Κοτόπιτα έκπληξη!!!


Είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν τις πίτες γιατί τις θεωρώ πλήρη τροφή. 
Έχουν όλα όσα χρειάζονται για να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αρκεί να προσέχουμε τη ποσότητα της λιπαρής ουσίας που χρησιμοποιούμε, είτε είναι βούτυρο, είτε είναι μαργαρίνη αλλά ακόμη και το πολύτιμο ελαιόλαδο. 
Σήμερα, θα σας δώσω μια ακόμη από τις αγαπημένες μου συνταγές για πίτα που συνδυάζει πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο.
ΥΛΙΚΑ για ένα στρόγγυλο ταψάκι 30-35 εκατοστών
8 φύλλα κρούστας (το πακέτο έχει συνήθως 12 φύλλα)
2 στηθάκια κοτόπουλου βρασμένα ψιλοκομμένα
200 γρ μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένα
300 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
100 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο (προαιρετικό)
400 γρ πράσα σε ροδέλες σωταρισμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 αυγά
1/2 κ.γλ. μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, το μπέικον, τη γραβιέρα Κρήτης, το καπνιστό τυρί και τα αυγά. 
Προσθέτουμε και το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
Στο ταψάκι μας, απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λάδι. Μετά, απλώνουμε το δεύτερο και το αλείφουμε με λάδι και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι και το πέμτο φύλλο.
Ύστερα, βάζουμε επάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, κατά τον ίδιο τρόπο δηλαδή αλείφοντας κάθε φύλλο κρούστας με λίγο λάδι.
Κλείνουμε την πίτα, διπλώνοντας προς τα μέσα τα φύλλα, όπως στη φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε αέρα, για 40-45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω.
Γίνεται μια λαχταριστή πίτα, πολύ πολύ νόστιμη και χορταστική, που άνετα αντικαθιστά γεύμα, δείπνο ή σνακ.
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ!!!!!!!!
TIPS
* Τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου, μπορείτε να τα κάνετε μια γρήγορη φυλλόπιτα, βάζοντάς τα σε άλλο ταψάκι, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι ανάμικτο με μαργαρίνη και πασπαλίζοντάς το, με σουσάμι ή καρυδόψιχα. 
Ψήνετε την γρήγορη αυτή γλυκιά πίτα και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με άχνη και κανέλλα.
Έτσι, έχετε αμέσως ένα πιάτο αλμυρό και ένα γλυκό... δηλαδή ένα πλήρες γεύμα.
Tante Kiki
5 Comments
No