Όταν η Σοκολάτα ανακάλυψε τη Μαρμελάδα... μας χάρισαν μια θεϊκή σαρλότ


Η κυρία Σοκολάτα έκανε τη τσάρκα της κάποιο πρωί, για να ξεσκάσει λίγο, στο περιβόλι γύρω από το σπίτι. Το πρώτο που είδε ήταν μερικές φραουλιές με τις ωραίες, ζουμερές φράουλες να κρέμονται κάτω από τη σκεπή που σχημάτιζαν τα καταπράσινα φύλλα τους. Το άρωμά τους έφτασε στα ρουθούνια της αλλά εκείνη προχώρησε ακάθεκτη και χωρίς να τους δώσει καμιά σημασία. Λίγα μέτρα πιο κάτω άρχιζαν τα δέντρα κατάμεστα από σκουροκόκκινα κερασάκια και λίγο παραπέρα τα δέντρα με τα πορτοκαλοκίτρινα βερίκοκα και τα χρυσοκόκκινα ροδάκινα. Άρχισε να περπατάει ανάμεσά τους με ύφος αριστοκράτισσας κυρίας! Όπως και να έχει εκείνη είναι η Σοκολάτα... που δεν καταλαβαίνει από εποχές, από κλίμα, από καλό ή άσχημο καιρό, από ώρα ή μέρα... ενώ αυτά... αυτά είναι απλά φρούτα που όταν δεν είναι η εποχή τους είναι εξαφανισμένα, δεν υπάρχουν καν κι αν πέσει και κανένα χαλάζι ...τότε άστα να πάνε! Είναι τόσο ευαίσθητα... δεν μοιάζουν εμένα!! Γύρισε το κεφάλι της ελαφρώς περιφρονητικά και προχώρησε ώσπου... συνάντησε έναν πάγκο! Ήταν στην άκρη του περιβολιού, έξω από ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι κι επάνω άστραφταν μερικά βάζα γεμάτα με έναν πορτοκαλοχρυσαφένιο θησαυρό! Τί ομορφιά!! Η σοκολάτα στάθηκε γοητευμένη μη μπορώντας να τραβήξει το βλέμμα της απ' αυτά! Εκείνη την ώρα, μια κυρία άνοιξε ένα! Ένα κουτάλι που στραφτάλισε στον ήλιο, τρύπωσε μέσα κι όταν ξαναβγήκε ήταν φορτωμένο με το πολύτιμο, πορτοκαλένιο φορτίο. Μια σταγόνα ξέφυγε από το κουτάλι κι έπεσε πάνω της και τότε ένιωσε την απίστευτη γλύκα και το μοναδικό του άρωμα! Αυτό ήταν!! Κεραυνοβόλος έρωτας! Πήρε μαζί της τη σταγόνα καθώς και... μερικές άλλες που είχαν πέσει στο μεταξύ κι αποφάσισαν να ζήσουν μαζί! Ο καρπός αυτού του έρωτα πήρε τη μορφή  μιας θεϊκής σαρλότ που η γεύση της αποπλανεί όλες τις αισθήσεις του κάθε ανθρώπου! Εύκολη, γρήγορη, δροσερή, πεντανόστιμη αλλά και πολύ σοκολατένια... σκεφτόσασταν κάτι καλύτερο για γλυκό της Κυριακής;;
ΥΛΙΚΑ σε τσέρκι ή φόρμα 18-20 εκατ.
360 γρ. ( 2 πακέτα) cookies σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
2 φλ.τσ. γάλα + 2 κ.σ. κονιάκ για να βρέξουμε τα μπισκότα
Για την ganache σοκολάτας
325 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την ganache σοκολάτας
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. 
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντάς το για να λιώσει.
Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει πριν την ανακατέψουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ganache.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Συνθέτουμε την σαρλότ
Βάζουμε το τσέρκι στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με το κονιάκ.
Βρέχουμε τα μπισκότα, βουτώντας τα γρήγορα στο μείγμα γάλακτος - κονιάκ και μετά τα τοποθετούμε γύρω γύρω στο τσέρκι αλλά και στον πάτο της φόρμας.
Εάν θέλουμε τα όρθια μπισκότα (γύρω από τη σαρλότ) τραγανά τα τοποθετούμε χωρίς να τα βρέξουμε στο γάλα και μουσκεύουμε μόνον τα μπισκότα που βάζουμε στον πάτο.
Για να καλύψουμε τα κενά ανάμεσα στα μπισκότα, σπάμε 2-3 μπισκότα, αφού τα βρέξουμε στο γάλα και μετά τα βάζουμε όπου υπάρχει κενό.
Τοποθετούμε επάνω στα μπισκότα την μαρμελάδα βερίκοκο και μετά μια δεύτερη στρώση από μπισκότα (μόνον στον πάτο, επάνω στην μαρμελάδα).
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω την ganache και βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για μερικές ώρες ή στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε.
Σερβίρουμε σκέτη την σοκολατένια σαρλότ, με λίγο γλυκό κουταλιού βερίκοκο ή με λίγο παγωτό βερίκοκο ή βανίλια ή απλά με λίγη σαντιγύ.

Καλή σας μέρα!! :)

Tante Kiki
36 Comments
No