Καλαμαράκια φούρνου γεμιστά με τυρί

Καλημέρα σας!!! Για σήμερα... ένα πιάτο με θαλασσινά!!! Ναι, αλλά όχι με ψάρια, με... καλαμαράκια (ξέρετε την "αδυναμία" που έχω στα ψάρια... τρώω 2 φορές τον χρόνο κι αυτό γιατί πρέπει!!!) .
Τα καλαμαράκια (όπως και τα μύδια, τα λατρεύω σε κάθε τους μορφή... τηγανιτά, ψητά, με ρύζι. Είναι από τα πιάτα που μου θυμίζουν καλοκαίρι!!!
Η ιστορία έχει ως εξής: Την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόμουν να αγοράσω καλαμαράκια για γεμιστά με τυρί και ψητά. Δεν πρόλαβα όμως κι έτσι έμεινε. Μια εβδομάδα μετά, τα καλαμαράκια έφτασαν "πεσκέσι" στην αδερφούλα μου!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Κάποιος είχε διαβάσει τη σκέψη μου! χαχαχα (κατά Κοέλιο: "όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το βρείς" . Λέτε να συνέβη κάτι τέτοιο με τα καλαμαράκια;;;; χαχαχα).
Δείτε, λοιπόν, το πιάτο που ετοιμάστηκε...
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι ελάχιστο αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε ελαφρώς το κυρίως σώμα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψάκι μας.
Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 70 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Καλή σας όρεξη!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Η καλαμποκοσαλάτα της αδερφής μου

Καλησπέρα σας!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Τελικά όταν έχεις κόσμο στο σπίτι , η μέρα περνάει πιο γρήγορα κι ευχάριστα με παρεούλα και κουβέντα. Και βέβαια η παρεούλα και η κουβεντούλα τί χρειάζονται για συμπλήρωμα;;;
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ψωμί στη γάστρα

Καλησπέρα σας! Τί κάνετε;;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά εκεί έξω και να περάσατε μιαν ευχάριστη Κυριακή!! Την ώρα που γράφω, από το σπίτι δεν έφυγε ακόμη η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού που έφτιαξα μιας και είχαμε παρέα για το μεσημεριανό φαγητό.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ρυζόγαλο γιαουρτιού με μαρμελάδα ξερών φρούτων

Καλησπέρα σας!!! Τί λέτε ...κάνουμε λίγη εξοικονόμηση θερμίδων;;;;; Σας αρέσει το ρυζόγαλο;;;; Ήταν ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά όταν ήσασταν παιδιά;;;;; Εάν απαντήσατε "ναι" και στις τρεις ερωτήσεις, τότε ελάτε μαζί μου ...στο "κουζινοεργαστήρι" μου για να... απολαύσετε το αποτέλεσμα ενός μικρού πειράματος. Το αν είναι πετυχημένο ή όχι, θα ...μου το πείτε εσείς (αν κι εγώ θα το επαναλάβω).
Διαβάστε Περισσότερα ...

Βραβεία και παιχνίδι!!!!

Καλημέρα σας!!! Λοιπόν, τη χαρά που νιώθω όταν μου χαρίζουν βραβεία δεν μπορώ να σας την περιγράψω!!! Νιώθω ότι απολαμβάνετε το Tante Kiki και τις δημιουργίες μου κι αυτό είναι μια απίστευτη ικανοποίηση!!! Νιώθω επίσης ότι μου δίνετε συνεχώς ένα καινούργιο κίνητρο για να συνεχίσω να μαγειρεύω ...ακάθεκτη αλλά και να βελτιώνω το Tante Kiki συνεχώς.
Έτσι σήμερα, μου χαρίσατε ακόμα δύο βραβεία και "πετάω". 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να μου χαρίσουν τα βραβεία και να παίξω στα παιχνιδάκια, οι φίλες bloggers : 
2- Μαμά κουκουβάγια Βέρα του  http://owlmommy.blogspot.com
3- Χρυσαυγή του http://laxtaristessyntages.blogspot.com
7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: 
1) Είμαι σπιτόγατα.
2) Είμαι Σκορπιός (δεν ξέρω εάν αυτό σημαίνει κάτι!!!).
3) Δεν θέλω να βλέπω τηλεόραση παρά μόνον συγκεκριμένες (ελάχιστες) εκπομπές.
4) Έχω πολλή υπομονή με τα παιδιά και ελάχιστη με τους ενήλικες. 
5) Είμαι βιβλιοφάγος και περιοδικοφάγος. 
6) Λατρεύω να ταξιδεύω έστω και διαδικτυακά.
7) Λατρεύω τα όμορφα σπίτια, την κηπουρική και τη θάλασσα.

