Παγωτό βανίλια-μπισκότο σε χρόνο ρεκόρ

Έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που καθορίζει αυτό που λέμε "καλή μέρα" αλλά και στιγμές που αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που κάνει τη μέρα μας χάλια. Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά και για το ένα και για το άλλο... ειδικά αυτή την εποχή! 
Έχοντας κατά νου ότι προσπαθούμε να ζήσουμε ένα καλοκαίρι τόσο διαφορετικό από τα άλλα, ένα καλοκαίρι που η ανάγκη για χαλάρωση και ξενοιασιά συνυπάρχει με το άγχος για τα τεκταινόμενα και το μέλλον της χώρας που είναι δεμένο με το δικό μας, θα μιλήσω μονάχα για τα όσα μπορούν να κάνουν μια δική μου καλοκαιρινή μέρα ...όμορφη! 
Ο ήλιος που με καλημερίζει το πρωί (άσχετα αν η ζέστη μας ενοχλεί), η έλλειψη του άγχους της καθημερινότητας (με όλα όσα συμβαίνουν, έμαθα να εκτιμώ μια καθημερινότητα κανονική), το γέλιο των ανιψιών μου και τα παιχνίδια μαζί τους, ένα μπάνιο στην καταγάλανη θάλασσα (έστω κι αν αυτό είναι στο οικογενειακό μας εξοχικό όπου οι δουλειές είναι πάντα παρούσες), μια βόλτα ή μια εκδρομούλα στη φύση για να γεμίσω αρώματα και χρώματα καλοκαιριού, μερικές φωτογραφίες που κρατούν το καλοκαίρι κοντά μου, μια υπέροχη σαλάτα λαχανικών και μια φρουτοσαλάτα αλλά κι ένα απλό πιάτο γεμάτο καρπούζι και πεπόνι, ένα χωνάκι παγωτό ή μια μερίδα λουκουμάδες που ξεχειλίζουν από σιρόπι (άσχετα αν μετά έχω τύψεις για τις θερμίδες)  γεμίζουν τις μπαταρίες μου για να μπορέσω να ξεκινήσω αργότερα το φθινόπωρο και να ξεχειμωνιάσω με το νου γεμάτο μικρές στιγμές ευτυχίας!
Και μια που σ' αυτά που ανάμεσα σε όλα όσα μου φτιάχνουν τη διάθεση είναι και το παγωτό (απαραίτητο συμπλήρωμα της λέξης "καλοκαίρι") συνειδητοποίησα ότι με όλα όσα μου χαλούν τη διάθεση εγώ ...ξεχάστηκα και δεν έφτιαξα μέχρι τώρα (τέλος Ιουλίου!!!!) ούτε ένα παγωτό!!! 
Μερικές μέρες πριν, στο αγαπημένο μου χωριό, τα κορίτσια μας στην καθημερινή μας βόλτα αγόραζαν και απολάμβαναν παγωτό - μπισκότο! Εντυπωσιακό!!! Για δεκαπέντε μέρες κάθε μέρα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έτρωγαν από μια μπάλα από το ίδιο παγωτό!! 
Και να που επιστρέψαμε στη βάση μας!!! Το πρώτο, λοιπόν, που σκέφτηκα ήταν να φτιάξω αυτό το παγωτό... κι αυτό έκανα! Μια συνταγή που ανακάλυψα σε ένα περιοδικό του μάρκετ "Μασούτης" ήταν η βάση κι εγώ πρόσθεσα τη δική μου πινελιά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής της στιγμής (για να πετύχω μια καλύτερη υφή χωρίς να χρησιμοποιήσω παγωτομηχανή) και τη γέμιση από τα μπισκότα. Το παγωτό έγινε και η υφή του ήταν αυτή της σαντιγύ!! Τα κορίτσια ξετρελλάθηκαν αλλά μαζί μ' αυτά και οι μεγαλύτεροι δοκιμαστές του τριωρόφου!!
Και ξαφνικά, μια ιδέα!!! Μια κουταλιά παγωτό επάνω στα μπισκότα κι από πάνω ένα κερασάκι γλασέ και το παγωτό έγινε μια... μπουκιά τόσο όμορφη και λαχταριστή!! Ένα μικρό κερασματάκι ψυγείου (όχι κατάψυξης) που μειώνει τις τύψεις για τους μεγάλους αλλά προκαλεί ακόμη περισσότερο τα μικρά (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία).
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος φυτική (2 x 500 ml), κρύα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, κρύο
2 βανίλιες
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
150 γρ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο.
Αρχίζουμε να φτιάχνουμε το παγωτό, αφαιρώντας την κρέμα από τα γεμιστά μπισκότα και θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη γέμιση των μπισκότων και τις βανίλιες.
Χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα που είναι πηχτό σαν σαντιγύ.
Τέλος, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Βγάζουμε 5-10 λεπτά πριν να σερβίρουμε για να έρθει το παγωτό στη σωστή θερμοκρασία.
TIPS
Εάν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά μπισκοτοπαγωτίνια βάζοντας επάνω σε κάθε μπισκότο μια κουταλιά παγωτό και διακοσμώντας το με ένα κερασάκι γλασέ. 
Τα μικρά αυτά παγωτίνια μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο αντί για την κατάψυξη μια και τα φτιάχνουμε τη μέρα που πρόκειται να τα κεράσουμε.
Πηγή: Παραλλαγή της συνταγής από "Το περιοδικό mas"


