Προτάσεις για το τραπέζι της 25η Μαρτίου


Καλησπέρα σας! Για μια ακόμη φορά έρχεται η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Μια επέτειος τόσο θρησκευτική όσο και εθνική, μια επέτειος ...αφορμή για σκέψη!! Για μια ακόμα φορά αναλογίζομαι πόσο διαφορετικές είναι οι εθνικές επέτειοι τα τελευταία, δύσκολα χρόνια... δεν ξέρω αν μπορούμε πια να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι ή καλύτερα αν πρέπει να ...προβληματιζόμαστε με το πριν και το τώρα!!
Πάντως, το πιο εύκολο είναι να κρατάμε τουλάχιστον τις παραδόσεις και η πιο εύκολη παράδοση είναι αυτή του φαγητού... είναι κι αυτό μέρος της ταυτότητάς μας! Αυτή η παράδοση, λοιπόν, θέλει την 25η Μαρτίου στο τραπέζι του Έλληνα μπακαλιάρο γι αυτό και οι προτάσεις μου όλες έχουν μπακαλιάρο!
Διαλέξτε πώς τον προτιμάτε και βάλτε τον στο τραπέζι σας...
Για αρχή πώς ξαλμυρίζουμε τον υγράλατο ή παστό μπακαλιάρο... μια τεχνική απαραίτητη για να έχουμε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα...
Ακολουθούν τα κλασσικά πιάτα...
 
 
Αλλά και πιο σύγχρονες εκδοχές με κατεψυγμένο μπακαλιάρο...
 Μπακαλιάρος με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές
 
Μπακαλιάρος κρασάτος πρασοσέλινο
 
Και φυσικά...
Και όλα αυτά συνοδέψτε τα με ένα αφράτο κι εύκολο...
 
Όσο για γλυκό... τί θα λέγατε για ...
Ραβανί με ινδοκάρυδο νηστήσιμο
Νηστήσιμο προφιτερόλ
  Εκμέκ καταϊφι νηστήσιμο
Καλή εβδομάδα!!
Tante Kiki
4 Comments
No