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν΄ ΑΠΑΝΤΗΣΩ: 
1.Name your favorite song: L' été Indien de Joe Dassin
2. Name your fabourtite dessert: Capri Torta
3. What ticks me off: 'Οταν οι καθηγητές λένε στα παιδιά να κάνουν όσα δεν κάνουν αυτοί οι ίδιοι πρώτα για να δώσουν το παράδειγμα
4. When I’m upset: Συνήθως φωνάζω.
5. What’s your favourite pet: Δεν έχω, αλλά εάν είχα... θα ήταν ένα υπέροχο golden retriever.

6. Black or white: Άσπρο
7. Biggest fear: Ο θάνατος των αγαπημένων μου.
8. Everyday attitude: Ζεστό χαμόγελο.
9. What is perfection: Να παίζω με τις ανιψιές μου.
10. Guilty pleasure: Να σερφάρω στο διαδίκτυο.
7 ΤΥΧΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
1) Τι θα γίνει με την κρίση ...
2) Θα ήθελα να πάω μια βόλτα στην Πέραμο, στο εξοχικό μας. 
3) Να φτιάξω καινούργιες λιχουδιές. 
4) Να πάω κομμωτήριο.
5) Ουφφφ! Σαββατοκύριακο, επιτέλους!!! 
6) Πρέπει να διορθώσω γραπτά.
7) Πότε θα μου περάσει η ημικρανία;
Κι επειδή σήμερα ό,τι μπορεί να πάει στραβά πάει... εγώ δεν έγραψα σε ποιές 10 φίλες bloggers δίνω τα βραβεία και τις καλώ να συνεχίσουν το παιχνίδι...
Καλώ...
1- την Marie-Anne του http://latelierdemarieanne.blogspot.com/
2- την Λίτσα του http://www.fraulitsasworld.blogspot.com/
3- την fotolabida του http://www.fotolabida1.blogspot.com/
4- την Ρένα του http://diaheiros.blogspot.com/
5- την Έρη του http://eri-captaincook.blogspot.com/
6- την Μαρία και την Χαρά του http://cookandfeed.blogspot.com
7- την Κατερίνα του http://culinaryflavors.gr/
8- την Μανουσίνα και την Λένια του http://nostimia.blogspot.com/
9- την Μαρία και την Μισιρλού του http://2handmadeart.blogspot.com/
10- την Ελένη του http://helengrblog.blogspot.com/
Και για να σας ευχαριστήσω και πάλι σας κερνάω παγωτό speculoos.
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Σπαγγέτι με λουκάνικα, πιπεριές και μανιτάρια

Ακαταμάχητος συνδυασμός!! 'Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας!!!! Η χειμωνιάτικη γεύση που θυμίζει Πήλιο της κατακόκκινης σάλτσας συνδυασμένη με τα λατρεμένα μας ζυμαρικά μας προκαλεί να καθίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στο τραπέζι για να ικανοποιήσουμε τις αισθήσεις μας, όραση, όσφρηση αλλά και γεύση. Τρεις αισθήσεις στο φουλ, με μια μεστή γεύση χωριάτικου λουκάνικου και πιπεριάς!!!! Η απόλυτη φαντασίωση ενός μεσογειακού πιάτου που είναι γεμάτο με τόσα αρώματα και τόση νοστιμιά που παραπέμπει στη λέξη "πάθος".
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ζεστή και απολαυστική κρέμα τσαγιού

Καλησπέρα σας!! Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός ζωγραφικής και μαγειρικής;;; Εκρηκτικός, έτσι δεν είναι;;;; Κι εμένα μου αρέσει!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Αλμυρό κέικ με ελιές, φέτα και λιαστές ντομάτες


