Ρεβιθοκεφτέδες με ωμά ρεβίθια...


...ένας ακαταμάχητος μεζές

Σαββατοκύριακο έρχεται, όλο και κάποιος μπορεί να έρθει στο σπίτι για παρέα αλλά και μόνοι μας να είμαστε... ας κάνουμε το κυριακάτικο τραπέζι να διαφέρει λίγο από το καθημερινό.
Ας του αφιερώσουμε λίγη παραπάνω ώρα κι ας ετοιμάσουμε έναν ωραίο μεζέ, ένα γλυκό ή μιαν όμορφη και νόστιμη σαλάτα. Εδώ που τα λέμε, είναι που είναι δύσκολη η εποχή μας ...γιατί να μην κάνουμε λίγο πιο όμορφη την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας και όχι ξοδεύοντας μεγάλα ποσά αλλά, εντελώς απλά και με καθημερινά υλικά. Ένα όμορφο και διαφορετικό στρώσιμο του τραπεζιού, κάποια εδέσματα που δεν υπάρχουν τις καθημερινές μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε λίγο  τη ζωή μας έτσι ώστε να πάρουμε δυνάμεις για την καινούργια εβδομάδα...
Να η πρότασή μου, για έναν γρήγορο, φθηνό αλλά και πεντανόστιμο μεζέ!!


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό)
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. Φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (να έχουμε έναν πηχτό χυλό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 2 ώρες σε χλιαρό νερό με 1 κ.γλ. αλάτι.
  2. Ύστερα τα πλένουμε 2-3 νερά και τα πασπαλίζουμε με σόδα.
  3. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τα τρίβουμε με το χέρι μας για να φύγουν ό,τι φλούδες έχουν απομείνει.
  4. Τα ξεπλένουμε 2-3 νερά και μετά τα βάζουμε στο multi, μαζί με το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
  5. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μείγμα ρεβιθιών-κρεμμυδιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.
  6. Το τελικό μας μείγμα πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός.
  7. Εάν έχουμε τελικό μείγμα αραιό προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, εάν όμως είναι πηχτό τότε μπορούμε να το αραιώσουμε με μια μικρή ντοματούλα ψιλοκομμένη ή με λίγο γάλα ή αβγό.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15-20 λεπτά περίπου, στον αέρα, (ανάλογα βέβαια με το μέγεθός του) ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ή τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε πρώτα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να "αφήσουν" το επιπλέον λάδι τους.
Tante Kiki
12 Comments
No