Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ


Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Πειράζει να αρχίσουμε ακόμα μια εβδομάδα με ένα νοστιμότατο κέικ; Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην αίθουσα "Tante Kiki" είχαμε ακόμη ένα επιτυχημένο σεμινάριο. Ένα διήμερο σεμινάριο μοντελισμού με την γνωστή ζαχαροτέχνη Γεωργία Αμπελακιώτου από τις "Τούρτες της Γεωργίας". Δασκάλα και μαθήτριες έφτιαξαν αυτή την υπέροχη κούκλα από ζαχαρόπαστα. Κάτι δεν έπρεπε να τους κεράσω;;; Οπωσδήποτε ...τί Tante Kiki θα ήμουν άλλωστε; Ανάμεσα σε άλλα αλμυρά και γλυκά κεράσματα έβαλα κι αυτό το κέικ που έχει πίσω του μια μικρή ...πονεμένη ιστορία! Μια ιστορία που θα στενοχωρούσε κάθε νοικοκυρά και blogger! Μια και τα μίξερ, μικρά ή μεγάλα, καταπονούνται αρκετά στην κουζίνα μου (έτσι λένε κάποιες κακές γλώσσες) αποφάσισαν να με εγκαταλείψουν άσπλαχνα και μάλιστα τη στιγμή που χρειαζόμουν οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα από αυτά! Το μεγάλο παραιτήθηκε πρώτο και το μικρό κάθισε μουτρωμένο και αμίλητο στη γωνιά του και μάλιστα, ίσως θέλοντας να με εκδικηθεί... ενώ ήθελα να φτιάξω ένα κέικ εκεί γύρω... στις 11.30! 

Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ

Έχοντας αποφασίσει ότι θα φτιάξω κέικ, μην έχοντας ούτε ένα μίξερ χειρός αποφάσισα να φτιάξω έτσι το κέικ αυτό. Ένα κέικ κανέλας που είναι από τα κέικ που έχω ιδιαίτερη αδυναμία αλλά αυτή τη φορά με μπανάνα και καρύδια. Ένα κέικ που έγινε υπέροχο με ένα απλό ανακάτεμα των υλικών και που η ζάχαρη που δεν είχε λιώσει εντελώς αλλά και η μπανάνα του χάρισαν μια ελαφρώς "νωπή" υφή που τη λάτρεψα και όχι μόνον εγώ μια και όσοι έφαγαν είχαν να πουν τα καλύτερα! Για μια ακόμα φορά... η αναποδιά έφερε κάτι καλό... με εξαίρεση βέβαια το κόστος των νέων μίξερ! Οι δύο όψεις της ζωής!

Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ

Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ
Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ
Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Κέικ πανεύκολο και πεντανόστιμο
Μερίδες: Μια μακρόστενη φόρμα του κέικ
ΥΛΙΚΑ 
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 255 γρ. ζάχαρη
    • 200 γρ. αλεύρι μαλακό (ή ζαχαροπλαστικής)
    • 110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
    • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
    • 1 μεγάλη μπανάνα πολτοποιημένη με το πηρούνι
    • 30 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
    • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ 
    • 1 πρέζα σόδα φαγητού (σκόνη)
    • 1 φακελάκι βανίλια με κανέλα
    • 1 πρέζα αλάτι
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
    2. Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα φαγητού και τη βανίλια με την κανέλα  σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    3. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και την μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
    4. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
    5. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί είναι λίγο πιο αραιό από το συνηθισμένο κέικ αλλά αυτό δεν μας πειράζει. 
    6. Επίσης, η ζάχαρη που δεν έχει λιώσει εντελώς (όπως όταν χτυπάμε με το μίξερ) δεν μας πειράζει γιατί το κέικ γίνεται ελαφρώς πιο "υγρό" από το συνηθισμένο.
    7. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι όταν βάλουμε ένα μαχαίρι αυτό βγαίνει καθαρό.

    Κέικ κανέλας με μπανάνα χωρίς μίξερ
    Tante Kiki
    18 Comments
    No