Καλησπέρα!!! Όχι που θα άφηνα εβδομάδα χωρίς κέικ!!!! Γίνεται;;; Δεν γίνεται, φυσικά!!!! Ακούστε προσεκτικά...-:)))
Την περασμένη Τετάρτη ήταν η τελευταία μέρα των μαθημάτων του σεμιναρίου που παρακολουθούσα και είχα υποσχεθεί να κεράσω αλμυρό κέικ. Επειδή στον ένα συνάδελφο-συμμαθητή αρέσουν πολύ οι ελιές, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κέικ με ελιές (μη νομίζετε είμαι καλή...συμμαθήτρια)!!!! Βρήκα, λοιπόν, σε κάποιο περιοδικό μια συνταγή αλλά... όπως έχω ξαναπεί τα κουσούρια δεν κόβονται εύκολα κι έτσι... της "άλλαξα τα φώτα" της καημένης της συνταγής, η οποία είχε μόνον ελιές. Πρόσθεσα ελιές μαύρες (όχι μόνον πράσινες), λιαστές ντομάτες, φέτα και ρίγανη!! Ευτυχώς το αποτέλεσμα με δικαίωσε γιατί όταν το έφαγαν οι "συμμαθητές" μου -:))) ενθουσιάστηκαν αν και με ρώτησαν πώς δεν φοβήθηκα να πάω εκεί το "πείραμά" μου!!! Φυσικά τους εξήγησα ότι δεν είμαι τόσο αφελής ... είχα ήδη δοκιμάσει ένα κομμάτι!!!!!!!!!!! χαχαχα (όχι που θα μου γλύτωνε!!!!).
Σας δίνω, λοιπόν, τη συνταγή κι ελπίζω ότι θα σας αρέσει...
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο + 2 κ.σ. για το αλεύρωμα των υλικών
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
3 αβγά
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
10 ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
10 ελιές καλαμών σε ροδέλες
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και τα αλευρώνουμε.
Σε μια λεκανίτσα κουζίνας, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε εναλλάξ από το μείγμα αλεύρι-μαγιά-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και γάλα, ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός αλλά στην πιο σιγανή ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το μείγμα τυρί-ελιές-λιαστές ντομάτες που έχουμε αλευρώσει, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και βγεί καθαρό και στεγνό.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και το ξεφορμάρουμε.
Ένας πολύ ωραίος μεζές για μπύρα ή για ούζο ή ένα ωραιότατο αλμυρό σνακ!!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και τραχανά

