Αρωματικό λικέρ ροδάκινο με λευκό κρασί


Καλησπέρα σας!!! Σήμερα σας έχω μια διαφορετική πρόταση! Ένα ηδύποτο, πολύ αρωματικό, σχεδόν διαφανές με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που θα σας γλυκάνει τη ψυχή. Όχι, δεν είναι ένα συνηθισμένο λικεράκι, είναι ένα λικέρ με λευκό κρασί που δίνει ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα, δεν θα το έλεγα πιο ελαφρύ θα το χαρακτήριζα πιο...αέρινο, πιο αιθέριο που πλησιάζει λίγο περισσότερο σε γλυκό κρασί και ταιριάζει καταπληκτικά με φρουτένια (ειδικά ροδακινένια) επιδόρπια, με μαρέγκες πικραμύγδαλου αλλά και με ελαφρές αρωματικές κρέμες. 
Πλησιάζοντας το ποτήρι, μικρό ή μεγάλο, στο στόμα, το άρωμα του ροδάκινου σε πλημμυρίζει. Η επαφή με τα χείλη είναι μια δροσερή έκπληξη που σε γεμίζει γλύκα και προχωρώντας προς τον ουρανίσκο νιώθεις την υπέροχη δροσιά του να σε αποπλανεί.
Αξίζει να το φτιάξουμε γιατί είναι εύκολο και γρήγορο... είναι ένα ηδύποτο της μιας εβδομάδας, χωρίς μακροχρόνια αναμονή!!!
ΥΛΙΚΑ
750-800 ml λευκό κρασί (1 μπουκάλι)
650 γρ. ροδάκινα (λευκόσαρκα και γιαρμάδες), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
600 γρ. ζάχαρη
350-400 ml τζίν ή βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε μερικά λευκόσαρκα (πού είναι πολύ αρωματικά) ροδάκινα, μερικούς γιαρμάδες και μερικά νεκταρίνια.
Βάζουμε το κρασί με τα ροδάκινα και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα (εγώ την πάτησα και η κατσαρόλα που χρησιμοποίησα ήταν ίσα ίσα κάτι που με δυσκόλεψε αρκετά όταν ζέσταινα το μίγμα).
Σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά, δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά μεταφέρουμε το κρασί και τα ροδάκινα μέσα σε βάζο με φαρδύ στόμιο.
Αφήνουμε για 5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και μετά, σουρώνουμε το μίγμα με τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι και προσθέτουμε το τζιν ή τη βότκα ή το τσίπουρο χωρίς τον γλυκάνισο.
Αφήνουμε για άλλες 2-3 μέρες και το αρωματικό λικέρ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Εάν, δε το βάλουμε και σε μια ωραία καράφα ή ένα όμορφο μπουκάλι, αποτελεί ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό δώρο από τα χεράκια μας.
Καλό σας βράδυ και αύριο με υγεία! Να περάσετε μιαν υπέροχη Κυριακή! -:))
Tante Kiki
4 Comments
No