Τραγανά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και φράουλες


Φράουλες! Φέτος ήταν οι πρωταγωνιστές της άνοιξης! Πότε με τις ματωμένες ιστορίες τους, πότε με την καλή ή κακή ποιότητά τους και πότε με τις τόσες φραουλολιχουδιές που μπορούμε να φτιάξουμε. Προσωπικά, λατρεύω τις φράουλες, τη Φραουλίτσα που μαζί με την Μπισκοτίτσα και την Τουρτίτσα φτιάχνουν τέτοιες λιχουδιές που θα ήθελα να είμαι μαζί τους και να ζω στη Φραουλοχώρα (ναι, ναι διαβάζω κι απ΄ αυτά διότι εκτός από ενήλικας που διαβάζω λογοτεχνία, είμαι και θεία με δύο μικρές, ροζ ζουζουνίτσες αλλά, που και που, μ' αρέσει και μένα να ταξιδεύω στις παραμυθοχώρες όπου όλα αλλάζουν, γίνονται ειρηνικά και όμορφα και τα προβλήματα της καθημερινότητας περιορίζονται στο ελάχιστο!!!) και όλα τα φραουλογλυκά, το φραουλολικέρ, τη φραουλολεμονάδα! 
Εκείνο που επίσης λατρεύω είναι ο συνδυασμός φράουλας με πικρή σοκολάτα κι αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό χάρισα σ' αυτά τα μπισκότα!
Η συνταγή της βάσης (δηλαδή χωρίς τις φράουλες και τη σοκολάτα) είναι από έναν παλιό "Γαστρονόμο" και μπαμπάς της είναι ο Στ. Παρλιάρος. Τα μπισκότα αυτά είναι μιαν αγαπημένη συνήθεια στο σπίτι μας  γιατί τα έχω φτιάξει πάνω από δέκα φορές μιας και τα μικρά τα απολαμβάνουν (καλά μη φανταστείτε ότι τα καταναλώνουν σε απεριόριστο βαθμό... όταν οι μικρές μας φάνε 2-3 μπισκότα σε μια μέρα ...ρίχνουμε ...πυροτεχνήματα!!!) χαχαχα αυτό θα πει ...εγκράτεια ...μακάρι να την είχε και η θεία τους!!!!  Τα έχω φτιάξει με κανέλα, με τζίντζερ, με πορτοκάλι, με βανίλια ...με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος!!! Είναι πάντα εξίσου νόστιμα, τραγανά και καταπληκτικά.
ΥΛΙΚΑ για 800-900 γραμμάρια μπισκότα
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό μεσαίου μεγέθους
40 γρ. γάλα πλήρες
40 γρ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια Vahiné
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. φράουλες αποξηραμένες κομμένες σε μικρά κομματάκια
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ύστερα, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Λίγο πριν τελειώσει το αλεύρι και ενώ το μίγμα δεν είναι ακόμη πολύ "σφιχτό", σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και  προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μετρίως μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ύστερα, την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε με κουπ πάτ στο σχήμα που θέλουμε ή την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε τα μπισκότα μας σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα και μετά τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 
Καλή εβδομάδα!!
Tante Kiki
26 Comments
No