Ένας διαφορετικός καπουτσίνο... ο χειμωνιάτικος καπουτσίνο


Καλή σας μέρα!! Μια μέρα τόσο μουντή, βροχερή, χειμωνιάτικη που όμως μου αρέσει γιατί μου θυμίζει ότι λίγες (σχετικά) μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα! 
Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, σηκώνω το κεφάλι κι ατενίζω έξω από το παράθυρο. Χίλιες αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του πράσινου με μερικά φύλλα να εγκαταλείπουν τα δέντρα μ' αυτό το κρύο, υγρό αλλά σιγανό αεράκι που φυσάει. Ξημερώματα... ναι, αυτό μοιάζει νάναι,,, κι όχι περασμένες 9.30! Σκοτεινός ουρανός, σιγανή βροχή αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη και το μόνο που θα ήθελα παραπάνω είναι να ανάψω το τζάκι και να πιω τον σοκολατένιο καφέ που βλέπετε στις  φωτογραφίες!!! 
Ένας καπουτσίνο αλλιώτικος, αμαρτωλός, παχύρρευστος, σοκολατένιος και ό,τι πρέπει για την εποχή. Όχι δεν μπορώ να με φανταστώ να πίνω τον συγκεκριμένο καφέ σ΄ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα! Μπορώ να με φανταστώ να τον απολαμβάνω με το κουταλάκι παγωμένο και παχύρρευστο αλλά όχι να τον πίνω ζεστό! 
Πάντως, πέρα από τις δύο μορφές του, ανάλογα με την εποχή, είναι ένας καπουτσίνο που από την πρώτη γουλιά σε αιχμαλωτίζει με τη γεύση και το άρωμά του τόσο που δεν θέλεις να αφήσεις το φλιτζάνι από τα χέρια σου! 
Ζεστός, ελαφρώς παχύρρευστος ή κρύος λίγο πιο πηχτός, τόσο ώστε να χρειάζεσαι κουταλάκι για να τον απολαύσεις είναι θεϊκός και άκρως εθιστικός!
Δοκιμάστε τον... απογευματάκι Σαββατοκύριακου και όχι μόνον! Μην τον δοκιμάσετε πρωί εκτός κι αν είστε σε χειμωνιάτικες διακοπές αλλά απολαύστε τον και μεσοβδόμαδα όταν έχετε πεσμένη διάθεση! Πιο απογειωτικό καφέ δεν έχετε πιει!!!  Η σοκολάτα, το αλκοόλ και ο καφές κάνουν ένα μοναδικό πακέτο... γιορτινό θα τολμούσα να πω!  Πάμε όμως να δούμε πώς θα τον φτιάξουμε;;;
ΥΛΙΚΑ για 2-3 μερίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα 
60 ml δυνατό εσπρέσσο
4 κ.σ. κονιάκ
3 κ.σ. ζάχαρη
80 ml γάλα χτυπημένο σε αφρόγαλα
Κακάο ή κανέλα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τον εσπρέσο, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την αφήνουμε να λιώσει για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε σε φλιτζάνια και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πριν το καταναλώσουμε.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τον "καπουτσίνο" στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή ακόμα και για μια ολόκληρη νύχτα και τότε...μετατρέπεται σε μια παχύρρευστη κρέμα καπουτσίνο που ξεσηκώνει όλες τις αισθήσεις αλλά και τις ορμόνες μαζί που στήνουν χορό!
Βάζουμε σε μικρό ποτήρι ή φλιτζάνι το γάλα και το χτυπάμε για 4-5 λεπτά ώστε να γίνει αφρόγαλα.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά αφρόγαλα σε κάθε φλιτζάνι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή κανέλα.
Tante Kiki
17 Comments
No