Κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο και γλάσο βουτύρου

Πότε άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα, πότε φτιάξαμε τσουρέκια (που τα άτιμα δεν περίσσεψαν κι εγώ ήθελα να φτιάξω μια τούρτα... τώρα θα φταίω εγώ να ξαναφτιάξω;;;), πότε βάψαμε αυγά και τα τσουγκρίσαμε, πότε πέρασε και η δεύτερη εβδομάδα κι αύριο αρχίζουν και πάλι τα σχολεία (όχι ότι εγώ έκανα διακοπές μια και έκανα μαθήματα σχεδόν κανονικά...αλλά λέμε τώρα!!) ούτεπου  κατάλαβα!!
Βράδυ λοιπόν Κυριακής, έξω παίζει το σενάριο φθινοπωρινή άνοιξη... κι εγώ μπροστά στην οθόνη μ' ένα ποτήρι νερό δίπλα σκέφτομαι τί να πω για αύριο το πρωί! 
Οι ώρες περνούν, εγώ νυστάζω και κλείνοντας τα μάτια... έρχεται η επόμενη μέρα με μια διάθεση ...ανανέωσης... ανεξήγητη μεν... υπαρκτή δε! :)
Μια γλυκιά και γεμάτη άρωμα άνοιξης "καλημέρα" σήμερα! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Μια άνοιξη λίγο πιο φθινοπωρινή από το κανονικό (ή εμένα έτσι μου φαίνεται;) που όμως θα ήθελα να μην μας ξαναφύγει για πολλές μέρες για να μείνουν μόνον οι πανέμορφες, ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που μας φτιάχνουν τόσο τη διάθεση!
Μοσχοβόλισε άνοιξη, λοιπόν... αλλά όχι μόνον άνοιξη... μοσχοβόλισε και πορτοκάλι! Ναι, χειμωνιάτικο πορτοκάλι αλλά με ανοιξιάτικη διάθεση γιατί όπως και νάχει η άνοιξη είναι εδώ κι ας κρύφτηκε για λίγο ακόμη!
Όπως έλεγα εχθές το βράδυ και στη μικρή Βασιλική μας, είναι οι δυό αδερφούλες νεράιδες που παίζουν ένα παιχνίδι! Η μια, ξανθιά και χαρούμενη με λουλουδάτο, αμάνικο φόρεμα είναι η νεράιδα του ήλιου και η άλλη, μαυρομαλλούσα και ...λίγο πιο σοβαρή, με φόρεμα ασημόγκριζο είναι η νεράιδα της βροχής. Η κάθε μια προσπαθεί να φέρει τον καιρό που θέλει και γι αυτό έχουμε μια ήλιο μια βροχή κι αυτό μέχρι η μαμά τους, η βασίλισσα των νεράιδων να τις πείσει ότι μόνον μια από τις δύο πρέπει να έχει δική της αυτή την εποχή! Κι αυτή είναι η νεράιδα του ήλιου!!! Πού θα πάει όμως;; Θα την πείσει τη νεράιδα της βροχής να καθίσει καλά και να αφήσει τα αστεία με την αδερφούλα της! Και η απάντηση στην τόσο νεραϊδένια εκδοχή... "μα καλά αφού η κυρία μας είπε ότι ο άνθρωπος φταίει που αλλάζει τόσο εύκολα ο καιρός γιατί δεν προσέχει το περιβάλλον!!!" Τώρα εσύ τί να πεις πέρα από ένα ...αχχχχ!!! Πάνε οι εποχές που τα μικρά πίστευαν στις νεράιδες και τα παραμύθια!!! 
