Cookies ψυγείου... πιο γρήγορα δεν γίνεται!


Είναι νόστιμα, εύκολα και υγιεινά... αααα! και το κυριότερο δεν θέλουν ψήσιμο αλλά θέλουν ψυγείο! Τη συνταγή αυτή την άκουσα για πρώτη φορά στην εκπομπή μαγειρικής ενός καναλιού, χωρίς να είμαι σίγουρη ήταν μάλλον στο ΑΛΤΕΡ όταν έβαζε συνεχείς επαναλήψεις) και μου έκανε εντύπωση! Μπισκότα ψυγείου... δεν είχα ξανακούσει αλλά ήταν μια ιδέα! Έλα όμως που δεν είχα γράψει τη συνταγή; Έψαξα στο δίκτυο... αλλά δεν μπόρεσα να τη βρω και μετά... σκέφτηκα ότι η συνταγή είχε μέσα βρώμη κι έτσι κατέληξα να ψάξω στην ιστοσελίδα του Quaqer... νάτην η συνταγή...πολύ απλά κι ωραία.
Έτρεξα στην κουζίνα και ετοίμασα τα cookies, με κάποιες παραλλαγές όμως. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό γευστικά, με την υφή του γνωστού μωσαϊκού ψυγείου. Βέβαια, αν και τα άφησα στο ψυγείο 3-4 ώρες, δεν πάγωσαν εντελώς δηλαδή δεν έχασαν την υγρασία τους. Εάν, λοιπόν, δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας ή να λερωθούν τα παιδιά, καλύτερα να τα φάμε με πηρουνάκι ή να τα φάμε χωρίς να τα κρατούμε για πολλή ώρα στα χέρια μας. Τα μπισκότα αυτά, διατηρούνται στο ψυγείο.
Nα, λοιπόν, η συνταγή για τα cookies ψυγείου, όπως την έφτιαξα εγώ:
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. καστανή ζάχαρη (ή απλή κρυσταλλική)
8 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. γάλα light
1/3 φλ. κακάο
1/2 φλ. καρυδόψιχα 
3 φλ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
1 βανιλέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά (3-4 λεπτά).
"Κατεβάζουμε" από τη φωτιά και προσθέτουμε το quaker και τα καρύδια και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 6-7 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τη βανιλέτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Με δύο κουτάλια σούπας βρεγμένα με νερό, παίρνουμε μίγμα και του δίνουμε το σχήμα του κουταλιού, φτιάχνοντας τα cookie-quenelles, όπως λέγεται στα γαλλικά αυτό το σχήμα και η μορφοποίησή του με κουτάλια. 
Τα τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσουν.
Διατηρούνται στο ψυγείο, σε πλαστικό ή γυάλινο μπολ.
Σας κερνάω cookies ψυγείου κι ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο μου... για να έχετε μια γλυκιά και όμορφη ημέρα!
Tante Kiki
10 Comments
No