολλά νέα...θα σε περιμένουμε Κική.
    Όσο για την δροσερή γρανίτα, φαίνεται πως είχε αρκετούς "funs" :-)
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο δροσερό φαίνεται ;; !!
    (νόμιζα ότι είχα αφήσει μηνυματάκι :-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και δικο μου πολύ αγαπημένο φρούτο ειναι το καρπούζι! Τι καλύτερο απο μια δροσιστικη γρανιτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!