Επιστροφή όμως στο κέικ που βλέπετε!! Κέικ... είναι ένας όρος που δεν λέει και πάρα πολλά για το συγκεκριμένο! Θα μπορούσα να το πω... θαυμάσιο κέικ, μοσχοβολιστό και πολύ αφράτο κέικ, ιδιαίτερο κέικ, μοναδικό και θεϊκό κέικ αλλά και πάλι θα ήταν λίγο ...αφού δεν μπορώ να μεταφέρω εκείνο το εξαίσιο, βουτυρένιο άρωμα που ...κέντρισε την όσφρησή μου όταν έκοψα την πρώτη φέτα κι αυτό ζεστό ακόμα, γιατί βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω, άφησε να ξεχυθεί από μέσα του με καμάρι όλο αυτή η μοσχοβολιά. Δεν μπορώ να περιγράψω την απαράμιλλη, πορτοκαλένια επίγευση  που άφησε να γεμίσει όλο μου το είναι με την τόσο αφράτη και ελαφρώς υγρή, πρώτη μπουκιά! Όχι, αυτή τη νοστιμιά δεν την έχω ξανασυναντήσει κι ας έχω δοκιμάσει δεκάδες κέικ! Μια γεύση θεϊκή που σε κάνει να ...παραμιλάς... λέγοντας ότι θέλεις κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο και μάλιστα χωρίς καφέ, χωρίς γάλα ή τσάι, έτσι σκέτο... χωρίς κανέναν λόγο για να το απολαύσεις. Εθιστικό κέικ με όλη τη σημασία της λέξης από κείνα που σε κάνουν να ξεχνάς την καθημερινότητα κι ό,τι την συνοδεύει και να επικεντρώνεσαι σ' αυτό που μυρίζεις, που γεύεσαι, που βλέπεις!
Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην γλυκιά μου μπλογκοφίλη Πηνελόπη του aromavanillias.blogspot.gr στο giveaway της οποίας κέρδισα το βιβλίο "Sweet Food". Το βιβλίο έφτασε μέσα σε ένα υπέροχο κουτί και είχε μέσα σ' ένα μωβ σακουλάκι και 3 πασχαλινά κεράκια-αυγά. Τώρα μη βλέπετε που τα δύο αυγουλοκεράκια λείπουν... φαντάζομαι καταλάβατε γιατί... η Ιωάννα και η Βασιλική πήραν από ένα και ...μην το είδαμε ξανά!! Χαλάλι τους!!! :))
Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου... το δώρο σου ήταν υπέροχο και άρχισε ήδη να αξιοποιείται και λέω "άρχισε" γιατί θα έχει και συνέχεια η σημερινή ανάρτηση μια και έχει άπειρες υπέροχες συνταγές!!  :)
ΥΛΙΚΑ 
Για το κέικ
30 γρ. παπαρουνόσπορο (στην αρχική συνταγή είχε 50 γρ.)
200 ml  χλιαρό γάλα
250 γρ. καστανή ζάχαρη
185 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
3 αυγά μεγάλα
2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο (για να του δώσει μια ελαφρώς νωπή υφή)
1 πρέζα σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά - δεν υπήρχε στην αρχική συνταγή)
Για το γλάσο
25 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
2-3 κ.σ. πολύ ζεστό νερό
250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Για τη διακόσμηση του κέικ
Φετούλες από γλυκό πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε το κέικ
Βάζουμε τον παπαρουνόσπορο στο χλιαρό γάλα και τον αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. 
Αλείφουμε την φόρμα (παρά το γεγονός ότι είναι αντικολλητική) με λίγο λιωμένο βούτυρο, αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο.