Ακούγεται αντισυμβατικό, έτσι δεν είναι;;; Κι όμως είναι ένα πιάτο που γίνεται πολύ νόστιμο όσο κι αν στην αρχή μπορεί να φανεί περίεργο. Νόστιμο και θρεπτικό, για μικρούς και μεγάλους, με υλικά απλά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας. Εκτός των άλλων, είναι και οικονομικό αλλά και χειμωνιάτικο.
Ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί ξετρελλαίνεται με τη γλυκιά νοστιμιά  του, που ενώ δεν είναι "δύσκολη" για τους μικρούς ουρανίσκους, κρύβει έναν πλούτο θρεπτικών στοιχείων. Από την άλλη, κερδίζει και τους μεγάλους γιατί θυμίζει την κουζίνα της γιαγιάς και της μαμάς.
Προσωπικά με τον τραχανά έχω μια σχέση λατρείας. Είτε είναι γλυκός, είτε είναι ξινός τον... λατρεύω. Εξ άλλου μ' αυτόν μεγάλωσα. Μπορεί, όταν ήμουν μικρή (τώρα είναι ένα μυστήριο πώς κατέληξα να... κάνω δίαιτα!!!!) να μην έτρωγα σχεδόν τίποτε  αλλά... τραχανά έτρωγα. Θυμάμαι ακόμη τον παππού μου και την γιαγιά μου να μου φτιάχνουν τραχανά, να τον βράζουν με γάλα και να βάζουν μέσα φέτα θρυμματισμένη. Βέβαια, ακόμα αναριωτιέμαι πώς με τόσο τραχανά που έφαγα δεν τον σιχάθηκα αλλά τον λατρεύω!!! Ίσως τελικά, είναι η γευστική μνήμη, που έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα απ' όπου ξεπηδούν οι αναμνήσεις εκείνης της εποχής  και με κάνουν να τον λατρεύω.
Πάντως, το συγκεκριμένο φαγητό αξίζει να το δοκιμάσετε... είναι μια ήπια γευστική εμπειρία, μαμαδίστικη, με την ελαφριά ημίγλυκη φρουτώδη γεύση του πορτοκαλιού που σε κάνει να μην θέλεις να σταματήσεις να το γεύεσαι.
Τέλειο φαγητό, λοιπόν, για μικρούς και μεγάλους!!!!
Ας δούμε τα υλικά και την προετοιμασία του...
ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
2 πράσα σε ροδέλες (μόνον το πράσινο μέρος)
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
1 πρέζα ρίγανη ξερή
Αλάτι και πιπέρι 
1 φλ.τσ. τραχανά γλυκό ή ξινό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κοτόπουλο,τα πράσα, το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το καρότο και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο για να σοταριστεί και από τις δύο πλευρές.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τρυπάμε με πηρούνι το κοτόπουλο για να μην φύγουν τα υγρά του, απλά το γυρίζουμε.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσει και μετά προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει το κοτόπουλο για 30-35 λεπτά ή έως ότου δούμε ότι έχει ασπρίσει και μαλακώσει.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ελέγχουμε εάν το φαγητό μας έχει τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βράσει ο τραχανάς (εάν δεν έχει προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον τραχανά και τον αφήνουμε να βράσει, σε σιγανή φωτιά, για 10-12 λεπτά (συνήθως, ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού του τραχανά, που αναγράφεται στη συσκευασία, είναι 10 λεπτά).
Το φαγητό πρέπει  να έχει λίγο ζουμάκι  όταν θα το αποσύρουμε από την φωτιά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και  να απορροφήσει το ζουμάκι αυτό σιγά-σιγά.
Σερβίρουμε, εάν θέλουμε, πασπαλισμένο με λίγη γλυκιά πάπρικα.
TIPS
* Εάν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος για το κοτόπουλο, χρειαζόμαστε 20 λεπτά από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
* Το συγκεκριμένο πιάτο είναι εξίσου ωραίο εάν κόψουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μπουκιές και επιπλέον χρειάζεται λιγότερη ώρα για να ετοιμαστεί.
Υπάρχει καλύτερη απόδειξη;;;;
Διαβάστε Περισσότερα ...

Σοκολατένια τούρτα τύπου Sacher Torte

Το Βιεννέζικο υπέροχο και διάσημο σοκολατένιο γλυκό, που πρωτοέφτιαξε ο Φραντς Ζάχερ το 1832 για έναν πρίγκηπα, φτιάχνεται με μια καλά κρυμμένη συνταγή που έχει το ομώνυμο ξενοδοχείο και σερβίρεται παραδοσιακά με σαντιγύ. Αυτό είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζετε όλοι ή σχεδόν όλοι.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ένας χρόνος foodblogger = 1 χρόνος "Tante Kiki" με γλυκό και Giveaway

