Μια γρήγορη μελιτζανόπιτα


Καλή σας μέρα!! Τελικά, εδώ το φθινόπωρο μας επισκέφθηκε για τα καλά! Εχθές, ξύπνησα και νόμισα ότι τη νύχτα με είχαν μεταφέρει χωρίς να το καταλάβω στο... Λονδίνο!!!!!!!!! 
Ανοίγοντας τα μάτια μου κατά τις 7 παρά τέταρτο... συνειδητοποίησα ότι δεν φαινόταν φως από τις γρίλιες... "αμάν" σκέφτηκα... πάλι έβαλα λάθος το ξυπνητήρι και σηκώθηκα από τα άγρια χαράματα (ναι, ναι το έχω ξανακάνει ...μη γελάτε... είχα βάλει το ξυπνητήρι 2 ώρες πριν την κανονική και παραλίγο να αρχίσω να περιφέρομαι νυχτιάτικα!!!!!) χαχαχαχα. Σε λίγα λεπτά όμως που είδα κι ένα δεύτερο ρολόι κατάλαβα ότι η ώρα ήταν εντάξει!!!! Άνοιξα τα στόρια και ...τί να δω... το φθινόπωρο να έχει έρθει μέσα σε μια νύχτα και να έχει φέρει μαζί του κατάμαυρα σύννεφα που έκρυβαν τον ήλιο και το φως της μέρας, δυνατή βροχή, έναν αέρα ψυχρό κι ...εκείνο το ...θεσπέσια έντονο άρωμα της νοτισμένης γης!!! Δεν μπορώ να πω ότι προβληματίστηκα (βλέπετε τα σχολεία δεν άρχισαν ακόμη για να πηγαίνω τις ανιψούλες μου) αλλά έμεινα εκεί, κολλημένη στο ανοιχτό παράθυρο να απολαμβάνω εκείνη την πρωινή δροσιά και ...καταχνιά (τί σας έλεγα χθες για το ...μενίρ της αισιοδοξίας;;;;;), εκείνο το μουντό ουρανό που κόντευε να πέσει στο κεφάλι μας!!!! Διαφορετική αίσθηση από κείνη του καλοκαιριού αλλά εξίσου όμορφη!!! Είναι τόσο όμορφη η φύση όταν την αποδέχεσαι!!!! Κάθε της μορφή σου... φτιάχνει τη διάθεση!!!
Τώρα θα μου πείτε... αν ήταν να βγεις έξω, να πας τις μικρές στο σχολείο και μετά να κατηφορήσεις στον μποτιλιαρισμένο κεντρικό δρόμο της συνοικίας για να προλάβεις να είσαι εγκαίρως στην εργασία σου... τότε θα τα έβλεπες όλα αυτά ωραία;;;; Σίγουρα είναι δύσκολα αλλά αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον καιρό γιατί να μην τον αποδεχθούμε χωρίς γκρίνια;;;; Δεν την μπορώ την γκρίνια... αυτό είναι αλήθεια! Δεν την αντέχω!!!! Μου φαίνεται χειρότερη κι από το θυμό!!!! 
Εσείς;;; Τί προτιμάτε την γκρίνια ή τον θυμό (γιατί, εδώ που τα λέμε... είναι αδύνατον να είμαστε συνεχώς με χαμόγελο και καλή διάθεση, όσο ωραίο κι αν είναι!!);;;;;
Και μια που το λύσαμε κι αυτό το θέμα κι αποδεχθήκαμε ότι το φθινόπωρο είναι εδώ και δεν θα φύγει για τρεις μήνες... τί θα λέγατε για μια πιτούλα;;;;
Μια πιτούλα εύκολη, με έτοιμο φύλλο και με καλοκαιρινά μελιτζάνες! Μια πιτούλα που έχει τη δική της ιστορία (σαν το δρόμο... ένα πράγμα!!) και που την ετοίμασα επειδή μου περίσσεψε υλικό γέμισης από τα λατρεμένα γεμιστά!!! Με άλλα λόγια, κάποια στιγμή, έφτιαξα γεμιστές πιπεριές, ντομάτες, κολοκύθια και μελιτζάνες και μου περίσσεψε κιμάς με ρύζι ... και μια που το ίδιο βράδυ θα είχα και επισκέπτες... σκάρωσα στα γρήγορα τη συγκεκριμένη μελιτζανόπιτα!
"Νοστιμότατη" υπήρξε η ετυμηγορία κι έτσι αποφάσισα να την αφήσω να κάνει το ντεμπούτο της στον "έξω κόσμο"!!! -:)) 
Σας κερνάω, λοιπόν, σήμερα, μελιτζανόπιτα σπέσιαλ που είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει...
ΥΛΙΚΑ για μια λαμαρίνα φούρνου
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο Ψαχνών (έχει μέσα 8 φύλλα)
4 μελιτζάνες μακρόστενες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 μέτρια ντομάτα πολτοποιημένη
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
200 γρ. κιμά
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες μέσα σε νερό με αλάτι για 30-40 λεπτά για να ξεπικρίσουν, τοποθετώντας ένα πιάτο από πάνω για να είναι βυθισμένες στο νερό.
Ύστερα, τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε
το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις μελιτζάνες και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, έως ότου μαραθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, την πολτοποιημένη ντομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά τα προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Τέλος, προσθέτουμε και τη θρυμματισμένη φέτα και αρχίζουμε τη συναρμολόγηση της φέτας.
Αλείφουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με ελαιόλαδο και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και απλώνουμε συνολικά 4 φύλλα.
Ύστερα, απλώνουμε επάνω τη γέμιση της πίτας.
Απλώνουμε το επόμενο φύλλο και αλείφουμε και πάλι με ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε και τα υπόλοιπα 3 φύλλα (η πίτα μας έχει 4 φύλλα κάτω και άλλα 4 επάνω).
Αλείφουμε και την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τις άκρες της πίτας (τον κόθρο) προς τα επάνω ή προς τα κάτω.
Χαράζουμε την πίτα και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο καστανό χρώμα και να ψηθεί καλά από κάτω (ελέγχουμε σηκώνοντάς λίγο την μία άκρη της πίτας).
Tante Kiki
28 Comments
No