Μακαρονάδα με σάλτσα λιαστής ντομάτας


Καλημέρα σας! Σήμερα, επιτέλους μια ανάρτηση αλμυρή, γιατί τις τελευταίες μέρες, συνειδητοποίησα ότι έκανα και ετοίμαζα όλο γλυκές αναρτήσεις!!! Το ότι είμαι γλυκατζού είναι γνωστό σε όλους αλλά μη με παρεξηγήσετε ....ξεκίνησα διατροφή (όχι θα έμενα ατιμώρητη μετά τις κραιπάλες των διακοπών!!!). Πάντως, τα γλυκά είναι η αδυναμία μου από παλιά... αφού, φανταστείτε, όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο, υπήρχαν μέρες που αντί για φαγητό το μεσημέρι έτρωγα μια πάστα (ναι, ναι το έκανα κι αυτό... κι ευτυχώς που έχω μόνον λίγα κιλά επιπλέον μ' αυτή τη διατροφή!!! χαχαχα).

Για σήμερα, λοιπόν, μια ανάρτηση αλμυρή. Μια σάλτσα με λιαστές ντομάτες λίγο διαφορετική. Μια σάλτσα με πικάντικη, ανεπανάληπτη γεύση αλλά και πολύ εύκολη. Σάλτσα της τελευταίας στιγμής την ονομάζω, που επιδέχεται από καμία έως πολλές παραλλαγές. Την πρώτη φορά που την είδα στο διαδίκτυο σε κάποια μεγάλη αμερικανική ιστοσελίδα με συνταγές (όχι blog) μου προξένησε εντύπωση. Εκεί, βέβαια, ήταν απλή, πολτοποιούσαν τις λιαστές ντομάτες με βραστό νερό και ...η σάλτσα ήταν έτοιμη. Εγώ απλώς την εμπλούτισα λίγο...κάνοντας τη γεύση πιο μεστή!!! Πάντως, δοκιμάστε την ...αξίζει τον κόπο κι αφήστε την φαντασία σας και την όρεξή σας ελεύθερη να ...δράσει για να έχετε το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
1 βάζο λιαστές ντομάτες σε λάδι
4 κ.σ. από το λάδι τους
1 φλ.τσ. βραστό νερό
80 γρ. ψιλοτριμμένο  πεκορίνο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα στο φούρνο
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο ( 1 πρέζα ξερό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις 4 κ.σ. από το λάδι τους, το σκόρδο, τα ψημένα αμύγδαλα και το βασιλικό στο multi και προσθέτουμε το βραστό νερό.
Πολτοποιούμε καλά κι έτσι έχουμε, ήδη, έτοιμη μια παχύρρευστη σάλτσα.
Εάν η σάλτσα μας γίνει πιο πηχτή απ΄όσο θέλουμε, προσθέτουμε στο multi λίγο ακόμα βραστό νερό και "χτυπάμε" για λίγο έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, βάζουμε σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο πεκορίνο.
* Μπορούμε, αν θέλουμε, να βάλουμε το πεκορίνο μέσα στη σάλτσα κι όχι να το πασπαλίσουμε. 
Tante Kiki
18 Comments
No