...Κερνάω και δίνω το πρώτο μου Giveaway
Πωπωωωω! Μου φαίνεται σαν να ήταν χθές, σαν ψέμματα!!!!!
Πέρασε κιόλας 1 χρόνος από τη στιγμή που δειλά και γεμάτη ανασφάλεια έκανα κλικ στο πορτοκαλί πλαίσιο  που γράφει "δημοσίευση ανάρτησης". Έτσι γεννήθηκε το "Tante Kiki" που όμως έχει μια ιστορία αρκετών μηνών πίσω του. Όταν, περιδιαβαίνοντας στο Ίντερνετ, συναντούσα τόσα όμορφα blogs, μαγειρικής, χειροτεχνίας, πολιτικά, χιουμοριστικά ή απλά καθημερινά και  υπέροχα. Διαβάζοντάς τα ξεχνιόμουν, ξέφευγα τόσο από την καθημερινότητα που κάπου σε κάποια γωνιά του μυαλού μου ξεπήδησε η ιδέα... "γιατί όχι κι εγώ;;;"
Και ξεκίνησα ψάχνοντας κάποιον να "στήσει" το blog, κι έψαχνα, κι έψαχνα και ...απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Δεν μπόρεσα να βρω ... εκτός από κάποιον που μου ζήτησε ...ένα υπερβολικό ποσό!!!! Το επόμενο βήμα μου;;;; Όπως πάντα...διάβασμα αλλά όχι για την εργασία μου... για το πώς στήνεται ένα blog. Τελικά, μετά από διάβασμα δύο εβδομάδων ήρθε η 21 Ιανουαρίου. Κάθισα στον υπολογιστή Σάββατο πρωί, στις 15 Ιανουαρίου και μέχρι τη Τρίτη το Tante Kiki ήταν έτοιμο για την πρώτη του εμφάνιση. Από την Τρίτη  μέχρι την Παρασκευή που έκανα το "μοιραίο" κλικ ήταν μέρες άκρας αναποφασιστικότητας (μη με ρωτήσετε γιατί...δεν ξέρω). Τα συναισθήματα; Ανάμικτα, λαχτάρα, φόβος, άγχος!!
Και να, έναν χρόνο μετά!! Ένας χρόνος γεμάτος με τόση μαγειρική όση δεν είχα κάνει ποτέ πριν. Σχεδόν καθημερινά, η κουζίνα γέμιζε μυρωδιές αλλά και πιάτα που περίμεναν υπομονετικά  να μπουν στο πλυντήριο!!! Φαγητά και γλυκά παρέλασαν από τα πιάτα μας και η αλήθεια είναι ότι θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου (γονείς, αδερφή, γαμπρό και ανιψιές) που άντεξαν να δοκιμάζουν συνεχώς καινούργιες γεύσεις, που δεν έτρωγαν τίποτε εάν πρώτα δεν το φωτογράφιζα (με μικρές κλοπές από την δίχρονη Βασιλικούλα μας χαχαχα)!
Ευχαριστώ όμως, ιδιαίτερα τις ανιψιές μου που μου έδωσαν το κίνητρο για να φτιάξω το Tante Kiki και να χαρώ όλες αυτές τις εμπειρίες!!! [Κορίτσια σας λατρεύω και το ξέρετε καλά!!!!]
Τόσες αναρτήσεις, τόσες εμπειρίες, τόσες χαρές κι, ευτυχώς, ελάχιστες αρνητικές εμπειρίες! Δεν έχω παράπονο, όλοι εσείς οι αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες με δέχτηκατε και μ' αγκάλιασατε αμέσως!!! Ενιωσα να κάνω καινούργιες φίλες (έστω και διαδικτυακές), βρήκα συμπαράσταση σε δύσκολες στιγμές, χάρηκα γιατί μοιράστηκα μαζί σας προσωπικές μου αλλά και προσωπικές σας χαρές, αγωνίες, λύπες!! Χαίρομαι πάντα γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη νοστιμιά, τη χειροτεχνία, την ομορφιά, την απλότητα, τον ίδιο τον άνθρωπο ...σε μια πραγματικότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη!!!  
Είστε η μπλογκογειτονιά μου που μόλις επιστρέψω το βράδυ από τα μαθήματα ...τρέχω για μια επίσκεψη και λίγη κουβεντούλα-επικοινωνία, για να πω τα νέα μου και να μάθω τα δικά σας, να ανταλλάξουμε γευστικές ή άλλες εμπειρίες και γνώσεις που, τελικά, όλους μας βοηθούν να "πάμε ένα βήμα παρακάτω", να ...εξελιχθούμε σε πολλούς τομείς αλλά και να περνούμε καλύτερα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε με αγάπη το Tante Kiki, ως φίλοι foodbloggers, ως αναγνώστες-μέλη, ως απλοί αναγνώστες αλλά και ως σχολιαστές. Σε σας που πολλές φορές ίσως κουραστήκατε από τις "φιλοσοφίες" και τους προβληματισμούς μου, που δοκιμάσατε τις συνταγές μου και μου στείλατε τα πολύτιμα σχόλιά σας και που με κάνατε να νιώσω ότι, αν και με τους περισσότερους δεν γνωριζόμαστε, η διαδικτυακή φιλία είναι υπαρκτή.
Όπως συνηθίζεται, λοιπόν, σας κερνάω γλυκάκι και μερικά δωράκια!!! 
Το πρώτο μου  Giveaway!!!
Kαι τώρα... οι κανόνες της κλήρωσης :
1- Η κλήρωση γίνεται με σχόλιο που θα αφήσετε αποκλειστικά σ' αυτήν την ανάρτηση.
2- Η διάρκεια της είναι έως 22 Φεβρουαρίου, ώρα 24.00. Ο νικητής θα κληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή.
3- Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι αναγνώστες-μέλη του Tante Kiki. 
Εάν, λοιπόν, δεν είστε μέλη και θέλετε να συμμετάσχετε στην κλήρωση,δεν έχετε παρά να γίνετε, κάνοντας κλικ στο γαλάζιο πλάισιο που γράφει "Γίνετε μέλος αυτού του ιστότοπου" κάτω από το Follow και μετά αφήστε το σχόλιό σας στην συγκεκριμένη ανάρτηση.
4- Η κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και θα χρησιμοποιηθεί το νούμερο εμφάνισης του σχόλιου.
5- Εάν θέλετε ...διαδώστε το σε όλη την μπλογκογειτονιά!
Και τώρα τα δωράκια:
Τσέρκι αυξομειούμενο σε σχήμα καρδιάς
Κουταλάκια μεζούρες & λαβίδα κουζίνας
2 κουτιά αποθήκευσης με γευστικές εκπλήξεις
Βέβαια, σήμερα δεν έχει συνταγούλα αλλά αύριο ...εδώ είμαστε και πάλιιιι!!!!
Καλό σας βράδυ, φεύγω για να φτιάξω ένα σοκολατένιο γλυκό για αύριο, είπαμε ...η δίαιτα... δίαιτα αλλά Κυριακή χωρίς γλυκό δεν γίνεται!!!!-:))))
Καλό σας βράδυ!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ρεβιθοκεφτέδες με ωμά ρεβίθια...

