Πανεύκολη πουτίγκα πρωινού


Καλή σας μέρα! Σάββατο και πάλι! Μια εβδομάδα ακόμη πέρασε ...αστραπιαία!! Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνω πόσο γρήγορα περνούν οι μέρες!!! Υπάρχουν βέβαια και κάτι μέρες δύσκολες όπου όλα πηγαίνουν στραβά κι ανάποδα και φτάνω ασθμαίνοντας στο βράδυ ...ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο! 
Τέλος πάντων, τέλος και της εβδομάδας και για σήμερα μια ακόμη γλυκιά, πανεύκολη αλλά και υγιεινή συνταγή για ένα τεμπέλικο και νόστιμο πρωινό της Κυριακής. Μας χορταίνει και μαζί με το καφεδάκι ή το τσαγάκι θα γίνει η αγαπημένη μας πρωινή γλυκομπουκιά. Όσο για τα βλαστάρια σας (αν έχετε) είναι σίγουρο ότι θα το καταβροχθίσουν και θα σας ζητήσουν κι άλλο!
Φυσικά εσείς, μπορείτε να το προσαρμόσετε απλούστατα στα δικά σας μέτρα και να γίνει όπως ακριβώς θέλετε η γεύση του αν προσθέσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά και το αγαπημένο σας φρούτο.
Λίγες σταφίδες για ενέργεια, λίγη κανέλα για άρωμα και ένα μήλο μερικά από τα συστατικά του. Δεν θέλετε το μήλο και είστε "κολλημένοι" με τη σοκολάτα;;; Αντικαταστήστε το με ένα αχλάδι και αντί για σταφίδες... μερικές σταγόνες σοκολάτας κάνουν το θαύμα τους. Όσο για τα δημητριακά... ό,τι κι αν βάλετε ταιριάζει κι αν πάλι δεν θέλετε δημητριακά πάλι αυτή η πουτίγκα μπορεί να γίνει νοστιμότατη μόνον με το ψωμί του τοστ ή με μερικές φέτες τσουρέκι.
Ας ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και την όρεξή μας (η τελευταία όχι ότι χρειάζεται ενεργοποίηση αλλά λέμε τώρα... -:))) ετοιμάζοντας μέσα σε 10 λεπτά αυτό το εξαιρετικό πρωινό που τα έχει όλα!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
4 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κυβάκια
1 μήλο, κομμένο σε μικρά κομματάκια ή χοντροτριμμένο
4 κ.σ. κορνφλέηκς (όποια μας αρέσουν)
3 κ.σ. σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
3-4 κ.σ. ζάχαρη καστανή (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την πουτίγκα)
1 φλ.τσ. γάλα, με 1,5% λιπαρά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με 2% λιπαρά
1 αυγό
1 κ.γλ. κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και βάζουμε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού, τα κορνφλέηκς, το μήλο, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.
Ύστερα, βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το γάλα, το αυγό και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα υλικά που έχουμε στο ταψάκι, τα αφήνουμε 15 λεπτά για να το απορροφήσουν και μετά βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα χλιαρή σκέτη ή με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
TIPS
* Αντί για μήλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρούτο μας αρέσει (π.χ. αχλάδι ή μπανάνα και να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες με σταγόνες σοκολάτας) ακόμα και με ξερά φρούτα.
* Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με στέβια, μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Tante Kiki
30 Comments
No