Ταλιατέλες με μανιτάρια πλευρώτους και σκόρδο

Καλημέρα από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη! Καλημέρα από μια παγωμένη πόλη που όμως είναι πανέμορφη με το χειμωνιάτικο πανωφόρι της και τον ολόλαμπρο ήλιο στον ουρανό της! Κι ενώ ο Φλεβάρης βαδίζει προς το τέλος του, με την Καθαρά Δευτέρα να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής, ο χειμώνας μας κάνει ακόμα μια επίδειξη δύναμης! Χιόνι και κρύο...πολύ κρύο αυτές τις μέρες! Κι ένας ήλιος με ...δόντια όπως λέγαμε όταν ήμασταν μικρά ...που όμως γεννάει την ελπίδα ότι η άνοιξη είναι κάπου εδώ κοντά κρυμμένη!

Κι όσο κάνει κρύο τόσο περισσότερο χρειάζονται νόστιμα πιάτα για να μας ζεστάνουν και να μας γεμίσουν ενέργεια! Ένα τέτοιο πιάτο είναι και το σημερινό! Ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και περισσή νοστιμιά! Ένα πιάτο που μπορείς να το μισήσεις αν δεν αγαπάς το άρωμα του σκόρδου (που όμως είναι εξευγενισμένο επειδή έχει βράσει) ή τη γήινη νοστιμιά των μανιταριών πλευρώτους ή να το λατρέψεις στην περίπτωση που εκτιμάς τη γεύση τους αλλά να το αφήσεις να περάσει απαρατήρητο ...αποκλείεται μια που η προσωπικότητά του δεν σου το επιτρέπει!! Eξ άλλου είναι ένα πιάτο με ζυμαρικά που, ως γνωστόν, είναι λίγοι αυτοί που δεν τα αγαπούν! Πάμε να το ετοιμάσουμε;;
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
250 γρ. ταλιατέλες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
250 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ.τσ. νερό που βράσαμε τις χυλοπίτες
Για το γαρνίρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο & πεκορίνο τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το νερό και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό βάζουμε μέσα τις δύο σκελίδες του σκόρδου με τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά.
Μετά, τις βγάζουμε από το νερό και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τα κομμένα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. 
Ύστερα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε τα μανιτάρια να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά έως ότου το νερό εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για 3 λεπτά (περίπου) μέχρι να πήξει λίγο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.
Την ώρα που θα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο πεκορίνο.
 

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κικίτσα μου!!!Χιονίζει καί εδώ σήμερα καί πολύ κρύο!!!Μπρρρρρ!!
    Τί καλό μάς έφτιαξες πάλι!!!!!!Ουάου!!!!Λατρεύω τά ζυματικά καί τά μανιτάρια!!Μού άνοιξες τήν όρεξη!!Χα χααα!!!
    Υπέροχη καί πολύ νόστιμη η συνταγή σου!!!Η δέ σαλτσούλα σου άπαιχτη!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ναι! Θα το τιμήσω ΚΑΙ αυτό το γευστικό σου αριστούργημα!!!
    (Πόσο πολύ μου άρεσε και το πιάτο σου!!!
    ;-)
    Καλημέρα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω όλα του τα υλικά και ένα ένα ξεχωριστά!!!
    Σούπερ φαγητό. Όσο για το σκόρδο θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του μανιταριού.
    Κική βάλε διπλή μερίδα γιατί χανόμαστε!!!!!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φρέσκο βουτυράκι, μανιτάρια & σκόρδο....
    Αγαπημένα υλικά και σούπερ η συνταγή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα !! Τέλεια όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες τα έχω κάνει και εγώ!! Ευχαριστούμε για την συνταγή ! Θα δοκιμαστεί σίγουρα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρίς το σκόρδο η μαγειρική μας θα ήταν άχαρη και άγευστη!!!!
    Επομένως η προσθήκη του στο πιάτο όχι μόνο θεωρείται δεδομένη,αλλά και απαραίτητη!!!!!
    Τα πλευρώτους τα αγαπώ πολύ για την γήινη γεύση τους ,αλλά και γιατί ΄΄αντικαθιστούν ΄΄το κρέας πολύ πολύ επιτυχημένα!!!
    Ο συνδυασμός τους με το σκόρδο και τα ζυμαρικά είναι ο ιδεατός για την απόλαυση ενός μοναδικού πιάτου,σαν αυτό που μας προσφέρεις σήμερα Κική μου!!!!
    Καλό μεσημέρι!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένη μακαρονάδα και τη θέλω με μπόλικο σκορδάκι παρακαλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα Κικη μου! Ξεπαγιασαμε!!!!
    Υπεροχο πιατο, το φανταζομαι ζεστο ζεστο να με περιμενει μολις γυρισω στο σπιτι (ονειρευομαι...) Το σκορδο απαραιτητο!
    Καλο μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενα προς ενα οοοολα τα υλικα τα λατρευω κατα συνεπεια η μακαροναδα σου κικη μου ειναι σουπερ νοστιμη!!!
    σε φιλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελαίνομαι για αυτό το φαγητό!Το καλύτερο γεύμα που μπορώ να προσφέρω στους ανθρώπους που αγαπώ!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ;))) Ένα νόστιμο γεύμα για αυτές τις μέρες του χειμώνα.
    Ευχαριστώ για την ιδέα!
    B7s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κααααλά αγαπημένα μανιτάρια και σπέσιαλ ζυμαρικά, δεν το συζητώ, υπέροχα!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάμιιιιι!!!!! λατρεύω μανιτάρια!!!!!! και οι ταλιατέλες μου αρέσουν πολύ!!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάρα πολύ ωραίο πιατο, εχω και μια παρόμοια συνταγούλα. Και το σκορδακι και το τυρακι θα δώσει εξαιρετικη γευση. Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίο πιάτο για μία κρύα, χειμωνιάτικη μέρα όπως η σημερινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαχταριστή η πρότασή σου, Κική μου! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικα λαχταριστα Κικη μου !1 και οι ταλιατελες σιγουρα νοστιμιζουν αφανταστα με τα μανιταρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαγάκι εύκολο και εγγυημένα νόστιμο!
    Με ελάχιστα ως ανύπαρκτα περιθώρια αποτυχίας και πλούσια γεύση, οπότε είναι ιδανικό και για όσους/όσες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.
    Και μου αρέσει που ετοιμάζεται τόσο γρήγορα... γυρίζεις απόγευμα από τη δουλειά και σε λίγη ώρα είναι έτοιμο.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!