Σοκολατένια cookies με φυστικοβούτυρο και αποξηραμένα κεράσια


Χειμώνιασε για τα καλά!! Πρωθυπουργό βρήκαμε, τζάκι ανάψαμε, χιόνια έρχονται (έτσι τουλάχιστον λέει το μετεωρολογικό δελτίο), μαζί και η χαλάρωση του Σαββατοκύριακου. Τί άλλο, λοιπόν, να ζητήσουμε για μερικές ξένοιαστες ώρες; Κάποιο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει ή θα ανοίξει τους ορίζοντές μας, κάποια ταινία ίσως, καλή παρέα για ευχάριστη κουβεντούλα και σίγουρα μερικές λιχουδιές που θα "συντρέξουν" με την παρουσία τους τη βελτίωση της διάθεσής μας... 
Μ΄αυτές τις σκέψεις κατά νου, είπα να σας δείξω σήμερα, κάποια cookies που έφτιαξα μερικές ημέρες πριν. Η μεστή σοκολατένια γεύση τους, απόλυτα ταιριαστή με τη γεύση του φυστικοβούτυρο και των αποξηραμένων κερασιών μου έφερε στο νου ένα ιδιότυπο και ανατρεπτικό black forest!!!! Θα μου πείτε... φυστικοβούτυρο και black forest... από πού κι ως πού;;; Δεν ξέρω αλλά μπορώ να πω ότι μια που, έτσι κι αλλιώς, η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη ανατροπές γιατί όχι και μια ακόμη;;;; Εκεί θα κολλήσουμε, τώρα;;;;;; -:)))))) Εξάλλου, όταν οι ανατροπές περιορίζονται στα γλυκά (κι όχι στην πρότερη καλή οικονομική μας πραγματικότητα), τότε είναι ανώδυνες αν όχι ευχάριστες !!!
Είδατε;;; Πλησιάζει Σαββατοκύριακο και να ...οι γνωστές αμπελοφιλοσοφίες μου και οι κλασσικοί προβληματισμοί μου!!! -:)))))
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ στη συνταγή (κι αυτό θα πει αυτοπειθαρχία!!!! χαχαχα)
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα Nestlé σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες Γιώτης
100 γρ. ζάχαρη (καστανή ή άσπρη)
85 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φυστικοβούτυρο
1 μέτριο αβγό
1 φακελάκι βανίλια ή 1 βανιλίνη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. κάσιους αλατισμένα σε κομμάτια
100 γρ. αποξηραμένα κεράσια ή cranberies
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια κατσαρολίτσα, λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο.
Προσθέτουμε το αβγό, τις σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, τα κάσιους και τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
Στρώνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα με 2 εκ. μεταξύ τους κενό διάστημα γιατί απλώνουν με το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα βγάζουμε από το ταψί.
Ύστερα, τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Δεν τα κλείνουμε ποτέ σε βάζο ενώ ακόμα είναι ζεστά.
TIPS
* Εάν το φυστικοβούτυρο που αγοράσαμε έχει μέσα κομμάτια από φιστίκια (crunchy) μπορούμε να μην βάλουμε τα κάσιους.
* Αντί για αποξηραμένα κεράσια,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα κεράσια, βύσσινα, cranberies, φράουλες ή οποιοδήποτε άλλο κόκκινο φρούτο θέλουμε.
Tante Kiki
8 Comments
No