Mousse χαλβά με σοκολάτα ή σκέτη αλλά πάντα νηστίσιμη!!! Κι ένα απαράδεκτο συμβάν...


...μια ιδιαίτερη, νηστίσιμη μους με 3 ή 4 υλικά!

Καλησπέρα σας! Σαββατοκύριακο και πάλι! Πόσο γρήγορα περνά η εβδομάδα!!! Άλλοτε με δύσκολες κι άλλοτε με εύκολες στιγμές!!!! 

Η αλήθεια είναι ότι η δική μου εβδομάδα πέρασε αρκετά δύσκολα μιας και υπήρξε κάποια ακραίο περιστατικό που με "κούρασε" ψυχικά και με εκνεύρισε, γιατί συνειδητοποίησα για μια ακόμη φορά ότι τελικά ...εκπαιδευτικός δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι κι ότι η λέξη εκπαιδευτικός-παιδαγωγός δεν "κολλάει" σε πολλούς δασκάλους και καθηγητές. 
Ακούστε το απίστευτο!!! "Δάσκαλος" της μουσικής (δάσκαλο να τον κάνει ο Θεός γιατί παιδαγωγό δεν μπορεί να τον κάνει ούτε ο Παντοδύναμος) να βγάζει έξω από την τάξη παιδάκι Α δημοτικού γιατί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για δεύτερη φορά την ίδια ώρα;;;;;;;;;;; Όχι εσείς το έχετε ξανακούσει;;;;;;;;; 
Συνέβη σε σχολείο της περιοχής μου!! Ένα παιδάκι, ήσυχο, ήρεμο, που δεν δημιουργεί προβλήματα στην τάξη, έκανε το λάθος και ζήτησε να πάει τουαλέτα για δεύτερη φορά την ίδια ώρα!!!!!!!!!! Τραγικό!!! Φριχτό!!! Πού ακούστηκε!!!!! Κι αν μεθαύριο έχει κενά;;;;;;; Λυπηρό θα έλεγα το περιστατικό αν και κατά διαστήματα, όταν είχα μαθητές από το εν λόγω σχολείο, μου έκαναν διάφορα παράπονα για απαράδεκτους χειρισμούς εκ μέρους του σχολείου και απαράδεκτη συμπεριφορά προς τα παιδιά!!!!
Όταν ζήτησα περισσότερες πληροφορίες, η διευθύντρια, μεταφέροντας τα λόγια του "μουσικού",  μου είπε ότι "ήταν εκνευριστικό", προφανώς εννοώντας ότι ήταν εκνευρισμένος ο ίδιος, και ότι "επειδή έγινε μια φορά δεν σημαίνει ότι θα ξαναγίνει" προφανώς εννοώντας ότι έκανε βλ......α αλλά εάν τα παιδάκια της Α δημοτικού θέλουν να πηγαίνουν τουαλέτα στην ώρα της μουσικής καλύτερα ... ακούστε το καλύτερο "να μην πηγαίνουν στην ώρα του" που, βέβαια, είναι υποχρεωτική!!!!!!!!! 
Και τώρα, πείτε μου εσείς... είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;;; Φταίω εγώ που, 25 χρόνια καθηγήτρια με ιδιαίτερη σχέση με παιδιά και γονείς, τσατίζομαι με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς;;; Πολλές φορές, όταν κάποιος δεν έχει παιδιά στο σχολείο, με κατηγορεί ότι είμαι πάντα με το μέρος των παιδιών και όχι των συναδέλφων μου!!! Όμως, δεν είναι έτσι!!! Απλά θεωρώ ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί, που θέλουμε να έχουμε τον τίτλο αυτό, πρέπει να έχουμε ευαισθησίες, γνώση ψυχολογίας και παιδαγωγικών (γιατί όταν αγαπάς αυτή τη δουλειά - λειτούργημα, τις υπόλοιπες γνώσεις τις αποκτάς) και να λειτουργούμε αυστηρά αλλά πάντα με γνώμονα την αγάπη για τα παιδιά και την επιθυμίας μας να τους διδάξουμε χωρίς να τους κάνουμε τη ζωή - κόλαση!!!
Θα μου πείτε... τί ψάχνεις;;; Εδώ υπάρχουν καθηγητές που κάνουν ποινικά αδικήματα και βλάπτουν τα παιδιά, εσύ μιλάς για κάτι τόσο ασήμαντο;;; Νομίζω, ότι έχει κι αυτό τη σημασία του και τη σημειολογία του!!!!
Ευτυχώς που δεν είναι όλοι έτσι και υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όλη την σημασία της λέξης και που διδάσκουν στα παιδιά με έγνοια κι αγάπη αλλά και μαθαίνοντάς τους τις πραγματικές αξίες της ζωής!!!!
Μ' αυτά και μ' αυτά η εβδομάδα μου τελείωσε με άσχημη διάθεση αλλά τώρα που τελείωσε λέω να σας γλυκάνω λίγο για να έχουμε ένα γλυκό Σαββατοκύριακο.
Διαβάστε την πρότασή μου για ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό!!! Όχι, δυστυχώς δεν γίνεται να του μειώσω τις θερμίδες αλλά έτσι κι αλλιώς, κι αυτές χρειάζονται μερικές φορές μιας και τα συστατικά του είναι ο χαλβάς και η κουβερτούρα.
Όσοι λατρεύουν τον χαλβά... ας το φτιάξουν... αξίζει!!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 (400 ml) κουτί κρέμα γάλακτος καρύδας (ή για όσους δεν νηστεύουν από γαλακτοκομικά, φυτική κρέμα γάλακτος, 500 ml)
  • 250 γρ. χαλβά σκέτο ή με κακάο, θρυμματισμένο
  • 125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά, βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί και προσθέτουμε τον χαλβά.
  2. Τον ανακατεύουμε έως ότου ρευστοποιηθεί.
  3. Εάν θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα, την προσθέτουμε στον ήδη λιωμένο και ζεστό χαλβά και την αφήνουμε έως ότου λιώσει.
  4. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
  6. Προσθέτουμε και το μείγμα χαλβά - σοκολάτας (ή σκέτο χαλβά) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα ξύλινο κουτάλι.
  7. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε τη μους σε ποτήρια, την γαρνίρουμε με θρυμματισμένο χαλβά και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  8. Γίνεται ένα τέλειο γλυκό!!!!!
Καλή απόλαυση!

Tante Kiki
38 Comments
No