Ένα διαφορετικό cheesecake


...το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό
Θέλουμε ένα γλυκό γρήγορο και εύκολο...μέχρι το μεσημέρι εργαζόμαστε.  'Ενα γλυκό όχι ιδιαίτερα πολύπλοκο που ακόμα και ο πιο αρχάριος να μπορεί να το φτιάξει. Ένα γλυκό, ίσως, που να μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα χωρίς να χάσει την φρεσκάδα και τη νοστιμιά του.
Ναι, αλλά ...να είναι και σοκολατένιο γιατί... πώς να το κάνουμε το ..."ζητάει" η μέρα και η διάθεσή μας και οι ορμόνες μας. Ένα γλυκό που να γίνεται πάθος, εθισμός, να θυμίζει τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά κι ένα γλυκό που να μην είναι ...μπουκωτικό, να μην είναι ιδιαίτερα γλυκό και λιγώνει και να μπορεί να κλείσει επιτυχημένα ένα γεύμα. Μμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!
Μήπως είμαστε πολύ απαιτητικοί;;; Κι όμως όχι!!! Κι όμως υπάρχει!!! Είναι μια παραλλαγή του cheesecake που δημιουργήθηκε για στιγμές γιορτινές που θέλουμε το μεγαλείο της σοκολάτας χωρίς όμως ...περιττά "βάρη" (ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα μπισκότα!! -:)))).
Ένα fudge-cheesecake (χωρίς το cake στην πραγματικότητα) που μου "ήρθε" κατά νου και το πραγματοποίησα χωρίς δεύτερη σκέψη! Πώς;;;; Επειδή δεν ήθελα τη μπισκοτένια βάση (αν και δεν έχω κάτι εναντίον της) και ξεκινώντας από ένα fudge με την λατρεμένη μου Νutella... πρόσθεσα και το τυρί κι έγινε ένα ...cheesefudge..."λουκούμι" και άκρως σοκοαμαρτωλό!!!!!!!!!! χαχαχα
Τώρα, μην ψάχνετε για θερμίδες... απλά απολαύστε το και μετά ...περπάτημα, γυμναστική ή ό,τι άλλο θέλετε!!! Αξίζει τον κόπο!!!
Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όσοι θέλετε, απολαμβάνοντάς το μέχρι την τελευταία του κουταλιά!! Κι αν πάλι δεν θέλετε να γιορτάσετε... δεν πειράζει κι ούτε είναι εμπόδιο για να απολαύσετε ένα τέτοιο γλυκό! 
Ένα είναι σίγουρο ...δεν θα το μετανιώσετε!!!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα με 64% κακάο
100 γρ. κουβερτούρα με 53% κακάο
4 κ.σ. Nutella
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια και αμύγδαλα ψιλοτριμμένα (ή χοντροσπασμένα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, τις δύο κουβερτούρες σε κομμάτια και το τυρί κρέμα.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει και το τυρί κρέμα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τούς ψιλοτριμμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί για να μπορούμε να το βγάλουμε σε πιατέλα ή σε μια φόρμα με σούστα.
Για να το ξεφορμάρουμε βρέχουμε με λίγο ζεστό νερό ένα μαχαίρι και "χαράζουμε" στο σχήμα της φόρμας, ανάμεσα στο γλυκό και τη φόρμα.
Εάν έχουμε ένα από τσέρκι είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί βάζουμε το τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) επάνω στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε κι έτσι το γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Ύστερα αφαιρούμε το τσέρκι και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να στολιστεί.
Σερβίρουμε με σαντιγύ και λίγη μαρμελάδα βύσσινο που του ταιριάζει απίστευτα και του δίνει μια εκπληκτική φρουτώδη γεύση.
Καλή σας μέρα!
Tante Kiki
51 Comments
No