Ντίπ ταραμά με φασόλια και πιπεριά Φλωρίνης

Ένα νηστίσιμο dip που δίνει άλλη γεύση στον ταραμά! Νόστιμο και υγιεινό, σαν κολατσιό επάνω σε λαγάνα ή σε ένα απλό φρυγανισμένο ψωμάκι είναι τόσο χορταστικό! Οι πιπεριές το κάνουν πικάντικο και ...σχεδόν πορτοκαλί, τα φασόλια του χαρίζουν επιπλέον γεύση και τα φιστίκια (αν τα βάλετε) του δίνουν έναν άλλο "αέρα" ...μια νέα ταυτότητα! Απολαυστικό τόσο σαν σαλάτα-αλοιφή που συνοδεύει άλλα πιάτα σ' ένα τραπέζι όσο και σαν dip που μέσα του βουτούν κριτσίνια ή το ίδιο ξαπλώνει νωχελικά επάνω σε όποιο είδος ψωμιού προτιμάμε. Αλλά και μέσα σε τοστ μαζί με λαχανικά δεν χάνει καθόλου ούτε την προσωπικότητα αλλά ούτε και την αίγλη του... συνεχίζει να καμαρώνει για τη γεύση του! 
Εύκολο, όσο τίποτε άλλο!! Αξίζει να δοκιμαστεί ακόμα και για τις ξαφνικές λιγούρες της νηστείας!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ταραμά (λευκός ή ροζ)
1 φέτα ψωμί του τοστ (μόνον την ψίχα μουσκεμένη σε νερό και καλά στυμμένη)
100 γρ. άσπρα φασόλια βρασμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες ή από βάζο καλά στραγγισμένες
180-200 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Προαιρετικά: 2 κ.σ. φιστίκια πεκάν (ψημένα και αλατισμένα ή όχι)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τον ταραμά, το ψωμί, τα φασόλια και τις πιπεριές (εάν βάλουμε και φιστίκια τα προσθέτουμε κι αυτά) στο multi τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή έως ότου πολτοποιηθούν κι έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ύστερα, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το λεμόνι μέχρις ότου έχουμε ένα ντιπ ούτε αραιό αλλά ούτε και ιδιαίτερα πηχτό.

9 σχόλια:

  1. Ωραίο σνακ για νηστεύοντες και μη!!
    Ένα γνωστό πιάτο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή!
    Καλημέρα Κική μου και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κακό με αυτού του είδους τις αλοιφές είναι ότι ξεχνιέσαι...μαζί με τραγανό ψωμί δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο!Επιβεβαιωμένη νοστιμιά υγιεινής απόλαυσης και καινουργιοφερμένη ανάδειξη του νηστίσισμου πεντανόστιμου ταραμά.
    Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου!Να ξεκουραστείς και να περάσεις καλά!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έφτιαξα και το ...τσακίσαμε !!!
    Υπέροχο Κικίτσα μου
    Φιλάκια γλυκά
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hi I'm Ana from Fooduel.com. It is a site in which users vote recipes
    from 1 to 10.

    There is a ranking of the best recipes and a profile with your voted recipes. Each recipe has a link to the blog which belongs the recipe. This way you will get traffic to your blog.

    It's easy, fast and fun. The best Photo recipes will be here.

    I invite you to enter, add your blog and upload a recipe with a nice photo.

    You are able to see your stats:

    -Number of visits to your blog from Fooduel.com.
    -Number of votes received every day
    -Number of votes received by each category
    -Number of votes for each grade (1-10)
    -Number of votes for each recipe.

    Look this example of one profile stats: http://fooduel.com/stats1.png

    We would love that you participate with some recipe.Look Amazing!

    Regards

    http://www.Fooduel.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολο και πεντανόστιμο!
    Φέρνω το ψωμάκι μου και έρχομαι να ... ντιπάρω!
    Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα μια υπέροχη ιδέα!! Θα την δοκιμάσουμε σίγουρα !! Ευχαριστούμε, Κική μου! Καλή Κυριακή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικό, πεντανόστιμο!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίο που δείχνει αυτό το ντιπ, Κική. Και πανεύκολο, με υλικά που λίγο πολύ, τα έχουμε στο σπίτι. Μπορεί να γίνει ένα ωραίο μεζεδάκι, επάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι και σε περιόδους που δεν νηστεύουμε. Με ουζο, κρασάκι, τσίπουρο, ταιριάζει καταπληκτικά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ονειρεύομαι πάνω σε νάτσος..................!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!