...ένας ακαταμάχητος μεζές
Σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος μπορεί να έρθει στο σπίτι για παρέα αλλά και μόνοι μας να είμαστε... ας κάνουμε το κυριακάτικο τραπέζι να διαφέρει λίγο από το καθημερινό.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Λαχανοντολμάδες λαδεροί

...οι αγαπημένοι της μαμάς μου
Καλησπέρα αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες. 
Σήμερα είναι η μέρα της μαμάς μου!!! Όχι, δεν αποφάσισε να "μπλογκαριστεί", αν κι εδώ που τα λέμε ...θα με βόλευε να γράφει και κανένας άλλος μιας και είναι φορές που ...τρέχω και δεν προλαβαίνω και κάνω κάτι μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...

Cupcakes ολικής άλεσης με ινδοκάρυδο και αποξηραμένα κερασάκια

Ιδανικά για ένα νοστιμότατο γλυκό ξεκίνημα της μέρας, απίθανη παρέα για τον καφέ, το ζεστό τσάι αλλά και το γάλα τα μικροσκοπικά αυτά μαφινάκια... βάζουν τα καλά τους και στολίζονται με μια πανέμορφη ganache λευκής σοκολάτας και πολύχρωμες πινελιές για φινίρισμα... όταν θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και να μας αποδείξουν ότι άνετα μπορούν να μας συντροφέψουν σε πάρτυ και γιορτές.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Μεσογειακή κρεμμυδόπιτα με κιμά...

