Τηγανιτά καλαμαράκια γεμισμένα με πιπεριά Φλωρίνης

Καλαμαράκια τηγανητά! Όλη η νοστιμιά συμπυκνωμένη σ' ένα πιάτο τόσο απλό και τόσο καθημερινό. Ένα μεζεδάκι κατάλληλο για ούζο, σε μέρες νηστείας αλλά και όχι! Κανείς δεν θα το αρνηθεί γιατί δεν μπορεί να μην το απολαύσει... είναι αδύνατον!!! 
Καθαρά ελληνικός ουζομεζές που τα καλοκαιρινά βράδια στολίζει πολλά τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και συντροφεύει ατελείωτες κουβέντες και γέλια  σε πολλές παρέες. Η σημερινή εκδοχή του με λίγη πιπεριά Φλωρίνης είναι νόστιμη, όμορφη και αρωματική. Το λεμόνι χαρίζει στο ζευγάρι το τέλειο φινίρισμα για ...ψωμοβουτιές!!! Νόστιμα και όμορφα μιας και καθώς τηγανίζονται η πιπεριά ξεπροβάλει δειλά από το άνοιγμά τους αλλά αυτό δεν μας πειράζει!
Παρ΄όλα αυτά πόσες φορές δεν έχουμε φάει καλαμαράκια - μαστίχες όπως λέω κι εγώ;;; Ό,τι χειρότερο ...να τα βλέπεις λαχταριστά μέσα στο πιάτο κι όταν τα βάζεις στο στόμα σου να είναι λαστιχωτά!!! Για να το αποφύγουμε ... τα βάζουμε σε νερό με σόδα, τα σκουπίζουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγο...μέχρι να γίνουν καστανόξανθα!
ΥΛΙΚΑ
8-10 μικρά καλαμαράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
3-4 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια μακρόστενα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Αλάτι και λευκό πιπέρι
Χυμό  από 1 λεμόνι
Μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια που πρέπει να είναι μικρά για να είναι και τρυφερά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και 1 κ.σ. σόδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
Μετά, τα ξεπλένουμε καλά, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι εσωτερικά και βάζουμε σε κάθε καλαμαράκια 1-2 κομμάτια πιπεριάς Φλωρίνης,  έτσι ώστε να μην φαίνεται απ' έξω.
Στεγνώνουμε τα καλαμαράκια εξωτερικά και αφού τα αλευρώσουμε τα τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Μόλις το λάδι κάψει καλά βάζουμε τα καλαμαράκια να τηγανιστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ένα άλλο μυστικό για να γίνουν αφράτα είναι να μην τα τηγανίσουμε πολύ γιατί όσο περισσότερο τηγανίζονται τόσο πιο σκληρά γίνονται.
Έτσι, μόλις πάρουν ωραίο καστανόξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Εάν έχει μείνει λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, όσο ακόμα είναι ζεστό ρίχνουμε και σ' αυτό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα καλαμαράκια μας. 
Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ελαιόλαδο, περιχύνουμε απλά τα καλαμαράκια με το χυμό από 1 μικρό λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και απολαμβάνουμε με το ουζάκι μας όσο ακόμα είναι ζεστά.

31 σχόλια:

  1. Τι ωραίος συνδυασμός το λατρεμένο καλαμαράκι με την πιπεριά! Δεν το είχα ξαναδεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ ωραίος συνδυασμός!

