Κατακίτρινα κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα


Μερικά κατακίτρινα, σχεδόν χρυσοπορτοκαλί κολοκυθολούλουδα μαζέψαμε πριν μερικές μέρες από τον κήπο μας... που, δυστυχώς, ήταν τα τελευταία δώρα από τις κολοκυθιές μας επειδή τώρα πια ...παραχώρησαν το κομμάτι γης που "κατείχαν" σε άλλα... χειμωνιάτικα λαχανικά. Από μικρή, λατρεύω τα κολοκυθολούλουδα κι εφέτος, κάθε φορά που τα μαγειρεύαμε, με όποιον τρόπο και να τα μαγειρεύαμε... εξαφανίζονταν σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να προλαβαίνω να τα φωτογραφήσω!!!!
Αυτή, λοιπόν τη φορά, μετά την αυστηρότατη εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου που "χτύπησε" το σπιτικό μας και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αλλά και τις αυστηρές ποινές προς τους παραβάτες (να μην έχουν πρόσβαση καθόλου στα κολοκυθολούλουδα ...ούτε και μετά τη φωτογράφιση!!) πρόλαβα να βγάλω μερικές φωτό... έστω και στα γρήγορα σαν να βρισκόμουν σε περιοχή απαγόρευσης φωτογραφιών χαχαχαχα.
Πάμε να δούμε τη συνταγή για πανεύκολα κατάχρυσα, σαν τον ήλιο, κολοκυθολούλουδα.
ΥΛΙΚΑ
12-15  κολοκυθολούλουδα  
12-15  μπαστουνάκια φέτας, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράνε στο λουλούδια
Για τον χυλό
6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσ. γάλα
1 αβγό μεγάλο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4-5 κ.σ. νερό ή μπύρα ή λευκό κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε τα κολοκυθολούλουδα και κόβουμε τον εσωτερικό τους στήμονα.
Τα βάζουμε για 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι με νερό.
'Υστερα τα πλένουμε καλά αλλά προσεκτικά για να μην σκιστούν και δεν μπορέσουμε να τα κλείσουμε.
Τοποθετούμε το μπαστουνάκι της φέτας στο εσωτερικό τους και τα κλείνουμε γυρίζοντας προς τα μέσα τα πέταλά τους.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τον χυλό
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αβγό και το μισό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει ο χυλός μας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και αφού ομογενοποιήσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό (τη μπύρα ή το κρασί) έως ότου έχουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό και πάντως πιο αραιό απ' αυτόν του κέικ.
Περιχύνουμε προσεκτικά τα λουλούδια μας  με τον χυλό.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή έως ότου το πιάτο μας χρυσίσει καλά.
Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό αλλά, πιστέψτε με και κρύο τρώγεται μια χαρά.


Tante Kiki
24 Comments
No