Μπισκότα βουτύρου για ...στόλισμα


Μμμμμμ! Λιώνουν στο στόμα και μοσχοβολούν βούτυρο και βανίλια!!! Για μένα το σημαντικό είναι ότι δεν χάνουν το σχήμα τους... απλά φουσκώνουν λίγο!!! Αφράτα όσο πρέπει... τριφτά όσο πρέπει... και επιπλέον... η ζύμη μπορεί να μπει στην κατάψυξη και να ... εμφανιστεί όταν θέλουμε να έχουμε φρεσκοψημένα μπισκοτάκια! Με δυο λόγια... τέλεια ...από κάθε άποψη!! Και την ευκολία;;; Αυτό πάλι πού το πας;;;; Να φτιάχνεις τέτοια μπισκοτάκια σε λιγότερο από δέκα λεπτά!!!! Εντυπωσιακό!! Μα, πού την ανακάλυψες πάλι αυτή τη συνταγή;;;; Έλα, μην το κάνεις θέμα!! Δεν ήταν και τόσο δύσκολο!! Στο βιβλίο της Nigella Lawson "How to be a Domestic Goddess" και είπα να το δοκιμάσω...τελικά έγινε υπέροχο... και κράτησε και το σχήμα του! Εξάλλου, μ' αυτά τα σικάτα και πανέμορφα μπισκοτάκια σκέφτηκα ν' αποχαιρετίσουμε τον Μάρτη και να υποδεχθούμε τον Απρίλη! 
Όλα αυτά πριν τα μπισκοτάκια εμφανιστούν σε κοινή θέα γιατί μετά... δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τί τους συνέβη!! Έκτοτε, αγνοείται η τύχη τους ή μάλλον αγνοούνται τα μπισκοτάκια!! χαχαχαχα
Τα μπισκοτάκια - όνειρο ...δικά σας... για να υποδεχθείτε με το πιο όμορφο και γλυκό κέρασμα τον Απρίλη αλλά προσοχή... μη σας γελάσουν αύριο!! -:))
Καλή σας μέρα!!
ΥΛΙΚΑ για μια λαμαρίνα φούρνου
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λεπτή
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γλ. αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα αφράτο και κρεμώδες μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε σε δύο ή τρεις δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που κολλάει ελάχιστα στα χέρια αλλά έντονα βουτυράτη.
Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ίσο με τη λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε επάνω τη ζύμη, την καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και την ανοίγουμε με το μικρό ρολό ζύμης σε έναν δίσκο.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 1 -1.30 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Όταν την βγάλουμε την κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Για να στολίσουμε τα μπισκότα 
Εάν θέλουμε να στολίσουμε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα, παίρνουμε έτοιμη σε ό,τι χρώμα θέλουμε ή φτιάχνουμε με κάποια συνταγή από αυτές που κυκλοφορούν (προσωπικά παίρνω έτοιμη). Κόβουμε τη ζαχαρόπαστα με το κουπ πάτ που κόψαμε και το μπισκότο εάν θέλουμε να έχει το ίδιο σχήμα και αφού τη βρέξουμε με ελάχιστο νερό στην πίσω πλευρά της, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινελάκι, την τοποθετούμε επάνω στο μπισκότο πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει.
Εάν πάλι θέλουμε να έχει άλλο σχέδιο και σχήμα την κόβουμε με άλλα φορμάκια ή με πατρόν και στολίζουμε τα μπισκότα μας.
Αποφεύγουμε να βρέξουμε το μπισκότο με το πινέλο γιατί μπορεί να πάρει υγρασία (αν κι εγώ το κάνω κάποιες φορές χωρίς να έχει συμβεί να υγρανθεί το μπισκότο, αρκεί το νερό στο πινέλο να είναι ελάχιστο). 
Tante Kiki
43 Comments
No