Νηστίσιμη σοκοπραλίνα φουντουκιού


Νηστίσιμη σοκοπραλίνα φουντουκιού

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Μουντός καιρός, αυτοκίνητα να κατεβαίνουν από τον Χορτιάτη φορτωμένα με χιόνια κι ο Μάρτης να μας δείχνει την άσχημη πλευρά του και να μας φορτώνει επιπλέον κατήφεια θαρρείς και δεν φτάνει η καθημερινότητα κι όλα αυτά που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα!
Όχι... δεν αποφάσισα να αρχίσω την εβδομάδα άσχημα αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν δεν χρειαζόμαστε κάτι για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας;;; Φυσικά και ναι!!! Και τί καλύτερο από ένα ...σοκολατένιο φάρμακο;;; Χαχαχαχα... τί σκέφτηκα!!! Από τώρα και στο εξής μια κουταλιά από το παρακάτω ...φάρμακο θα είναι απενοχοποιημένη!!! Όχι δεν τρώω σοκολάτα... φάρμακο παίρνω!!! Φάρμακο για ...να πάνε τα "φαρμάκια" κάτω... κατά τη λαϊκή έκφραση! Και μάλιστα... φάρμακο για όλους, χωρίς καμιά δικαιολογία για εποχή νηστείας και άλλα τέτοια!!!
Νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού!! Τί καλύτερο!! Μια κουταλιά από τη συγκεκριμένη πραλίνα και τα ξεχνάμε όλα ή σχεδόν όλα... ας μην υπερβάλλω!! Νόστιμη, εύκολη, γρήγορη, σπιτική και νηστίσιμη! 'Οταν τη δοκιμάσετε θα θέλετε να τη φτιάχνετε συνέχεια γιατί το μόνο ελάττωμα που έχει είναι ότι εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ! Ελαφρώς πιο ρευστή από την κλασσική, σπιτική πραλίνα φουντουκιού που γίνεται με γάλα, "πήζει" στο ψυγείο όπου διατηρείται αλλά έτσι κι αλλιώς η νοστιμιά παραμένει σε υψηλό επίπεδο!
Πραλίνα φουντουκιού με ηλιέλαιο και κακάο σήμερα... ένα βαζάκι γεμάτο ενέργεια και υψηλή θρεπτική αξία λόγω των ξηρών καρπών και του κακάο που σας εγγυώμαι ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί πάνω απ' όλα είναι σπιτική χωρίς να χάνει τη θεσπέσια γεύση της!
Πάμε λοιπόν, ανοίγουμε το ντουλάπι και βγάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο αλλά πρώτα απ' όλα διαβάζουμε προσεκτικά τη συνταγή! :)

Νηστίσιμη σοκοπραλίνα φουντουκιού

ΥΛΙΚΑ για 240 γρ. περίπου
  • 140 γρ. φουντούκια ψημένα 
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο σκόνη 
  • 15 γρ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Νηστίσιμη σοκοπραλίνα φουντουκιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βάζουμε τα φουντούκια στο multi και τα πολτοποιούμε για 5 περίπου λεπτά (με διακοπές για να μην καεί το multi) μέχρι να δούμε ότι έχουν γίνει ένας παχύρρευστος πολτός.
  2. Καθώς πολτοποιούμε τα φουντούκια καλό είναι να σταματάμε για λίγο τη λειτουργία του multi για να μην υπερθερμανθεί.
  3. Προσθέτουμε την άχνη και το κακάο και ξαναχτυπάμε στο multi μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Δοκιμάζουμε την πραλίνα για να δούμε μήπως τη θέλουμε πιο γλυκιά οπότε προσθέτουμε άλλες 1-2 κ.σ. άχνη.
  5. Μόλις θεωρήσουμε ότι η πραλίνα μας είναι όσο γλυκιά θέλουμε προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο σε 3 δόσεις, χτυπώντας το μείγμα ενδιάμεσα.
  6. Μετά την τελευταία δόση αραβοσιτέλαιου χτυπάμε άλλο 1 λεπτό μέχρι να δούμε ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί καλά.
  7. Γεμίζουμε ένα γυάλινο βαζάκι με το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες για να πήξει και να γίνει παχύρρευστο όπως η έτοιμη πραλίνα φουντουκιού.
Νηστίσιμη σοκοπραλίνα φουντουκιού
Tante Kiki
42 Comments
No