Ομελέτα με κρεμμυδάκια, πράσα και καβουρμά


Καλή σας μέρα! Για σήμερα κάτι γρήγορο και απλό. Ένα πιάτο που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά κι όμως είναι πλήρες και χορταστικό. Ένα πιάτο που σαν φοιτήτρια το τιμούσα συχνά πυκνά. Πότε με πανσέτα, πότε με καβουρμά, πότε με ζαμπόν η ομελέτα ήταν, είναι και θα είναι ένα πιάτο διαχρονικά επίκαιρο για μικρούς και μεγάλους, για αρχάριους και προχωρημένους στη μαγειρική, για οικογένειες, φοιτητές ή εργένηδες. 
Με τον καβουρμά γίνεται μια μοναδική λιχουδιά που γεμίζει μοσχοβολιά την κουζίνα. Γυρίσαμε το μεσημέρι από τη δουλειά και δεν προλάβαμε να μαγειρέψουμε;;; Η ομελέτα, όποια κι αν είναι η γέμισή της, είναι η λύση μας!
Πάμε να την μαγειρέψουμε;;;
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
1 πράσο ψιλοκομμένο (το άσπρο μέρος)
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος)
100 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο
4-5 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
2-3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
1 κ.σ. τυρί κρέμα
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο ελαφρύ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα (ή κάποιο από τα υπόλοιπα), το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα μέχρι να αφρίσουν και να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε και τον καβουρμά και αφήνουμε πάλι να σοταριστούν για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το μείγμα των χτυπημένων αυγών και αφήνουμε την ομελέτα μας να τηγανιστεί σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει χρυσόξανθη.
Ύστερα, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τον εξής τρόπο...
παίρνουμε ένα πιάτο ίσο με την ομελέτα και αφού σηκώσουμε το τηγάνι λίγο προς τη μεριά του πιάτου αφήνουμε την ομελέτα να γλιστρήσει στο πιάτο.
Ύστερα, κρατώντας το πιάτο από κάτω με το δεξί μας χέρι το "καπακώνουμε" με το τηγάνι που το κρατάμε στο αριστερό μας χέρι και αναποδογυρίζουμε γρήγορα και με τα δύο μας χέρια ταυτόχρονα. Έτσι, η ομελέτα πέφτει στο τηγάνι από την άλλη πλευρά (αυτός είναι ένας τρόπος που με βολεύει κι ελπίζω και σας) και τον χρησιμοποιώ από τα φοιτητικά μου χρόνια! :-)))
Εάν, πάλι, θέλετε μπορείτε να την βάλετε σε ταψί και να την ψήσετε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει.
Μόλις η ομελέτα ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε με μια ωραία μαρουλοαγγουροντοματοσαλάτα. -:)))
Tante Kiki
37 Comments
No