Ρυζόγαλο σχεδόν όπως του Jamie Oliver...


Καλή σας μέρα!!! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέμε συχνά. Για να είναι όμως καλή, πέρα απ' όλα τα άλλα, πρέπει να είναι και γλυκιά... 
Σήμερα, ετοίμασα, ένα επιδόρπιο των παιδικών μας χρόνων, με μια παραλλαγή που είδα κάποτε από τον Jamie Oliver. 
Βέβαια, εδώ, έγινε η παραλλαγή... της παραλλαγής ... γιατί, την ώρα που το έφτιαξα δεν είχα τα φρούτα που ήθελα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
ΥΛΙΚΑ
1 lt γάλα light (ή όχι)
1 φλιτζάνι μεγάλο νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα ή Αρμπόριο
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.γλ. κορν φλάουρ
Μαρέγκες θρυμματισμένες
Βύσσινο γλυκό ή σάλτσα φρούτων
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ρύζι να βράσει με το νερό σε χαμηλή φωτιά. 
Μόλις το νερό τελειώσει προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά. 
Προσθέτουμε άλλο 1/3 από το γάλα, μόλις δούμε ότι τελειώνει αυτό που ήδη βράζει. 
Στο τελευταίο 1/3 του γάλακτος διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και αφού το προσθέσουμε στο ρύζι το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι που το ρυζόγαλό μας να γίνει πηχτό.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με τις θρυμματισμένες μαρέγκες και το βύσσινο γλυκό.
TIPS
* Ο γνωστός σε όλες μας Jamie Oliver σέρβιρε το ρυζόγαλο με μαρέγκες και σάλτσα φράουλας. Εγώ, βέβαια, σκεπτόμενη ότι τώρα οι φράουλες έχουν αρκετά αυξημένη τιμή (πρέπει να το σκεφτόμαστε κι αυτό), σας προτείνω μια σάλτσα με κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα ή σάλτσα εσπεριδοειδών, που είναι και τα φρούτα της εποχής ή αν δεν έχετε κάτι από τα προηγούμενα, μια σάλτσα με ροδάκινα κομπόστα πολτοποιημένα. 
Είναι μια διαφορετική πρόταση για το ρυζόγαλο που θα κάνει και τα παιδάκια να το αγαπήσουν μια και είναι πολύ θρεπτικό!!!
* Τη σάλτσα φρούτων θα την βρείτε στις γλυκειές σάλτσες.
Tante Kiki
2 Comments
No