Βάζουμε σε ένα μπολ (σ'αυτό που θα χτυπήσουμε το κέικ) το βούτυρο και το βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμμάτων για να μαλακώσει το βούτυρο.
Εναλλακτικά, το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αφού μαλακώσει το βούτυρο και είναι έτοιμο να το χτυπήσουμε, προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη σόδα, και την μαρμελάδα (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε και πάλι ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τον παπαρουνόσπορο και την φαρίνα.
Όταν το μείγμα είναι εντελώς ομογενοποιημένο προσθέτουμε και το αραβοσιτέλαιο ή το ηλιέλαιο (εάν θέλουμε) ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Το τελικό μείγμα είναι πιο σφιχτό από το κανονικό κέικ αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η λάμα ενός μαχαιριού που έχουμε βυθίσει στο κέικ, βγαίνει καθαρή.
Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 6-7 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως και να το γλασάρουμε.
Ετοιμάζουμε τη διακόσμηση του κέικ
Μέχρι να ψηθεί το κέικ, εάν δεν έχουμε γλυκό πορτοκάλι για να το στολίσουμε μπορούμε να κόψουμε λίγη φλούδα από το ακέρωτο πορτοκάλι που αφαιρέσαμε το ξύσμα.
Κόβουμε τη φλούδα σε μπαστουνάκια και τα βράσουμε για 2 λεπτά σε νερό.
Ρίχνουμε το νερό αυτό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 φορές (έτσι ώστε να ξεπικρίσουν).
Στο τέλος, ξεπερνάμε με καθαρό νερό τα μπαστουνάκια της φλούδας.
Βάζουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και βάζουμε μέσα τις φλούδες.
Τα αφήνουμε να βράσουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε την επιφάνεια του νερού να γεμίζει φουσκάλες (φωτογραφία) που σημαίνει ότι το σιρόπι έδεσε αρκετά (ουσιαστικά κάνουμε ένα ελαφρύ γλυκό πορτοκάλι).
Βγάζουμε τις πορτοκαλόφλουδες και τις αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν και να τις χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το κέικ.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
Λιώνουμε σε βαθύ, ειδικό μπολ το βούτυρο και προσθέτουμε σ' αυτό το σιρόπι πορτοκαλιού (αν βάλουμε) και το ζεστό νερό.
Ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα, προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη έτσι ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο.
Εγώ, χρειάστηκε να προσθέσω λίγο νερό ακόμα για να πάρει την επιθυμητή πυκνότητα έτσι ώστε να καλύπτει άνετα το κέικ αλλά να μην χύνεται.
Γλασάρουμε το κέικ και το στολίζουμε με τις πορτοκαλόφλουδες.
Το κόβουμε και απολαμβάνουμε τη νοστιμιά αλλά και το άρωμά του.
Πηγή:  "Sweet food", Murdoch Books

