Προτάσεις για να γιορτάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Καλησπέρα σας! Καλή εβδομάδα να έχουμε, με υγεία και ηρεμία. Αύριο είναι 14 Φεβρουαρίου και γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος!
Για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά. Οι υποστηρικτές του βλέπουν σ' αυτή, μιαν ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να γιορτάσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Οι πολέμιοί του υποστηρίζουν ότι είναι ένας ξενόφερτος άγιος που μας "επισκέφθηκε" για... καθαρά εμπορικούς λόγους!!
Στην Ευρώπη ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ο Άγιος του έρωτα. Στις Σκανδιναβικές χώρες είναι ό Άγιος της αγάπης αλλά και της φιλίας γι αυτό και προσφέρουν γλυκά και δωράκια όχι μόνον στους αγαπημένους ή τις αγαπημένες αλλά και στους φίλους.
Στην Ελλάδα του 2012, με τα όποια καθημερινά προβλήματα, νομίζω ότι η συγκεκριμένη γιορτή είναι σημαντική κυρίως για τους εφήβους και τους νεαρούς. Όσο για τους μεγαλύτερους, είναι πολύ απλά, μια στιγμή απόδρασης από την δύσκολη καθημερινότητα.
Συμπέρασμα;; Αν έχουμε διάθεση, ας προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας, με τους φίλους μας, με την οικογένειά μας. Ας διευρύνουμε το γνωστό νόημα της γιορτής, γιατί το χρειαζόμαστε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. 
Δεν χρειάζεται να τρελλαθούμε με προετοιμασίες, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα δώρα, δεν χρειάζεται πολυτέλεια!!! Ένα απλό, φροντισμένο και όμορφα στρωμένο τραπέζι, ένα καθημερινό φαγητό γαρνιρισμένο με έξυπνο και "γλυκό" τρόπο (χρησιμοποιώντας τα φορμάκια καρδιάς), ένα γλυκό, μια κλειστή τηλεόραση και λίγη μουσική και γλυκιά ηρεμία ή, γιατί όχι, πάθος... ό,τι ταιριάζει στον καθένα!
Ας πούμε "Σ' αγαπώ", δείχνοντας την αγάπη μας ο ένας στον άλλο, ας στηρίξουμε με αγάπη ο ένας τον άλλο γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη!! Εξ άλλου, κανείς δεν έχασε δίνοντας αγάπη.
Θα μου πείτε... είναι εποχή για εορταστικά γεύματα, για έξοδα και γιορτές;;;; 
Θα σας απαντήσω, ότι ένα εορταστικό γεύμα δεν είναι απαραίτητα ακριβό! Ακόμη και μια ομελέτα μπορεί να γίνει εορταστική, εάν τη σερβίρουμε ανάλογα.
Διαβάστε μερικές προτάσεις για γεύμα με...
Κοτόπουλο...
Πώς θα κάνουμε το πιάτο μας εορταστικό;;;; 2 κουπ πάτ σε σχήμα καρδιάς και η φαντασία μας είναι αρκετά!!!
Παίρνουμε ένα μεγάλο φορμάκι καρδιάς και το χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε στο πιάτο το συνοδευτικό μας ρύζι ή πουρέ σε σχήμα καρδιάς. Το στολίζουμε με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι και να το πιάτο για του Αγίου Βαλεντίνου.
Εάν θέλουμε να σερβίρουμε το κρέας μας με πατάτες τηγανιτές ή ψητές, παίρνουμε το μικρό φορμάκι καρδιάς και αφού κόψουμε τις πατάτες σε φέτες, το χρησιμοποιούμε για να κόψουμε μικρές καρδιές που τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε.
Αβγά...
1- Φριτάτα με πατάτες και τυρί
2- Μια ομελέτα με κρεμμύδια και μανιτάρια
3- Τάρτα με τα υλικά της στραπατσάδας
4- Mille-feuilles με κατίκι και ντομάτα
Παίρνουμε το μεγάλο φορμάκι καρδιάς και κόβουμε την ομελέτα ή την τάρτα σε σχήμα καρδιάς. Σερβίρουμε 1-2-3 καρδιές ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας μας.
Πατάτες
1- Πατάτες με πιπεριές και λουκάνικο
Κόβουμε τις πατάτες με το μικρό φορμάκι καρδιάς όπως είπαμε και παραπάνω.
Όσο για το εορταστικό γλυκό... αυτό επιβάλλεται, σχεδόν, να είναι σοκολατένιο μιας και η σοκολάτα φημίζεται για τις αφροδισιακές της ιδιότητες αλλά και γιατί αρέσει στους περισσότερους. Διαβάστε μερικές προτάσεις για γλυκό  και πώς τις μεταφορφώνουμε με...
Σοκολάτα
1- Sacher torte
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι-κέικ σε κανονικό ταψάκι και όχι φόρμα του κέικ. Κόβουμε με το μεγάλο φορμάκι 2 ή 3 καρδιές (για κάθε άτομο), βάζουμε ανάμεσα μαρμελάδα, περιχύνουμε με την γκανάς και στολίζουμε με ζαχαρωτές καρδούλες.
Διαφορετικά, κόβουμε κανονικά το παντεσπάνι σε τετράγωνα κομμάτια και αφού γαρνίρουμε με την γκανάς, στολιζουμε με ζαχαρωτές καρδούλες.
2- Γλυκό σαλάμι που είτε θα του δώσουμε σχήμα καρδιάς με κάποιο από τα φορμάκια και θα το βάλουμε έτσι να παγώσει είτε θα το κόψουμε σε στρογγυλές φέτες και χρησιμοποιώντας το μικρό φορμάκι καρδιάς θα σχηματίσουμε μια καρδιά επάνω σε κάθε φέτα του, με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, πασπαλίζουμε με άχνη το πιάτο που θα χρησιμοποιήσουμε και φτιάχνουμε μικρές καρδιές με την ίδια μαρμελάδα.
Δεν θέλουμε σοκολατένιο γλυκό;;;; Φτιάχνουμε μια ωραία...
3- Πάστα Φλώρα, σε ατομική μερίδα, σε σχήμα καρδιάς που θα δώσουμε στη ζύμη μας πριν την ψήσουμε με το μεγάλο φορμάκι και με κόκκινη μαρμελάδα.
 Και δύο προτάσεις για πρωινό... 
1- Pancakes σε σχήμα καρδιάς, βάζοντας το μεγάλο φορμάκι μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι και αφαιρώντας το μόλις πάρει το σχήμα της η τηγανίτα. Γαρνίρουμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων μιας και το κόκκινο είναι το χρώμα της ημέρας.
2- Pain perdu ή επί το ελληνικότερον... Αβγόφετες που τις φτιάχνουμε από ψωμί για τοστ που το έχουμε κόψει σε σχήμα καρδιάς και τις γαρνίρουμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων!!!!!!!
Λοιπόν, σας έπεισα ότι δεν χρειαζόμαστε κάτι το ιδιαίτερο για ένα όμορφο πρωινό, γεύμα ή δείπνο για την ημέρα αυτή;;;; Μόνον αγάπη και διάθεση!!!!
 Και του χρόνου να είμαστε καλά!!!
Tante Kiki
24 Comments
No