Μια πρόταση για όσους λατρεύουν τη γλύκα των κρεμμυδιών αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν το κρέας (οπότε η γαλλική κρεμμυδόταρτα (pissaladière) τους φαίνεται μισή παρά τη νοστιμιά της!!!) κι όλα αυτά σε 'περιτύλιγμα' πίτας (για μένα το κερασάκι στην τούρτα... μιας και νομίζω ότι μπορώ να φάω τα πάντα σε πίτα.... λατρεύω τις πίτες και τις θεωρώ από τα πιο πλήρη και εύκολα φαγητά!).
Για σκεφτείτε;;;; Βάζουμε λαχανικά, κρέας, γαλακτοκομικά ή ακόμη και όσπρια και τα συνδυάζουμε με το φύλλο που είναι ...ψωμί! Λέτε να δοκιμάσω και ψαρόπιτα μήπως και αρχίσω να τρώω ψάρια;;;;; χαχαχα
Προσωπικά, τα κρεμμύδια τα θεωρώ νοστιμότατα (όπως λέει και η δίχρονη ανιψούλα μου) αν και ωμά στη χωριάτικη πολλές φορές με ενοχλούν ελαφρώς! Έτσι, έκανα μια ...ανεστραμμένη κρεατόπιτα!!!! Τί εννοώ;;;; Μα φυσικά τί άλλο πέρα από μια κρεατόπιτα όπου υπερτερούσε το κρεμμύδι και όχι ο κιμάς. Έγινε υπέροχη και λίγα λέω!!! Την "εξολοθρεύσαμε" την ίδια μέρα!!!!
Εφόσον, λοιπόν, σας αρέσουν τα κρεμμύδια ... ακολουθήστε με και δεν θα ...χάσετε!!!!
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
900 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
400 γρ. κιμά
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλ.τσ. γάλα
4 κ.σ. σιμιγδάλι
4 αβγά
1 κ.γλ. μπαχάρι
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο,  τον κιμά και το κρεμμύδι με 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα κιμά - κρεμμυδιών να κρυώσει.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά το γάλα με το σιμιγδάλι και μόλις γίνει μια κρέμα, ελαφρώς παχύρρευστη, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του κιμά και τη θρυμματισμένη φέτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.
Για το φύλλο
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, χωρίς να ζυμώσουμε πολύ, ίσα ίσα μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει στα χέρια.
Την πλάθουμε σε κύλινδρο, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά (εάν μείνει περισσότερο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).
Ύστερα, βγάζουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Με το κάθε ένα κομμάτι, ανοίγουμε ένα φύλλο χρησιμοποιώντας αλεύρι ή νισεστέ για να το ανοίξουμε όπως έχουμε κάνει εδώ και εδώ.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα.
Ύστερα, απλώνουμε επάνω τη γέμιση και μετά στρώνουμε από πάνω τα άλλα 4 φύλλα.
Γυρίζουμε λίγο τις άκρες προς τα πάνω για να μην "βγεί" η γέμιση και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πίτας.
Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Ντόνατς τηγανιτά ή ψητά;

Η επιλογή ...δική σας!!!
Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα! Τί χρειάζεται για ν' αρχίσει καλά η εβδομάδα;;; Πρώτα απ' όλα υγεία και καλά νέα από τα ανοιχτά μέτωπα της χώρας που μας επηρεάζουν άμεσα! Ύστερα, ηρεμία, καλή ατμόσφαιρα στον τόπο της εργασίας μας για να έχουμε κέφι να περάσουμε την εβδομάδα αλλά και νοστιμιές για να ικανοποιήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και το νου μας!!! 
Διαβάστε Περισσότερα ...

Λαχανόπιτα με φακές, ρύζι και κοτόπουλο

Καλησπέρα σας! Σήμερα θα σας δώσω ένα φαγητό με λίγες θερμίδες και πολύ νοστιμιά. Πρωτότυπο, εύκολο, γεμάτο υγεία μιας και συνδυάζει όσπρια, λίγο άσπρο κρέας και λαχανικά.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Thumbprints με φουντούκι και μαρμελάδα βερίκοκο