51 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλή εβδομάδα αγαπημένη μου Κική.τι να πρωτοθαυμάσω και να...λιμπιστώ!!!! Κική μου στείλε με μέιλ τα τηλέφωνα σου τα έχω χάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου γλυκιά τα έχω ήδη στείλει τα τηλέφωνα. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Νόστιμο φαίνεται το πορτοκαλενιο κέικ! Να είχα μονο ενα κομματάκι για να συνοδεψω το τσάι μου!!! Όσο για τιε νεράιδες ευτυχώς εμείς πιστεύουμε ακόμα! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ νόστιμο!!! Να σου στείλω;;;;
      Αφού πιστεύετε ακόμα στις νεράιδες είστε μια χαρά!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Νόστιμο και ευπαρουσίαστο κέικ, σωστός πειρασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ποοοοολύυυυυ νόστιμο Αμαλία μου!! :)

      Διαγραφή
  4. Κική μου καλημέρα. Χριστός Ανέστη. Ότι και να δω ότι και να δοκιμάσω σαν το κέικ σε όλες του τις εκδοχές δεν υπάρχει! Με καφέ ή γαλατάκι είναι πάντα η καλύτερη λιχουδιά! Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Χριστίνα μου!!! Σαν το κέικ άλλη λιχουδιά δεν υπάρχει!!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Άλλο ένα άριστο post, αναλυτικό και ολοκληρωμένο. Το κέικ πρέπει να είναι μεθυστικά αρωματικό :-)
    Πολλά μπράβο για το παιχνίδι σας και για όμορφο δώρο που έλαβες από το aroma vanillias !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Άρη, να είσαι καλά!!! Είναι νοστιμότατο το κέικ αυτό!!!!
      Να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!!
    Το κέικ αυτό το φτιάχνω με λεμόνι αλλά η παραλλαγή του πορτοκαλιού μου αρέσει πάρα πολύ και θα δοκιμαστεί άμεσα. Πρέπει να είναι υπέροχο!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με λεμόνι γίνεται πολύ ωραίο Αγγελική αλλά με πορτοκάλι επίσης κι όσο για το γλάσο το απογειώνει!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Και πάνω που έψαχνα κέικ με παπαρουνόσπορο ήρθε το τέλειο! Ευχαριστούμε Κική φαίνεται πραγματικά λαχταριστό!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το Νατασα... θα το λατρέψεις!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Γλάσο βουτύρου? Δεν μπορώ να φανταστώ τί γεύση θα έχει αλλά ειλικρινά μου έχεις εξάψει την περιέργεια! Οι φωτογραφίες είναι τόσο όμορφες! Το λιμπίστηκα!!!
    Θα το δοκιμάσω!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να το φτιάξεις Ιωάννα μου για να καταλάβεις τί εννοώ!! Είναι θεϊκό!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες!
      Μακάρι να ήσουν κοντά να το δοκίμαζες!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσουν πολύ τα υλικά αυτά! Συνήθως τον παπαρουνόσπορο τον βάζουμε σε κέικ λεμονιού και είναι ωραία η αλλαγή με το πορτοκάλι! Το δώρο της Πηνελόπης τέλειο!! Να τα φτιάξεις όλα και να μας τα δείξεις!! Καλή εβδομάδα Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο κέικ Λίλια! Πράγματι το δώρο της Πηνελόπης είναι υπέροχο!!! Θα φτιάξω και θα σας δείξω πολλά ακόμη!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Τι είδαν τα ματάκια μου πρωί πρωί... ζαχαρασωσα στην κυριολεξία!!! Το έκανες τόσο τέλειο Κικι... Δεν έχω δοκιμάσει γλασο βουτύρου ευκαιρία είναι. Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι υπέροχο Ίριδα και είναι ευκαιρία να το δοκιμάσεις το γλάσο βουτύρου! Σ' ευχαρ!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Ε, τώρα μπορούμε να αντισταθούμε;;; Όχι βέβαια! Φιλάκια και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να αντισταθείτε Ευγενία μου;;; Πάρτε το καφεδάκι σας κι ελάτε να κεραστείτε!!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχο κέικ ζουμερό και υγρό και με τα αρώματα του πορτοκαλιού να επικρατούν, καταλαβαίνεις ότι το λάτρεψα!
    Αυτό το λευκό γλάσο του πηγαίνει πολύ!

    Φιλιά πολλά-πολλά Βασιλική μου!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε απίθανο Ζαμπία μου και καλώς το λάτρεψες ...όσο για το γλάσο ...το απογειώνει το κέικ αυτό!!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου Ζαμπία!

      Διαγραφή
  13. μπραβο κικη τελειο το κεικ σου,το γλασο βουτυρου το κανει να φαινεται ακομα πιο λαχταριστο!!
    παντα να εισαι τυχερη κικιτσα!!!
    πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κικίτσα μου... το κέικ είναι πεντανόστιμο και με το γλάσο απογειώνεται!!
      Ευχαριστώ πολύ και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Πόσο μου αρέσει αυτό το κέικ με τον παπαρουνόσπορο να κάνει κρατς κρατς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται εξαίσιο Πέπη!! Βέβαια ο παπαρουνόσπορος δεν κάνει κρατς κράτς γιατί τον βάζω πρώτα σε χλιαρό γάλα για 10-15 λεπτά και ενώ αφήνει όλη τη νοστιμιά του μαλακώνει ταυτόχρονα!