20 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κική !
    Τα μπισκότο με το κερασάκι on top φαίνεται τέλειο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπισκοτοπαγωτίνι είναι πολύ ωραίο και είναι έμπνευση της στιγμής!!! :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο! Το παγωτό μπισκότο είναι το αγαπημένο της κόρης μου!
    Τι ωραία ιδέα τα μπισκοτοπαγωτίνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, τότε δεν έχεις παρά να το φτιάξεις Μαρία μου και είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψει!! :)

      Διαγραφή
  3. Και σε ποιον δεν αρέσει το παγωτό μπισκότου! Φαίνεται τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αρέσει σε πολλούς... κι αυτό είναι ωραίο!! :)

      Διαγραφή
  4. την κρεμα ζαχαροπλαστικης ποτε την βαζουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά λάθος μου ξέφυγε αλλά το διόρθωσα μόλις είδα το μήνυμά σου!! Την βάζουμε μαζί με το ζαχαρούχο!!!

      Διαγραφή
  5. Πολλές οι παραλαγες του παγωτου αυτού Κικη μου.. και η δικη σου ιδέα να μπαινει πανω απο τα μπισκοτακια είναι πολύ γευσική .. θα δοκιμαστει δεόντως.. γιατι εδω οπως και εκει υπαρχει πολύ κόσμος.. καλες δροσιστικες γευσεις... φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ρούλα μου... αξίζει να δοκιμαστεί!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ!!!!!!! !!!!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ ωραίο και εύκολο!!

      Διαγραφή
  7. Είμαι λάτρης τού παγωτού Κική μου!!!Τί καταπληκτική συνταγή!!Καί χωρίς αυγά!!
    Μέ ξετρέλαναν τά μπισκοτοπαγωτίνια!!!!Ζωγράφισες πάλι φιλενάδα!!!!
    Καλό Σ/Κ!!Καλά νά περάσεις μέ τίς κουκλίτσες σου!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο Δήμητρά μου και αξίζει!!! Να είσαι καλά!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Τέλειο το παγωτό σου Κική μου, τόσο γρήγορο αλλά τόσο λαχταριστό κυρίως τα μπισκοτοπαγωτάκια!!
    Να έχεις ένα όμορφο και δροσερό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο και με καταπληκτική υφή Μάχη μου!!

      Διαγραφή
  9. Θέλω το πρώτο ποτηράκι, ετσι οπως ειναι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/2015/07/giveaway-evil-eyetote-bag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο συνδυασμός ζαχαρούχο και μορφατ είναι η βάση που λατρεύω για παγωτά. Μετα απλά προσθέτω έξτρα γεύσεις για να δώσω αυτό που θέλω!Υπέροχα τα μπισκοπαγωτάκια σου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Λίλια είναι πολύ ωραίος συνδυασμός βάσης!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!