Το σούπερ σοκολατένιο cheesecake...


...Μερέντα και μπισκότα
Πάντα η σοκολάτα είναι καθοριστική στη ζωή μας! Παρούσα εκεί στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές να μας στηρίζει με τη θεϊκή της γεύση αλλά και την ικανότητά της να μας φτιάχνει τη διάθεση. 
Αυτή τη φορά η Μερέντα έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο βοηθώντας την κουβερτούρα να φτιάξει την τέλεια κρέμα. Το κρεμώδες τυρί χάρισε εκείνη τη στιβαρή υφή που είναι απαραίτητη για κάθε αξιοπρεπές cheesecake που σέβεται τον εαυτό του αλλά και τους θαυμαστές του. 'Οσο για τα μπισκότα είναι το κερασάκι στην τούρτα...θρυμματισμένα με τη γέμιση βανίλια που διαθέτουν κάνουν τη γεύση να φτάσει σε απίστευτα ύψη και τον ουρανίσκο να στήσει πανηγύρι.
Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για να παρουσιάσει κάποιος μια τέτοια μοναδική σοκολατολιχουδιά περνάμε αμέσως στην πρακτική του θέματος και ...συγκεντρώνουμε τα υλικά για να το φτιάξουμε.
ΥΛΙΚΑ για ένα τσέρκι /φόρμα 20 εκ.
Για τη βάση
20 μπισκότα τύπου Oreo (ή Oreo)
50 γρ. βούτυρο
2 φουσκωτές κ.σ. Μερέντα
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
110 γρ. Μερέντα
5 κ.σ. γάλα
125 γρ. κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα
6-7 θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Oreo (ή Oreo)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη βάση
Βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και τη Μερέντα στο multi σε δύο δόσεις και τα θρυμματίζουμε, ετοιμάζοντας τη βάση.
Βάζουμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα τσέρκι ή φόρμα με σούστα (για να ξεφορμαριστεί ακόμα πιο εύκολα) και στρώνουμε τη βάση καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ σε φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπαιν μαρί.
Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με τη Μερέντα, το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά ή μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα αλλά όχι αραιό.
Βάζουμε το μείγμα του τυριού επάνω στη βάση, καλύπτουμε το cheesecake με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για μια νύχτα.
Για το γαρνίρισμα
Πριν να σερβίρουμε το cheesecake γεμίζουμε την επιφάνειά του με θρυμματισμένα μπισκότα και ένα ολόκληρο ή μισό στη μέση.

Πηγή: ΕΔΩ


Tante Kiki
26 Comments
No