      Διαγραφή
  15. Έτσι πέρασαν και για μένα οι γιορτές του Πάσχα Κική μου...νεράκι δεν τις κατάλαβα. Αυτό όμως που παίρνεις ένα απλό κέικ και το αναγάγεις σε γλυκό υψίστης αισθητικής και νοστιμιάς με κάνει κάθε φορά να νιώθω πως είμαι άχρηστη στην κουζίνα. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Χριστίνα;;; Πέρασαν σαν νεράκι κι ήθελα κι άλλες μέρες!
      Αχ Χριστίνα μου αυτό που λες δεν ισχύει εξ άλλου είμαι σίγουρη ότι κι εσύ κάνεις θαύματα στην κουζίνα όπως κάνεις θαύματα και στα ανακαινισμένα έπιπλα ...θαύματα που εγώ δεν μπορώ να κάνω και σε θαυμάζω. Το να μαγειρεύεις είναι πιο εύκολο από το να ανακαινίζεις έπιπλα!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. Τι όμορφα που ταιριάζει ο παπαρουνόσπορος με τα διάφορα εσπεριδοειδή!
    Και το βουτυρένιο γλάσο σου εξαιρετικό Κική μου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Έλενα! Ο παπαρουνόσπορος ταιριάζει με όλα τα εσπεριδοειδή!! Όσο για το βουτυρένιο γλάσο ...μοναδική νοστιμιά!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Και χωρίς το γλάσο το βρίσκω εξαιρετικό, Κική μου!
    Λατρεύω το πορτοκάλι και θα το δοκιμάσω soon!!!
    Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο κέικ Ελένη μου αλλά με το γλάσο απογειώνεται!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Πάντα επίκαιρη και συχνά νοσταλγική στους εισαγωγικούς σου προλόγους Κική μου!
    Μας προιδεάζεις για την γευστική πανδαισία που πάντα ακολουθεί .
    Έτσι και σήμερα.Με ένα θαυμάσιο κέικ,πλούσιο σε άρωμα και πληθωρικό σε γεύση!
    Λαχταριστό σε όψη,σχεδόν σαν μια ζωγραφιά!
    Το συνέδεσες με μια μία απο τις πιο όμορφες και κατανυκτικές γιορτές του χρόνου και μας δίνεις την ευκαιρία να απο χαιρετίσουμε το νόστιμο ζουμερό φρούτο του χειμώνα,μέσα σε ένα εύγευστο και αρωματισμένο κέικ στις αρχές της Άνοιξης!
    Τι όμορφα!
    Καλή εβδομάδα Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι συχνά νοσταλγικοί οι πρόλογοι γιατί μου έρχονται όμορφες θύμησες από παλιότερα γλυκιά μου Φωτεινή! Χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το υπέροχο κέικ με το κατάλευκο γλάσο, το γεμάτο πορτοκαλένιο άρωμα και βουτυρένια νοστιμιά!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο σχόλιο σου...πάντα με ξεκουράζει να διαβάζω τα σχόλιά σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Αχ, αυτές οι νεραϊδες...που "κλέβουν" μικρά πασχαλινά κόκκινα αυγά και λατρεύουν τα παραμύθια και τις μαγικές εικόνες!!!
    Τι όμορφα τα έγραψες Κική μου :-))

    Σ' ευχαριστώ θερμά για την τόσο μα τόσο αρωματική αφιέρωση και χαίρομαι πραγματικά που τούτο το βιβλίο έπεσε σε τόσο άξια χέρια!

    Καλή συνέχεια σε όλα και σε όλες τις δοκιμές που θα κάνεις...

    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι νεράιδες κλέβουν ό,τι θέλουν τον τελευταίο καιρό και άντε να τα βρεις μετά ...ειδικά από την μικρή!! χαχαχα
      Εγώ σ' ευχαριστώ Πηνελόπη μου για την παρουσία σου στο μπλογκοσπιτάκι μου, για την μπλογκοφιλία σου, για το υπέροχο και ονειρεμένο δώρο σου και σου εύχομαι και πάλι η ζωή σας να είναι γεμάτη γλύκα και νοστιμιά!!!
      Όσο για τις δοκιμές θα τις μαθαίνεις γιατί κάθε μια απ' αυτές θα έχει αφιέρωση σε σένα!! :)
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  20. Βρε Κική, βρε Κική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μα τι φωτογραφίες είναι αυτές????? Δηλαδή τοσο ωραίες που δεν μπορώ να προσέξω το κέικ (που λέει ο λόγος! χαχαχαχα)!!