Η φωτό είναι από την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, τα Χριστούγεννα
Καλησπέρα σας! Ελπίζω  όλοι να είστε καλά! Σάββατο απόγευμα, ένα απόγευμα όμορφα κρύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βροχή ή κακοκαιρία (ακόμη τουλάχιστον). Ό,τι πρέπει για ένα ήρεμο βράδυ, με καλή παρέα, κουβεντούλα και ξεκούραση. Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε... τί μας λες για βράδυ ακόμη απόγευμα είναι, καφέ πίνουμε! Συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό  λέω να σας δώσω ένα μικρούλι, πεντανόστιμο και λαχταριστό μπισκοτάκι με μια μικρή λακουβίτσα στη μέση γεμάτη ζουμερή και γλυκιά μαρμελάδα ή και σοκολάτα για όσους δεν μπορούν χωρίς αυτή (ξέρετε ποιούς εννοώ, εεεεε;;; Είμαι σίγουρη ...κι εγώ εκεί ανήκω χαχαχα)! Βέβαια, θα είναι για τον αυριανό σας καφέ ή το ήρεμο πρωινό σας αλλά δεν πειράζει... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!! Τα μπισκοτάκια αυτά είναι, πράγματι, εθιστικά! Προσωπικά, πρώτη φορά τα έφτιαξα τα Χριστούγεννα και μετά τα έφτιαξα άλλες δύο φορές!!! Δείτε τί πρέπει να κάνετε και ποια ...μαγικά συστατικά πρέπει να ανακαλύψετε στα άδυτα της κουζίνας σας για τη μικροσκοπική γλυκιά μπουκίτσα...
ΥΛΙΚΑ για 24 μικρά μπισκοτάκια
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 καψουλάκια βανιλίνης (ή 1 φακελάκι φυσική βανίλια)
1 πρέζα αλάτι
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη
2 ασπράδια αβγών
100 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ή καρύδια)
90 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Προσθέτουμε έναν έναν τους δύο κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι.
Η τελική ζύμη είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα χέρια.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε ελαφρά τα δύο ασπράδια με 1 κ.γλ. νερό.
Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας για να γίνουν ελαφρώς πλατιά αλλά όχι πολύ λεπτά.
Βουτάμε τα μπισκοτάκια κι από τις δύο πλευρές στα χτυπημένα ασπράδια των αβγών και μετά στο μπολ με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Τα μπισκοτάκια γεμίζουν φουντούκια γύρω γύρω.
Πιέζουμε με το δαχτυλό μας στο κέντρο κάθε μπισκότου για να σχηματιστεί μια μικρή λακούβα, την οποία γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 15-17 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Διαβάστε Περισσότερα ...

Φακελάκια με τυρί και ζαμπόν

Νόστιμα φακελάκια, απλά, εύκολα, γρήγορα, που μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν μιας και είναι ένα πολύ νόστιμο κολατσιό αλλά μπορεί να γίνει κι ένα ωραίο γεύμα με τη συνοδεία μιας υγιεινής σαλάτας κι ένας τέλειος μεζές για μπύρα ή ούζο!!!
Τα δικά μου προέκυψαν επειδή έφτιαξα την κρεμμυδοκρεατόπιτα (επόμενη ανάρτηση) και μου περίσσεψε ζύμη φύλλου. Έτσι, αντί να το βάλω στην κατάψυξη (όπου συντηρείται πολύ καλά) και μιας και είχα ζαμπόν και γκούντα είπα να τις φτιάξω, κυρίως για τις ανιψούλες μου! Τελικά βέβαια δεν κατάλαβα πώς ...αυξήθηκαν οι ανιψούλες μου και από δύο έγιναν 6!!!! χαχαχα!!! Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα φακελάκια μου έγιναν ανάρπαστα και μέχρι το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ...ψίχουλο!!
ΥΛΙΚΑ για 15 φακελάκια
Για το φύλλο της ζύμης
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. ξίδι λευκό
1/2 φλ.τσ. νερό κρύο
Για τη γέμιση
5 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας 
5 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας μας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το φύλλο της ζύμης
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό νερό.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό έτσι ώστε να βάλουμε ακριβώς όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την πίτα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπαλίτσες και κάθε μία την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Βάζουμε 1 φέτα τυριού και 1 φέτα ζαμπόν, τη μία επάνω στην άλλη και τα κόβουμε σε 3 κομμάτια (γίνονται 3 στενά παραλληλόγραμμα).
Ανοίγουμε το φύλλο, κι αυτό σε μικρά παραλληλόγραμμα, αλλά πιο μεγάλα από τα κομμάτια τυριού-ζαμπόν για να μπορούν να τυλιχτούν 2 ή 3 φορές.
Την μία άκρη του παραλληλόγραμμου την κόβουμε σε τρίγωνο για να σχηματίσουμε τον φάκελο, όταν τυλίξουμε το ζαμπόν με το τυρί.
Βάζουμε στη μια πλευρά το τυρί και το ζαμπόν και διπλώνουμε όπως βλέπουμε στη φωτό.
Όταν φτάσουμε βρέχουμε ελάχιστα τις άκρες και κλείνουμε το φάκελο της ζύμης.
Τα φακελάκια της ζύμης μπορούμε...
1- να τα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, οπότε γίνονται σαν τορτίγιες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν. 
2- να τα τηγανίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και γίνονται σαν μπουρεκάκια
3- να τα ψήσουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Ψητά ή τηγανιτά είναι το ίδιο νόστιμα!!!
Απολαύστε τα!!!
Διαβάστε Περισσότερα ...