Μοσχαράκι κρασάτο με λιαστές ντομάτες και μανιτάρια


Καλή σας μέρα! Πώς τα καταφέρνω έτσι συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να καταλάβω!!! Πάντα κάτι μου ξεφεύγει, πάντα κάτι μένει σε κάποια γωνιά και το ανακαλύπτω όταν πια το έχω ξεχάσει. Αφήστε που πολλές φορές βάζω κάτι σε κάποιο μέρος για να είναι προστατευμένο από τις επελάσεις των μικρών πριγκιπισσών μας και μετά δεν θυμάμαι πού το έβαλα... -:))) Αυτό είναι πια κλασσικό φαινόμενο! 
Ήταν επόμενο, φυσικά, να μου συμβεί και στις συνταγές που έχω για ανάρτηση!! Επειδή τυχαίνει κάποιες μέρες να "εντρυφώ" στη μαγειρική "μαζεύω" τις φωτό και τα κείμενα στον υπολογιστή και σιγά σιγά τα ταξινομώ!! Τώρα πώς είχα ξεχάσει την συγκεκριμένη συνταγή που είναι και από τις αγαπημένες μου 1,5 μήνα, μη με ρωτήσετε και μην αναρωτηθείτε ή μάλλον εσείς αναρωτηθείτε και καλά θα κάνετε, ειδικά αν είστε σε φάση καλής οργάνωσης... εγώ δεν θα αναρωτηθώ γιατί ξέρω... 
Οπότε η σημερινή ανάρτηση είναι καινούργια αλλά το φαγητό έγινε κοντά δύο μηνών... άρα.... προσοχή!!!!  Διαβάζουμε τη συνταγή αλλά δεν δοκιμάζουμε!!!! χαχαχαχα
Πάντως, είναι ένα κοκκινιστό από κείνα που σε γεμίζουν νοστιμιά! Η γεύση του είναι μεστή και ελαφρά πικάντικη αλλά ταυτόχρονα σου αφήνει μια γλύκα στην επίγευση που χαράσσεται στη μνήμη σου. 
Αφήνω όμως τα πολλά λόγια γιατί κινδυνεύω να κοιμηθώ στον υπολογιστή επάνω και περνάω αμέσως στη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1.500 γρ. μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλο αχλάδι
1 μεγάλο μήλο
1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη
1 μεγάλο καρότο
10 φέτες λιαστής ντομάτας κομμένες στη μέση
450 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
250 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
300 ml μαυροδάφνη Πατρών
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, την ξεφλουδισμένη ντομάτα, το μήλο, το αχλαδι, το καρότο και τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε.
Ύστερα, βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέα και το αφήνουμε να σοταριστεί για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Ύστερα, το σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, αφήνουμε να πάρει μια ή δύο βράσεις έως ότου εξατμιστεί το κρασί μας και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά μαζί με νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και το  μπαχάρι  και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. 
Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά, προσέχοντας να αναπληρώνουμε νερό όποτε χρειάζεται.
Μετά από τον χρόνο αυτό, δοκιμάζουμε και εάν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να μπορέσουν να  εξατμιστούν σιγά σιγά τα υγρά για να μείνει το φαγητό μας με το λάδι του.
Εάν δεν είναι έτοιμο, τότε το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Είναι πολύ σημαντικό για να είναι νόστιμο το φαγητό μας να μείνει με το λάδι του και να απορροφηθούν τα υγρά του.
Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας, αφήνουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να δέσουν τα αρώματά του και μετά σερβίρουμε. 
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
* Εάν μαγειρέψουμε το φαγητό μας στη χύτρα ταχύτητας δεν χρειάζεται πάνω από 30 λεπτά και βέβαια, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος.
Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο!! -:))
Tante Kiki
23 Comments
No