Ρολάκια αρωματικής ζύμης με σοκολατένιο άλειμμα

Τέλεια μικρά ρολάκια με μια ζύμη με ιδιαίτερο άρωμα πορτοκαλιού και μια γέμιση γεμάτη υγεία, νοστιμιά, σοκολάτα, ταχίνι και πορτοκάλι! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, ακόμα πιο εύκολο να φουσκώσουν και χρειάζονται λίγο ακόμα χρόνο για να ψηθούν και να γίνουν αφράτες πρωινές λιχουδιές.
Ό,τι πρέπει για να τσιμπολογούν κάτι χορταστικό, υγιεινό και χωρίς κούφιες θερμίδες τα βλαστάρια μας και κάτι μικρό για να χορταίνουμε και να ικανοποιούμε τις ξαφνικές λιγούρες χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες τύψεις που δεν είναι φρούτο μια και τουλάχιστον αυτό οφελεί τον οργανισμό.
Μικρά ρολάκια λοιπόν που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη σε σακουλίτσα τροφίμων και να βγαίνουν σταδιακά για να μην μπαγιατέψουν ποτέ! Με την πρώτη μπουκιά, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να απολαύσουμε μιαν απίστευτα αφράτη ζύμη κι όταν φτάσουμε στη γέμιση ...τότε οι αισθήσεις μας ξεσηκώνονται από τη νοστιμιά του ταχινιού με τη σοκολάτα και το πορτοκάλι. 
Μοναδική νοστιμιά που σας την παρουσιάζω ευθύς αμέσως...
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί (από σκληρό σιτάρι)
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. σησαμέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ)
150-160 ml χλιαρό νερό 
150 ml χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι (8-9 γρ.) ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση
Άλειμμα σοκολατοταχινιού που θα βρείτε ΕΔΩ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέσα στον χλιαρό χυμό διαλύουμε το αλάτι.
Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση.
Ρίχνουμε σταδιακά πρώτα το σησαμέλαιο και τον χλιαρό χυμό πορτοκαλιού και μετά το νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το αφήνουμε να φτάσει σε βρασμό.
Έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την ηλεκτρική εστία και αφού καλύψουμε το μπολ όπου έχουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε επάνω.
Σε 20 λεπτά η ζύμη μας έχει φουσκώσει κι εμείς την ...ξεφουσκώνουμε ζυμώνοντάς τη για 1 λεπτό.
Με το μικρό ρολό ζύμης την ανοίγουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο φύλλο και κόβουμε μικρά παραλληλόγραμμα (ή καλύτερα στο μέγεθος που θέλουμε).
Τα αλείφουμε με το άλειμμα σοκολάτας-ταχινιού με χυμό πορτοκάλι και αφού τα τυλίξουμε τα βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με λίγο ακόμη σησαμέλαιο και τα βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά, περίπου ή μέχρι να δούμε ότι πήραν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα τοποθετήσουμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

16 σχόλια:

  1. Μικρό, αλλά νόστιμο και λαχταριστό!!
    Μια γλυκιά λιχουδιά για όλες τις ώρες!
    Καλή βδομάδα Κική μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά μου... αφρατονόστιμο!! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Γιατί να μπουν σε σακουλίτσα, καλέ?!
    Φέρ'τα εδώ να τα εξαφανίσω αμέσως!!!
    ;-)
    Φιλάκιααααα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ...εντάξει Ιωάννα ...μην τα βάζεις!! Τα στέλνω σε λίγο!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει που δείχνουν τόσο αφράτα τα ρολάκια σου!
    Ιδανικά για τον πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα Ερμιόνη μου... είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα πάλη κάτι νόστιμο ετοιμάζεταιθα ήθελα να σας ρωτήσω. επειδή είμαι Γερμανία αυτό τι σοκολάτα με. ταχίνι εδώ δεν υπάρχει τι ΜΠΩΡΟ να βάλω εγώ σας παρακαλώ απαντήστε μου καλώ σας βράδυ καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!
    Αφού δεν βρίσκετε ταχινι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σοκολατένιο άλειμμα που βρίσκετε εκεί ή να φτιάξετε κάποιο άλειμμα με σοκολάτα εσείς.
    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά ευχαριστώ για την απάντηση μάλλον θα βάλω σοκολάτα και πάλη ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσουν πολύ τα ρολάκια σου. Θέλω να δοκιμάσω τη ζύμη αλλά και το φοβερό άλειμμα ταχινιού!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις Λίλια μου... αξίζουν και τα δύο!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Αγαπάω ταχίνι & λατρεύω σοκολάτα!!!
    Φαίνονται πεντανόστιμα και υπέροχη ιδέα για σνακ της μικρής!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα αγαπάς και τα δύο Βάσω μου αξίζει να τα δοκιμάσεις γιατί είναι και υγιεινά και νόστιμα οπότε πράγματι για σνακ της μικρής είναι ό,τι καλύτερο!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  9. Γιαμ, γιαμ!!! Φαίνονται υπέροχα!! Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κική μου τέλεια τα ρολάκια σου...μμμ και λατρεύω ταχίνι - σοκολάτα!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφη συνταγή. Φαίνονται νοστιμότατα! Την κρατώ και θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!