Σούπα εσπεριδοειδών με γιαούρτι


Μια καταπληκτική σούπα εσπεριδοειδών με υπέροχο κίτρινο χρώμα, σαν καλοκαιρινός ήλιος,με γεύση και άρωμα μοναδικά, φτιάξαμε στο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που παρακολούθησα πριν μερικές εβδομάδες.
Ένα επιδόρπιο εύκολο, ακόμα και για τους αρχάριους, γρήγορο και χωρίς τον φόβο της αποτυχίας...γιατί ακόμη κι αν δεν βρούμε όλα τα είδη των εσπεριδοειδών που χρειαζόμαστε μπορούμε να το φτιάξουμε με τα υπόλοιπα.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ χυμό περγαμόντο (3-4 περγαμόντο)
100 γρ χυμό πορτοκάλι (2 πορτοκάλια)
100 γρ χυμό μανταρίνι   (3-4 μανταρίνια)
100 γρ χυμό lime ή γλυκολέμονο (4 lime)
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. corn flour διαλυμένο σε 4 κ.σ. λικέρ λεμόνι ή πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα από όλα τα εσπεριδοειδή
για το γαρνίρισμα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό (2 κεσεδάκια)
200 γρ κρέμα γάλακτος (1 κουτάκι)
130 γρ ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τους χυμούς σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, να βράσουν.
Διαλύουμε το corn flour στο λικέρ και το προσθέτουμε στη σούπα.
Ανακατεύουμε μέχρι να "δέσει" δηλαδή να γίνει παχύρρευστη.
Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα, γαρνιρισμένη με το μίγμα της κρέμας (αν έχουμε σιφόν το μίγμα βγαίνει πιο αφράτο) και λίγο ξύσμα ή φιλέτα από τα φρούτα.
Παραλλαγή
Μπορούμε, αν θέλουμε, να χτυπήσουμε την κρέμα σε σαντιγύ με την άχνη, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γιαούρτι. Σερβίρουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής και από πάνω λίγο πορτοκάλι γλυκό.
TIPS
* Τις φλούδες από τα στυμμένα εσπεριδοειδή μπορούμε να τις βράσουμε και να κάνουμε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα εσπεριδοειδών. Γίνεται καταπληκτικό και δεν πετούμε τίποτα.  
* Την σούπα μπορούμε να την μετατρέψουμε σε μια ωραιότατη νηστίσιμη κρέμα εσπεριδοειδών. Αυξάνουμε την ποσότητα του corn flour και δεν βάζουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος αλλά την γαρνίρουμε με τριμμένο και ασπρισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης. Γίνεται καταπληκτική και φυσικά νηστίσιμη.
Tante Kiki
9 Comments
No