      Διαγραφή
  2. Οι πιπεριές Φλωρίνης δεν μου γέμιζαν το μάτι, αλλά όταν τις δοκίμασα άλλαξα γνώμη με τη μια! Όντως τα καλαμαράκια δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα. Την τελευταία φορά που τα έφτιαξα, μου πέτυχαν! Θα ξαναδοκιμάσω και με τη δική σου συνταγή, η οποία και εύκολη και νόστιμη φαίνεται!
    Πολλά φιλιά Κική μου! Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατος μεζές Πηνελόπη μου! Αξίζει να τον δοκιμάσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Φέρνω το τσιπουράκι και έρχομαι να κεραστώ!!
    Φιλιά Κικίτσα μου, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο πιάτο και πολύ ωραία εμφάνιση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα αυτή η συνταγή μου θυμίζει καλοκαιράκι, παραλία και ουζοκατάνυξη... Θέμα χρόνου να τη δοκιμάσω, λοιπόν! Γεια σου, Κική, με τις μερακλίδικες συνταγές σου!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα το ίδιο Αναστασία μου γι αυτό την αγαπώ!!! -:)))
      Φιλάκια και καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Να λοιπόν κάτι διαφορετικό!Χρυσοτηγανισμένα καλαμαράκια με φλογάτη εσωτερική έκπληξη!Τι ωραιότερο!
    Επνευσμένη νηστίσιμη ,άρα επίκαιρη συνταγή, για τους πιο αγαπημένους ουζομεζέδες!Με μικρά αλλά απαραίτητα μυστικά που βοηθούν στην αποφυγή λαθών,το οποία έχουν επίπτωση στο γευστικό αποτέλεσμα!
    Κική μου ομόρφυνες και πάλι το τραπέζι μας!Προγραμματίστηκαν για την Κυριακή.Καλό απόγευμα με πολλά,πολλά,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλή, καθημερινή και εύκολη συνταγή με μια παραλλαγή που της δίνει απίστευτη νοστιμιά Φωτεινή μου! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλάκια και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία και διαφορετικά, μπράβο, κική μου!
    Χρώμα, γεύση και άρωμα πιπεριάς! Μεζαδάκι διαφορεικό και νοστιμότατο!
    Καλό απόγευμα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου! Είναι πολύ ωραία και αξίζει να τα δοκιμάσεις!
      Φιλάκια και καλημέρα!

      Διαγραφή
  8. καλό!δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλό και νόστιμο! -:)) Αξίζει να δοκιμαστεί!

      Διαγραφή
  9. Σούπερ μεζεδάκι! Και με την πιπερίτσα πώς απογειώνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι γίνεται πολύ νόστιμο Ερμιόνη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Καλά είναι τέλειο και δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο!!!
    Φιλιά Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το Ρούλα μου...αξίζει... είναι τέλειο μεζεδάκι!

      Διαγραφή
  11. Δίνω και την ψυχή μου για καλαμαράκια κι ομολογώ ότι στη Χίο τα βρίσκω πολύ φτηνά τα φρέσκα! Ο,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα κι έτσι Ευγενία και είσαι και πολύ τυχερή μιας και στη Χίο είμαι σίγουρη ότι είναι και φθηνά και φρεσκότατα!

      Διαγραφή
  12. Απλό και νόστιμο!!! Λατρεύω καλαμαράκια, και πιστεύω η γέμιση της πιπεριάς θα τους δώσει το κάτι παραπάνω!!!! Υπέροχη ιδέα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραιότατο μεζεδάκι Τίνα μου! Αξίζει να το δοκιμάσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #26 :)
      Καλή εβδομάδα!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. Πολύ νόστιμος μεζές Κική!!Λατρεύω τά καλαμαράκια!!Οτι πρέπει μέ ουζάκι!!Καλό βράδυ!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα! Αξίζει να τα δοκιμάσεις!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  14. Κική αυτό με τη σόδα δεν το ήξερα, αν και σπάνια τηγανίζω για πολλούς λόγους. Ο συνδυασμός με πιπεριά εξαιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα κάνω με σόδα ακόμα κι όταν τα βάζω στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Αντί για τηγανιτά τα συγκεκριμένα μπορείς να τα κάνεις και στο φούρνο αν και με διαφορετική γεύση.
      Καλή σου μέρα Ξανθή!

      Διαγραφή
  15. ποσο μου αρεσει η πιπερια Φλωρινης...πρεπει να ειναι ωραιος συνδιασμος@!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!