Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage


Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage, γεμάτα νοστιμιά!!
Καλό μήνα!! Καλή εβδομάδα και καλή μέρα να έχουμε! Απίστευτο μου φαίνεται... φτάσαμε ήδη στον Αύγουστο κι εγώ αισθάνομαι ότι δεν είχαμε φέτος καλοκαίρι, διακοπές, χαλάρωση και ...ξέρετε όλο αυτό που τόσο καιρό περιμένουμε ειδικά από το Πάσχα και μετά! Γιατί εγώ κάπως έτσι λειτουργώ... από τον Σεπτέμβριο περιμένω τα Χριστούγεννα! Μετά τα Χριστούγεννα περιμένω το Πάσχα! Μετά το Πάσχα περιμένω το καλοκαίρι που ήρθε και ...ξεχάσαμε να το προσέξουμε!
Όμως ποτέ δεν είναι αργά ή μάλλον κάλλιο αργά παρά ποτέ ή ακόμα καλύτερα συνειδητοποιώντας ότι είναι Αύγουστος ας ζήσουμε ό,τι καλοκαιρινό προλαβαίνουμε πριν υποδεχθούμε τον Σεπτέμβριο! 
Τα μπάνια, η θάλασσα, οι βραδινές βόλτες, οι εκδρομές είναι οι απόλυτες ασχολίες της εποχής! Και κάπου εκεί, ανάμεσά τους, μια μικρή πείνα να "τσιμπάει" το στομάχι και να σου θυμίζει ότι... εντάξει δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση για πολύπλοκα πιάτα και πολύωρα μαγειρέματα, οκ δεν υπάρχει διάθεση για "βαριά" φαγητά αλλά κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πολύχρωμο είναι η ιδανική λύση πριν κατεβείς για το ...απογευματινό κολύμπι... το δεύτερο μπάνιο της ημέρας. Εξάλλου μια ελαφριά λιχουδιά κι ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα είναι αρκετό για να σε χορτάσει αλλά και να σε κάνει να ξαναπεινάσεις το βραδάκι που θα επισκεφθείς με την παρέα την ταβερνούλα του παραλιακού χωριού απ' όπου πέρασες απ΄έξω εχθές το βράδυ και οι μοσχοβολιές έστηναν τρελό χορό!!

Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage, γεμάτα νοστιμιά!!

Μια τέτοια λιχουδιά σου ετοίμασα σήμερα! Μικρά τζιαπατάκια, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα για να γίνουν νοστιμότατες μπρουσκέτες που πάνω τους ξαπλώνουν νωχελικά τα αγαπημένα (αν όχι λατρεμένα) λαχανικά της εποχής και μια κουταλιά από το υπέροχο cottage cheese! 
Μπορείς να αντισταθείς σε δυό τέτοιες μπρουσκέτες; Εγώ πάντως όχι γι αυτό και τις προτείνω!! Χρόνος μαγειρέματος; Ελάχιστος! Χρόνος προετοιμασίας; Μηδαμινός! Δυσκολία παρασκευής; Ούτε κατά διάνοια! 
Τί περιμένεις λοιπόν;; Ξέρω... τίποτε!! Είμαι σίγουρη ότι συμφώνησες μαζί μου και τρέχεις να τις φτιάξεις ακόμα και για το βραδινό μπροστά στην τηλεόραση! Γιατί... καλοκαίρι έχουμε και θέλουμε ξεκούραστες αλλά γεμάτες γεύση λύσεις!!!

Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage, γεμάτα νοστιμιά!!

ΥΛΙΚΑ
για 4 μπρουσκέτες
  • 2 μικρά τζιαπατάκια, ψημένα σε τοστιέρα και κομμένα στη μέση
  • 1 κολοκυθάκι σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί σε κομματάκια
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. τυρί cottage
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κ.γλ. βασιλικό
  • 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage, γεμάτα νοστιμιά!!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο. 
  2. Αφήνουμε για λίγο να μαραθεί το σκόρδο και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αφού τα αφήσουμε να μαραθούν για 1-2 λεπτά προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
  5. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν τα λαχανικά με το λάδι τους.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι και αφού τα λαχανικά πάρουν 1-2 βράσεις ακόμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Κόβουμε στη μέση τα τζιαπατάκια και τα βάζουμε να φρυγανιστούν σε ψηστιέρα ή σχαροτήγανο.
  8. Απλώνουμε επάνω σε κάθε τζιαπατάκι μια στρώση τυρί cottage και από πάνω τοποθετούμε τα λαχανικά ή τοποθετούμε πρώτα τα λαχανικά και μετά το τυρί κι έχουμε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
  9. Απολαμβάνουμε με μια κρύα μπύρα ή απλά με λίγο λευκό κρασί.
Τζιαπατάκια με λαχανικά & τυρί cottage, γεμάτα νοστιμιά!!

Tante Kiki
13 Comments
No