Μια μοναδική κοτολιχουδιά κρυμμένη σε ζύμη


Καλή σας μέρα!!! Μια ακόμα Δευτέρα είναι εδώ!! Αφού τελείωσε μια δύσκολη εβδομάδα με νοσηλεία σε νοσοκομείο της μικρής μας Βασιλικής εξ αιτίας μιας γαστρεντερίτιδας και μερικές ζόρικες μέρες με μια αδιαθεσία της γιαγιάς που μας τρόμαξε ...δεν έχω λόγια!!! Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί έφυγαν αυτές οι μέρες, γιατί ξαναείμαστε καλά!! 
Παρόλα αυτά, έχω μια διάθεση ...στα πατώματα! Λίγο όλα αυτά, λίγο ο καιρός που βρέχει και πάλι, λίγο η δύσκολη καθημερινότητα, λίγο οι πολλές και διαφορετικές υποχρεώσεις που με τρέχουν και δεν τις τρέχω και η αισιοδοξία πήρε αγκαζέ το χαμόγελο κι εξαφανίστηκαν... ελπίζω προς το παρόν!! 
Βέβαια, και τα δύο αυτά μαζί απήγαγαν την έμπνευση (που έτσι κι αλλιώς τελευταία είχε τα θέματά της) αλλά και τον χρόνο για να απαντώ έγκαιρα στα σχόλιά σας ή να επισκέπτομαι καθημερινά τα αγαπημένα μπλογκοσπιτάκια σας (και ζητώ συγγνώμην γι αυτό).
Σήμερα, ξεκίνησε μια νέα εβδομάδα κι επειδή είμαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν (τουλάχιστον) να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, θέλω να ελπίζω ότι αυτό το επταήμερο θα κυλήσει πιο ομαλά και μια ιδέα πιο όμορφα από το προηγούμενο ή τα προηγούμενα!!! 
Και περνώ αμέσως στην σημερινή πρόταση που είναι ένα πολύ νόστιμο αλμυρό στεφάνι γεμιστό με κοτόπουλο, τυρί, ντομάτα και πιπεριά. Ένα στεφάνι που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους με πιο βασικό ότι είναι μια αφράτη, φοβερή ζύμη που κρύβει μέσα της μια ελαφρά λιχουδιά. 
Οι φέτες του μπορούν να μπουν στο ταπεράκι για να μας συνοδεύσουν στο γραφείο, να μπουν σε ισοθερμική τσαντούλα για την ημερήσια εκδρομή του κάθε μαθητή/μαθήτριας, να συνυπάρξουν με μια κρύα μπυρίτσα μπροστά στην τηλεόραση ή στη βεράντα μια βραδιά χωρίς βροχή!! Φυσικά, έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί και το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από το Κυριακάτικο τραπέζι.
Τί καλύτερο ...λοιπόν;;;;
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ζύμη για πίτσα (ΕΔΩ)
1 μπουτάκι κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο και ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. τυρί γκούντα ή έμενταλ, τριμμένο
1/2 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κέτσαπ έτοιμη ή σπιτική
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ανοίγουμε τη ζύμη για την πίτσα σε φύλλο.
Αναμειγνύουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με την κέτσαπ.
Αλείφουμε τη ζύμη με το τυρί κρέμα και με τη μουστάρδα.
Τοποθετούμε επάνω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το τυρί, την πιπεριά και στο τέλος μοιράζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με την κέτσαπ.
Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τυλίγουμε την ζύμη με τη γέμιση και την κλείνουμε σε στεφάνι αλείφοντας με λίγο νερό τις δύο άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γύρω γύρω σε ίσα διαστήματα τη ζύμη (όπως φαίνεται στη φωτό).
Βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η ζύμη ένα ωραίο ξανθό χρώμα.


Tante Kiki
39 Comments
No