Αφράτα μπισκοτάκια με μέλι, λεμόνι & σουσάμι


"Μπισκότα με μέλι και λεμόνι;;; Για το λαιμό είναι;;;;" ήταν το πρώτο σχόλιο που άκουσα από τον πιο συνηθισμένο και συχνό δοκιμαστή των μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών μου εξερευνήσεων αλλά και μέγα πειραχτήρι. Ήξερα ωστόσο ότι θα τα δοκίμαζε ευχαρίστως όπως κάνει πάντα!!! Όχι δεν λέει ποτέ!!! Και τον ευχαριστώ!!!  :)
Μέλι και λεμόνι... ένας μοναδικά νόστιμος και αρωματικός συνδυασμός που συνοδεύεται όμως από το σουσάμι που μοιάζει να συμπληρώνει το παζλ αυτών των μικρών, αφράτων μπισκότων βουτύρου δημιουργώντας μια γευστική αποθέωση για κάθε ώρα της μέρας, με τον καφέ, το τσάι, το γάλα.
Εύκολα και χωρίς αυγό! Άλλο πάλι και τούτο!! Οι φυσιολογικοί άνθρωποι που τρώνε και αγαπούν το αυγό δεν έχουν πρόβλημα! Δεν μπορώ παρά να ομολογήσω, σ' αυτές τις λίγες γραμμές ότι τρώω και αγαπώ το αυγό αλλά... έχω ένα θέμα!! Δεν ξέρω γιατί δεν θέλω να το βάζω σε μπισκότα!!!!!!!    "Σντούφφφφ!!" που θα έλεγε και η μικρή μου ανιψιά!!!!!! Και δίκιο θα είχε!!! Βλέπω μπισκότα χωρίς αυγό και τρέχω να τα φτιάξω... βλέπω μπισκότα με αυγό και λέω ...θα τα φτιάξω κάποια στιγμή!!! Κόλλημα κι αυτό!!!! 
Το ίδιο κόλλημα έχω και με το καλαμποκάλευρο!!! Μη δω μπισκότα χωρίς αυγό και με καλαμποκάλευρο... δεν γίνεται ...θα τα φτιάξω!!!! Κι αν δεν έχουν καλαμποκάλευρο... με κάποιο τρόπο θα το προσθέσω (ό,τι έκανα κι εδώ)!!! Αφού με βλέπει ο παππούς και μπαμπάς μου που έφαγε το καλαμποκάλευρο στην κατοχή σε κάθε του μορφή και ...σταυροκοπιέται... άσε που δεν πλησιάζει τα μπισκότα αν δεν ρωτήσει πρώτα τί περιέχουν!!!!!!! Τί έπαθα η γυναίκα!!! Αφού σκέφτηκα να αποτανθώ σε ειδικό για να το εξηγήσω αυτό το περίεργο και ανεξήγητο φαινόμενο αλλά δεν ήξερα πού ... σε ψυχολόγο, σε μέντιουμ για να δω μήπως προέρχεται από ...άλλη ζωή ή σε κάποια άλλη ειδικότητα και γι αυτό το άφησα κι αποφάσισα να το δεχτώ!!!!
Έτσι εμφανίστηκαν κι αυτά τα σουσαμένια μπισκοτάκια!!! Πόσο καιρό είχα να φτιάξω καινούργια μπισκοτάκια!!! Η αρχική συνταγή που κατέληξε σχεδόν άλλη δεν είχε καλαμποκάλευρο, δεν είχε ξύσμα λεμονιού αλλά δεν είχε και αυγό!!! Τη διάβασα κι ονειρεύτηκα τη γεύση τους αλλά κάτι μου έλειπε... τί άλλο;; Το λεμόνι που έβλεπα επάνω στο τραπέζι καθώς μόλις είχε επιστρατευθεί για μια υπέροχη λεμονόπιτα (συνταγή προσεχώς) και το καλαμποκάλευρο που υπήρχε και υπάρχει πάντα στο υποσυνείδητό μου!! χαχαχα
Υπέροχο το αποτέλεσμα...το παραδέχθηκε ακόμα και ο πιο ...αμφισβητίας δοκιμαστής!! Μια ζύμη αφράτη, βουτυρένια, το μέλι με το λεμόνι  (αν και όχι για το λαιμό) να δίνουν νοστιμιά και άρωμα και το σουσάμι την τελική του πινελιά!
Εντάξει, μπορεί να μην βελτιώνουν τον πονεμένο λαιμό αλλά δοκιμάστε τα... αξίζουν!!!!
ΥΛΙΚΑ για 40 μπισκοτάκια
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κόρν φλάουρ
50 γρ. καλαμποκάλευρο 
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4  κ.σ. μέλι
1/2 φλ. τσ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
Ζυμώνουμε και σταδιακά προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλάει από τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά (εγώ την άφησα δύο ώρες γιατί είχα δουλειά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!).
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για 5-6 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Tante Kiki
30 Comments
No