Mac & Cheese & Bacon ..."Tante Kiki"


Καλή σας μέρα!! Τετάρτη σήμερα και η εβδομάδα έφτασε κιόλας στη μέση της και βαδίζει τρέχοντας προς το τέλος! Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω ένα αμερικάνικο πιάτο, πολύ συνηθισμένο και γεμάτο θερμίδες αλλά και νοστιμιά! Ένα πιάτο με άπειρες παραλλαγές που όταν το άκουγαν κάποιοι ή κάποιες στο τριώροφο το πρώτο που σκέφτονταν ήταν το θερμιδικό του φορτίο. 
Οκ! Έχει θερμίδες και με το παραπάνω!! Όμως, είναι από κείνα τα πιάτα που όταν τα απολαμβάνεις, μια φορά το μήνα... μια φορά το δίμηνο... καλό είναι να τα απολαμβάνεις χωρίς να σκέφτεσαι τις θερμίδες! Γιατί τί νόημα έχει να χάνεις τη μισή απόλαυση εξαιτίας των ενοχών; Κανένα! Απολύτως κανένα! Τουλάχιστον το απολαμβάνεις και την άλλη μέρα γεμίζεις ένα πιάτο με μια ωραία, καταπράσινη ή και πολύχρωμη (γιατί όχι;;) σαλάτα και ... οι θερμίδες πάνε περίπατο!
Σήμερα, λοιπόν, θα δείτε μια αυτοσχέδια παραλλαγή του συγκεκριμένου πιάτου όπου, κυριολεκτικά, "τρύπωσε" ένα ιταλικό τυρί, η γνωστή κι αγαπημένη μοτσαρέλλα, μια και διεκδίκησε τη θέση της σε ένα πιάτο ζυμαρικών! Γκούντα και μπέικον συμπλήρωσαν τη νοστιμιά και το ψωμάκι που μοσχοβόλησε από το λίπος που έβγαλε το μπέικον αλλά και το σκόρδο... έβαλε την πινελιά του για να απογειώσει το φαγητό!
Ένα πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσουμε αλλά χωρίς να σκεφτόμαστε τις θερμίδες απλά το αφήνουμε να μας ...μαγέψει και να χαραχθεί ανεξίτηλα στη γευστική μας μνήμη!
ΥΛΙΚΑ
220 γρ. μακαρόνια κοφτά
Για την μπεσαμέλ
340 γρ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι 
150 γρ. μοτσαρέλλα & γκούντα τριμμένα
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα
2 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένο σε ψίχουλα
50 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα τόσο μεγάλη όσο να χωρούν και τα μακαρόνια, βάζουμε το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το βούτυρο προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά για να μη σβολιάσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε και το τυρί σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει κι αυτό.
Στην κατσαρόλα αυτή ρίχνουμε και τα μακαρόνια μας και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε, ήδη, βάλει να ζεσταθεί, ρίχνουμε το θρυμματισμένο ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι και το μπέικον.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν τόσο όσο να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Είναι σημαντικό να σοταριστούν μαζί για να απορροφήσει το ψωμί το λίπος από το μπέικον και να γίνει όχι απλά κρατσανιστό αλλά και υπερβολικά νόστιμο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά ή χλιαρά (όχι κρύα) πασπαλίζοντάς τα με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα ψωμιού-μπέικον.
Καλή σας όρεξη!!!
Tante Kiki
42 Comments
No