    Μπράβο για το όμορφο δώρο που κέρδισες!!!!
    Πολύ αξιόλογο ένα τέτοιο βιβλίο και πήγε στο κατάλληλο άτομο!
    Όσο για τη συνταγή που διάλεξες, είναι εξαιρετική και μας άνοιξες την όρεξη και για τις επόμενες!!Να περιμένουμε και κάτι ακόμα?????

    Φιλιά! Καλή σου εβδομάδα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, το να σου αρέσουν οι φωτογραφίες μου Χρυσαυγή μου είναι για μένα τιμή και σημαίνει ότι κάτι άρχισα να πετυχαίνω.
      Είναι εξαιρετικό κέικ και πολύ νόστιμο!!
      Να περιμένετε πολλές συνταγές από το βιβλίο!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Μία φορά διάβασα την συνταγή, τέσσερις χάζευα τις υπέροχες φωτογραφίες, και πολλές φορές την εισαγωγή σου γιά το παραμύθι με τις νεράιδες, νάσαι καλά που
    με όλα μας ταξίδεψες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Μάχη μου... και χαίρομαι που σε ταξίδεψα!!!

      Διαγραφή
  22. Ο παπαρουνόσπορος σε συνδυασμό με το πορτοκάλι δημιουργούν έναν φοβερά πετυχημένο γευστικό συνδυασμό!
    Κέικ απίθανο και ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!
    Λάτρεψα την τελευταία φώτο, υπέροχη!
    Και η Πηνελόπη μας, κάνει πάντα τα πιο όμορφα και ξεχωριστά δώρα, πάντα με πολλή αγάπη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ επιτυχημένος ο συνδυασμός και το κέικ μοναδικό!!!
      Το λάτρεψα το δώρο της Πηνελόπης!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Ουάου!!Τί έφτιαξες πάλι Κικίτσα μου!!!Υπέροχο τό γλυκάκι σου!!
    Καί μέ γεύσεις αγαπημένες!!Αλλά τό γλάσο βουτύρου πού τό στόλισες,καταπληκτικό!!!Τί νά πώ γιά τήν φωτογραφική σου παρουσίαση!!!Αριστη!!!!!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πόσο όμορφο και ανοιξιάτικο κέικ!
    Συγχαρητήρια για το δώρο Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ όμορφο πορτοκαλένιο κέικ, μου αρέσει ιδιαίτερα με την προσθήκη του παπαρουνόσπορου! Πολύ όμορφα και τα δώρα από την Πηνελόπη, είμαι σίγουρη ότι το βιβλίο θα αξιοποιηθεί στα χέρια σου, Κική μου!!! Καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο δίκιο έχεις Κική μου!! Ο χρόνος κυλά σαν το νεράκι και φεύγει, όπως λέει και η μανούλα μου! Για πότε πέρασε το Πάσχα ούτε που το καταλάβαμε! Το κέικ σου όμως μας βάζει σε απόλυτα ανοιξιάτικη διάθεση! Ωραία το στόλισες Κική μου και σίγουρα είναι πεντανόστιμο! Καλοφάγωτο!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να σε συγχαρω για το οορφο δωρο σου απο την Πινελοπη... και να σου πω οτι πως μας βαζεις σε πειρασμό οχι μονο απο το τις φωτογραφιες σου αλλα και απο την αφηγησή σου για αυτό το πεντανόστιμο οπως φαίνεται κέικ... είχες δικιο το πόσο γρήγορα περασαν οι μερες...!!φιλακιαααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αχ ποσο λαχταριστο φαινεται το κεικ σου Κικιτσα μου!?? Πορτοκαλι κ παπαρουνοσπορος υπεροχα γευστικος συνδυασμος!! Κ εγω κι αλλο κι αλλο λεω στα κεικ!! :-))) Παντα τυχερη να εισαι Κικιτσα μου!!
    Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!